Back to Question Center
0

Semalt vraagt ​​om waakzaam te blijven. Armies Of Zombie Computers gaan het offensief aan!

1 answers:

Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat zombielegers in de moderne wereld niet alleen schermen, maar ook internet binnendringen. Ze vallen internet aan in de vorm van botnets. Volgens de internetspecialisten staat botnet voor een leger van computers die zijn geïnfecteerd met vergelijkbare malware. Een bot herder heeft op afstand controle over dergelijke computers, zodat ze zombies en botnets kunnen besturen zonder medeweten van een slachtoffer.

Daarnaast kunnen botherders instructies doorgeven binnen de computernetwerken. De instructies zijn gericht op het overhevelen van bankreferenties, creditcardnummers, het lanceren van aanvallen op sites, het uitvoeren van reclamefraude en het leveren van malware of spam. Botnets kwamen eerder deze maand naar voren in een Senate Judiciary hearing met James Comey, de FBI-directeur. Eerder had senator Sheldon Whitehouse botnets vergeleken met onkruid die "kwaad" deden en verzocht hij de regisseur een van de grootste plagen te beoordelen waarmee hij het internet kan gebruiken. Comey merkte op dat er geen 'goed botnet' was. Hij legde verder uit dat een leger zombies slechte bedoelingen heeft.

Botnets zijn al meer dan een decennium op hun plaats en zijn nu de populairste tactieken geworden die door hackers worden gebruikt om snelle geld- en kapingsmachines te maken. Volgens de internetveiligheidsindustrie hebben botnets in de loop van de tijd wereldwijd naar schatting meer dan $ 110 miljard verloren..Bovendien vallen ongeveer 500 miljoen computers elk jaar ten prooi aan aanvallen van botnetlegers, wat zich vertaalt in ongeveer 18 slachtoffers per seconde.

Experts noemen Morris-worm het eerste botnet dat in 1998 werd gelanceerd. Hoewel deze worm honderden computers infecteerde op ARPAnet, de voorloper van het moderne internet, was het echt geen botnet zoals gedefinieerd in de context van vandaag. Robert Morris Jr., die Morris-worm heeft gemaakt, had geen controle over de geïnfecteerde computers en verdiende nooit geld met zijn activiteiten.

Momenteel zijn botnets goed geordende criminele ondernemingen die vaak uit miljoenen geïnfecteerde computers bestaan ​​die botherders of hun klanten miljarden dollars kunnen opleveren. In 2007 begon de FBI met het neerslaan van botnets door een operatie genaamd Bot Roast. Een heer, John Schiefer genaamd, werd voorgelezen en veroordeeld in een botnetzaak die het resultaat was van het proces. Hij werd vervolgd onder aftappende daad in plaats van Computer Abuse en Fraud Stature, een wetgeving die wordt gebruikt om hackers aan te klagen. John's botnet-malware was binnengedrongen op 250.000 computers en werd gebruikt voor het overhevelen van PayPal-referenties van slachtoffers.

In 2014 werkte een andere operatie van Microsoft niet erg goed. De softwaregigant verwierf een rechterlijk bevel om beslag te leggen op bijna twee dozijn domeinen die werden gebruikt door Jenxcus en Bladabindi. Microsoft kon geen opdrachten naar de geïnfecteerde machines sturen, maar nam verdachte domeinen in beslag en schakelde botnetopdrachten uit. Daarbij nam de softwareproducent vele legitieme domeinen in beslag, waardoor site-adressen van miljoenen van zijn klanten werden geslecht.

Het bedrijf erkende zijn fout en keerde zijn acties terug om de dienstverlening aan de klanten te herstellen. De stap toonde echter aan hoe massale hardhandig optreden tegen botnets onbedoelde gevolgen kon hebben. Ondanks het feit dat sommige operaties om bots te bestrijden succesvol waren, is er nog steeds geen sprake van afnemende botnetapocalyps. Dit komt door de hoge snelheid waarmee de zombies machines infecteren Source .

November 29, 2017