Back to Question Center
0

Semalt: verschillende soorten Trojaanse paarden en hun impact

1 answers:

Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat een Trojan is gemaakt om bankgegevens van online gebruikers te stelen. Deze bots verspreidden zich via e-mails, keyloggers en pop-upadvertenties. Het gebruikt miljoenen zombiecomputers voor het uitvoeren van de toetsaanslagregistratie en valt gerichte bankrekeningen aan en steelt privégegevens. Trojaanse paarden verzamelen de informatie en de FBI heeft onthuld dat het een cybercrimineel heeft ontdekt die Zeus gebruikte om meer dan $ 20 miljoen van de Canadese banken te nemen.

Verschillende soorten Trojans:

Trojaanse paarden kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun prestaties en soorten aanvallen.

1. Achterdeur

Een backdoor Trojan geeft hackers de kans om uw apparaat te bedienen en een groot aantal computers te compromitteren. Het stelt de maker eenvoudig in staat een verscheidenheid aan taken uit te voeren die hij / zij het leukst vindt, inclusief het verzenden, starten, verwijderen en ontvangen van bestanden, het herstarten van computers en het weergeven van de gegevens. De achterdeur Trojaanse paarden worden veel gebruikt voor het verenigen van de groepen slachtofferingcomputers en vormen zombie- of botnet-netwerken.

2. Exploit

Exploit is een Trojaans paard dat schadelijke gegevens en codes bevat en voordelen biedt op het gebied van kwetsbaarheden op uw computer of mobiele apparaat.

3. Rootkits

Rootkits zijn ontworpen om specifieke objecten en activiteiten op uw machine te verbergen. Hun primaire doel is om schadelijke dingen over het hele internet te verspreiden en de tijd gedurende welke uw programma's correct laden te verlengen.

4. Trojan-Banker

Het is een bepaald type Trojaans paard dat hackers helpt om de accountgegevens van verschillende gebruikers te stelen. De hackers gebruiken deze informatie vervolgens voor het stelen van geld van de online banken, creditcards en betaalkaarten en e-betalingen. systemen.

5. Trojan-DDoS

Trojan-DDoS is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle DoS-aanvallen (Denial of Service) tegen gerichte webadressen. Het verzendt meerdere aanvragen naar gebruikers en infecteert een groot aantal computerapparaten.

6. Trojan-Ransom

U moet de prestaties en activiteiten van uw systeem regelmatig controleren, zodat het onregelmatige gedrag kan worden verwijderd. Al uw tools en software moeten worden bijgewerkt, vooral uw beveiligingspatches.

7. Trojaanse waakzaamheid

De gebruikers moeten worden opgeleid om af te zien van de activiteiten waardoor zij het risico lopen van botinfecties en malware-aanvallen.

8. Trojan SMS

De Trojan-sms kost u elke dag geld en stuurt vanaf uw mobiele nummer sms-berichten naar de telefoonnummers met premiumtarieven.

9. Trojan-Spy

Trojaanse spion zijn de programma's die automatisch op uw systemen worden geïnstalleerd en uw zoekwoorden bedriegen, schermafbeeldingen maken en lijsten krijgen van al uw actieve toepassingen.

Aanbevolen antivirus-, anti-trojan- en anti-malwaretools

Kaspersky, ESET Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Antivir en Trend Micro zijn de meest betrouwbare antivirusprogramma's die u kunt proberen. De anti-malware programma's omvatten Malwarebytes, Emsisoft en Zemana. Je kunt al deze antivirus- of antimalwareprogramma's downloaden en extraheren om binnen enkele minuten van Trojan-botnets af te komen. Allemaal tonen informatie over hoe de Trojan-malware uw systemen infecteert en u moet niet vergeten om de scan uit te voeren telkens wanneer u uw computer aanzet Source .

November 29, 2017