Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Child Theme - Waarom en hoe te creëren

1 answers:

In het echte leven zijn de kinderen de erfgenamen van ouders en kunnen ze gemakkelijk de goede en slechte gewoonten en persoonlijkheidskenmerken van de volwassenen aanpassen. Tegelijkertijd hebben ze een aantal unieke kenmerken die noch hun moeder noch hun vader ze heeft gegeven. Je kunt hetzelfde zeggen met de WordPress-thema's. Voor alle WordPress-thema's die u downloadt, aanschaft of installeert, is er een geërfd en goed onderlegd kindthema dat geschikt is voor uw verschillende doeleinden.

Hier is een overzicht van Alexander Peresunko, een topspecialist van Semalt, over hoe en waarom kindenthema's in WordPress maken.

Waarom het kindthema creëren:

Kindthema's kunnen de sjablonen, lay-outs en stijlen van hun bovenliggende thema's overschrijven en erven. In WordPress bestaat het kindthema onafhankelijk, maar werkt het samen met de bovenliggende thema's om een uitgebreid scala aan functies uit te voeren. Het hangt van de ouder af en kan alleen worden geactiveerd als het bovenliggende thema is geïnstalleerd en actief is op uw WordPress-site. Terwijl u een kindthema creëert, moet u twee belangrijke dingen in gedachten houden:

  • U dient een nieuwe map toe te voegen in de map met de naam van uw kindthema.
  • Het bestand styles.css in de nieuwe map moet worden ingevoegd met specifieke informatie over de koptekst.

Zodra u het onderliggende thema hebt gemaakt, zult u merken dat het dezelfde informatie heeft als de typische hoofdthema's. De enige reden waarom u kindthema's moet maken, is dat zij WordPress vertellen welke thema's van ouders het best geschikt zijn voor specifieke websites.

Hoe een kindthema te maken:

U kunt eenvoudig een kindthema maken door de volgende punten in gedachten te houden.

1. Voeg de gloednieuwe directory toe en bewerk het styles.css-bestand

De eerste stap is om een nieuwe map toe te voegen aan je bestaande thema met de naam van je kindthema en de instellingen aan te passen. Het is een belangrijke stap en je zou niets aan de stijlen moeten doen .css bestand als u niet weet hoe het te bewerken. Dit bestand is aanwezig in de Header sectie van uw WordPress en heeft specifieke informatie over uw site, de locatie en de inhoud ervan. Het enige probleem is dat de header informatie niet kan zijn gemakkelijk bewerkt, maar als u iets over die kritiekpunten weet, kunt u de specifieke code in het kopgedeelte van uw thema invoegen.

2. Het hoofdthema bewerken

U moet het bovenliggende thema correct bewerken en alles over de stijlen weten terwijl u een kindthema maakt in WordPress. Eerlijk gezegd zijn er geen definitieve stijlen, en dat komt omdat de hoofdthema's standaardstijlen hebben. U kunt ze echter handmatig bewerken en de interwebs scannen om betere resultaten te krijgen met uw kindthema.

3. Het bestand functions.php toevoegen

Als u een functions.php-bestand aan uw kindthema wilt toevoegen om het er beter uit te laten zien, dan moet u een bepaalde code invoegen en de instellingen van uw thema bewerken. Nu weten we wat we moeten doen met onze kindthema's en hoe we ze kunnen maken. Het beste deel is dat deze thema's eenvoudig te maken zijn en op elk moment kunnen worden aangepast, geïnstalleerd en geïnstalleerd. Bovendien kunt u nieuwe opties toevoegen aan het onderliggende thema op basis van uw vereisten, maar we raden u aan om geen code te bewerken of de instellingen van het onderliggende thema te wijzigen vanwege het beperkte gebruik en de beperkte opties.

Drie leuke dingen om te doen met kindenthema's

Nu ken je de basis van je kindthema en kan je de volgende leuke dingen ermee doen

1. Nieuwe opties toevoegen aan de Customizer - U kunt eenvoudig nieuwe opties toevoegen aan de aanpasser en zien dat deze alle functies van het bovenliggende thema krijgt.

2. Nieuwe berichttypesjablonen toevoegen - Als u WooCommerce hebt gebruikt, wilt u misschien de aangepaste productsjablonen toevoegen aan uw kindthema om het een aantrekkelijke uitstraling te geven. Als u het aan het onderliggende thema toevoegt, zorgt u ervoor dat u de code niet verliest wanneer het bovenliggende thema zichzelf aanpast.

3. Overschrijf het thema Layouts of the Parent - U moet de lay-outs van de sjablonen in de bovenliggende thema's overschrijven. Een van de beste en meest handige manieren om dat te doen, is door de sjabloon van de ouder in het kindthema te kopiëren en daar vanaf daar te personaliseren Source .

November 29, 2017