Back to Question Center
0

Semalt: Wat is ILoveVitaly referral-spam in Google Analytics?

1 answers:

De plaag van spookspam en verwijzingsspam op het World Wide Web bestaat uit een nieuwe malware - ILoveVitaly. Net als priceg, darodar, blackhatworth en cenoval bestaat deze verwijzingsspam uit strategieën om valse paginaweergaven te maken. Het tricks uw Google Analytics-account op veel manieren en probeert u veel verkeer te krijgen via willekeurige tracking-ID's. Het heeft tot doel de geloofwaardigheid van uw website op internet te verzwakken en voert een verscheidenheid aan verdachte activiteiten uit.

Als u zoekt naar Bing, Yahoo of Google, kunt u honderden tot duizenden rapporten vinden van websites die spam en valse koppelingen bevatten en de gegevens van die sites worden elke dag gewijzigd. Het is niet verkeerd om te zeggen dat bijna alle sites vechten voor een definitieve oplossing, omdat ze zo snel mogelijk van de verwijzingsspam af willen.

Nik Chaykovskiy, de Senior Customer Success Manager van Semalt , biedt hier een handige oplossing in dit opzicht.

Inleiding tot ILoveVitaly-spam

In het licht van het bovenstaande zullen we een korte introductie geven van ILoveVitaly-spam. Er zijn al veel debatten over de manieren om de verdachte en schadelijke koppelingen te blokkeren. Diverse controverses hebben plaatsgevonden op internet. Gelukkig heeft Google een aantal strategieën geïntroduceerd om verwijzingsspam uit uw Analytics-account te verwijderen zonder uw positie in de zoekmachines te verstoren .

Verwijzingsspam is geen nieuwe term, zoals experts het de afgelopen maanden vaak hebben uitgelegd..Het is vooral een vorm van spam waarbij verschillende pogingen worden ondernomen om uw webpagina's te targeten. De hackers proberen vooral uw Google Analytics-account te misleiden om de positie van uw site te beschadigen en de rangorde van hun eigen site in de resultaten van de zoekmachine te verbeteren.

ILoveVitaly maakt gebruik van de tracking-ID's van uw site voor het verzenden van specifieke gegevens naar uw Google Analytics-account. Deze tracking-ID bestaat uit veel virussen en malware en is er in feite om de kwaliteit van uw webcontent te verminderen.

Bovendien brengt deze spam de gebruikers in de fout en laat ze vastzitten in verschillende verdachte activiteiten, waardoor ze op schadelijke links klikken. Meestal zijn de Amazon Affiliate-links waar u vast komt te zitten door de ILoveVitaly-spam.

Is het gevaarlijk voor mijn website?

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat de verwijzingsspam gevaarlijk is voor alle websites en blogs. Het laat een negatief effect op uw Google Analytics-rapport zien en u ziet onjuiste weergaven in uw account. Rapportage aan Google is niet genoeg, want u moet ook filters maken. De spamming-links kunnen de kwaliteit van uw verkeer schaden, veel hits genereren en uw bouncepercentage in grote mate verhogen. We kunnen dus stellen dat de ILoveVitaly gevaarlijk is voor uw website en zo snel mogelijk moet worden verwijderd.

ILoveVitaly elimineren

Zoals we al eerder hebben vermeld, is de verwijzingsspam niet echt. Daarom moet u de code verwijderen uit uw JavaScript- of .htaccess-bestanden. U moet filters maken om alle soorten spam uit te sluiten. In 2015 kondigde Google een aantal functies aan waarmee de gebruikers enkele spiders en bots uit hun Google Analytics-gegevens kunnen uitsluiten. Het is mogelijk om ILoveVitaly uit uw account te verwijderen door een verscheidenheid aan filters voor verschillende websites te maken.

Geestverwijzingen bestrijden

Als u spam- en verwijzingskoppelingen opmerkt in het Google Analytics-rapport, moet u zich zorgen maken omdat het verkeer dat naar uw site wordt geleid nep is. Regelmatig bestrijden van schijnverwijzingen is essentieel. Raadpleeg hiervoor het bijgewerkte beleid en de tips van Google om uw analytische gegevens te projecteren Source .

November 29, 2017