Back to Question Center
0

Semalt: Zombie-pc's. Een stille bedreiging voor internetbeveiliging

1 answers:

Momenteel zijn zombies het web binnengedrongen. In juni 2004 werd bijvoorbeeld een DOS-aanval uitgevoerd waarbij websites zoals Google, Yahoo en Microsoft tijdelijk werden verduisterd op zombie-pc's.

De uitbraken van wormen zoals MyDoom, Sobig en Bagle hebben gewezen op het bestaan ​​van meer geavanceerde technieken om malware te verspreiden en deze technieken houden het gebruik van zombie-machines in.

Een zombie is een computer die door een derde partij in beslag is genomen zonder medeweten van de eigenaar. Zodra een computer een zombie wordt, maakt deze deel uit van een netwerk van zombie-pc's of een botnet.

IT-beveiligingsexperts zeggen dat een zombie-machine wordt gebruikt om kwaadaardige code te verzenden en websites aan te vallen. Het kan spam doorsturen, DOS-aanvallen (Denial of Service) uitvoeren, phishing oplichting verzenden en virussen verspreiden. De meeste spam wordt verzonden met behulp van zombiemachines. Aanvallers kunnen ook een zombie-machine gebruiken om pornografie te downloaden en vervelende inhoud naar onschuldige computers te sturen. Natuurlijk, wanneer de computer van een persoon een zombie wordt, is zijn privacy volledig binnengevallen en kunnen persoonlijke en financiële informatie worden gestolen en voor kwaadwillende doeleinden worden gebruikt.

Er zijn al grote legers zombie-machines in gebruik. In augustus 2014 waren ongeveer 150 miljoen zombie-pc's over de hele wereld in bedrijf. De grootste uitdaging van deze bedreiging van internetbeveiliging is dat de eigenaars van geïnfecteerde computers ze nog steeds kunnen gebruiken omdat ze zich niet bewust zijn van wat er gebeurt.

Weten of uw computer een zombie is

Blijkbaar kunnen aanvallers elke computer gebruiken om hun doel te bereiken. Het is niet altijd gemakkelijk om te weten of je pc wordt gebruikt als een zombie-apparaat. Jason Adler, de Semalt Customer Success Manager, stelt voor om de volgende symptomen te controleren:

  • Langzame breedbandverbinding
  • Een niet-reagerend toetsenbord of muis
  • Overmatige activiteit van de harde schijf
  • Talrijke terugkaatstmeldingen in uw inbox van vreemden

Andere aanwijzingen dat uw computer mogelijk een zombie is, omvatten vaak crashen, een webbrowser die zichzelf sluit zonder duidelijke reden en onverklaard verlies van harde schijf / flash-opslagruimte.

Deze symptomen zijn echter geen duidelijke indicatie dat een computer is geïnfecteerd. Een computer kan dit gedrag vertonen en is nog steeds niet geïnfecteerd.

Uw systeem beschermen tegen botnets

Wat betreft internetveiligheid kan het belang van het bijwerken van de applicaties niet worden overschat. Het is inherent dat Windows Update up-to-date wordt gehouden. Het installeren van een correct geconfigureerde persoonlijke firewall en antivirussoftware zal ook de blootstelling van de computer aan schadelijke software die wordt verspreid door zombie-pc's aanzienlijk verminderen. Een bijgewerkte firewall biedt de hoogstnodige beveiligingsverbeteringen, zoals bescherming tegen toegang op afstand tot pc.

Beveiliging tegen cybersecurity-kwetsbaarheden is een continu proces - het installeren van een firewall en antivirussoftware kan niet alles wat betrekking heeft op internetbeveiliging voor altijd instellen.

De wijkbewaking van internetbeveiliging

Fred Felman, een beveiligingssoftwaremaker uit San Francisco, suggereert dat de aanpak van buurtwacht kan worden overgenomen in de strijd tegen malware. Hij betoogt dat, net zoals mensen op ongewone gebeurtenissen in buurten en luchthavens letten, ze ook op eventuele rare gedragingen op netwerken moeten letten. Bekijk uw machine en de andere machines altijd in een netwerk. In het geval van een wijziging van de normale functionaliteit, is een nader onderzoek vereist om het onderliggende probleem zo snel mogelijk op te lossen Source .

November 29, 2017