Back to Question Center
0

Semalt onthult een gids voor het verwijderen van nep-verkeer van uw site

1 answers:

Verwijzingsspam is het product van spambots die nepverkeer rechtstreeks naar Google Analytics verzenden en zo in de gegenereerde verkeersrapporten verschijnen. Onderneem actie om verwijzingsspam te verwijderen als u deze vindt in GA-rapporten om nauwkeurige statistieken voor de site te verkrijgen.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt Digital Services, deelt hier wat praktische zaken in dit verband.

Wat is een bot?

Bots zijn programma's die zijn ontwikkeld om taken herhaaldelijk en nauwkeurig uit te voeren. Bots waren oorspronkelijk bedoeld voor het indexeren van pagina's op internet door zoekmachines . Mensen met kwaadaardige bedoelingen hebben in de loop der jaren het gebruik van bots gebruikt om hen te helpen fraude te creëren door klikken, de inhoud van een site over te brengen, malware te verspreiden, e-mailadressen te verzamelen en het verkeer op de site te overdrijven.

Veilige en kwaadaardige bots

Een voorbeeld van een goede bot is de Googlebot die pagina's voor gebruikers crawlt en indexeert. Zoekrobots draaien geen JavaScript (de meeste). Niettemin bevinden degenen die het wel gebruiken zich op de GA-rapporten, wat de statistische representatie zou kunnen schaden. Als ze geen JavaScript uitvoeren, heeft dit geen invloed op de rapporten, maar verschijnen ze wel in de serverlogboeken. Ze kunnen echter van invloed zijn op de laadsnelheid omdat ze de serverbronnen gebruiken. Safe bots houden zich aan de richtlijnen in de robots.txt. Kwaadaardige bots implementeren verschillende strategieën om deze richtlijnen te negeren.

Spambots

Hun primaire doel is om zoveel mogelijk websites te bezoeken en spam met face referrer headers te versturen om detectie te voorkomen. De nep-verwijzende header bevat een omleidingslink naar de site die ze willen promoten..HTTP-aanvragen van zo'n bot verschijnen in de serverlogboeken en worden geïndexeerd door Google. Het fungeert als een backlink naar de site wanneer deze wordt weergegeven in het serverlogboek. Google heeft wijzigingen aangebracht in hun algoritmen om geen gegevens van serverlogboeken te indexeren, waardoor de inspanningen van spambot-ontwikkelaars worden gedwarsboomd. JavaScript-beheerde spambots kunnen voorbij GA-filters komen, vandaar dat ze in de rapporten worden weergegeven.

Botnetbescherming

Botnets omvatten verschillende geïnfecteerde computers om een ​​door de spammer gestuurd netwerk te vormen. Het gebruikt verschillende IP's om een ​​enkele website aan te vallen. Hoe groter het botnet, hoe hoger het succespercentage van infiltratie. Verkeer van een botnet wordt als direct verkeer weergegeven omdat het afkomstig is van een andere computer, waardoor het moeilijker te detecteren is. Het blokkeren van een, zou niet veel impact hebben als een andere in de plaats komt.

Hoogst schadelijke spam-bots

Hun primaire doel is om een ​​computer te rekruteren om deel uit te maken van een botnet door het met malware te infecteren. De computer wordt vervolgens gebruikt om dezelfde malware naar andere computers te distribueren. Het blokkeren van een botnet kan inkomend verkeer van echte bezoekers blokkeren. Verdachte omleidingen uit het verwijzingsverkeersrapport leiden meestal tot deze websites die malware infecteren. Vermijd het klikken op dergelijke links, tenzij er een effectieve anti-malware software is geïnstalleerd of een afzonderlijke computer.

Slimme spambots

Deze websites verzenden verkeer naar Google Analytics door de trackingcode samen met de site-ID te gebruiken. Ze bevatten ook enkele valse verwijzingen in het verkeersrapport, die mogelijk niet worden verwacht. Hun activiteiten verschijnen nooit in de serverlogboeken en er is geen manier om ze te blokkeren omdat ze gegevens rechtstreeks naar de analysetool sturen. Mensen die geen Google Tag Managers gebruiken, hebben de GA-trackingcode op hun site, die fungeert als een webproperty-ID. Google Tag Manager is in dit geval een efficiënte tool om verwijzende spam te verwijderen. Spambots vallen meestal sites aan die vol zitten met kwetsbaarheden in de broncode of die met beperkte beveiligingsmaatregelen.

Spambronnen opsporen

Navigeer naar de Google-verkeersrapporten en gebruik de bouncepercentages als sorteringselement in aflopende volgorde. Degenen met een bouncepercentage van 100% of 0% moeten spammen. Als alternatief is er een uitputtende lijst van reeds gevestigde spammers waarmee u kunt vergelijken, zonder dat u een handmatige analyse hoeft uit te voeren. De volgende stap is om ze te blokkeren.

Zorg ervoor dat u een notatie maakt in de grafiek van het rapport, waarin wordt uitgelegd waar er op dat moment een verkeersstroom was..

1. Gebruik de herschrijfengine voor het. Htaccess-bestand en gebruik de Spambot-mogelijkheden om verwijzingsspam te verwijderen door er wijzigingen in aan te brengen. Als u zeker bent van het IP-adres dat de spambot gebruikt, neemt u het op in de code en ontzegt u de toegang. De mogelijkheid kan worden gebruikt om bereik van IP-adressen te blokkeren. Doe dit alleen als u zeker weet dat de spambot meerdere IP-adressen gebruikt om een ​​enkele actie uit te voeren. Voorkom ook dat gebruikers bekend zijn om spambots te gebruiken.

2. Botfilterfunctie: vink het selectievakje aan om bekende bots en spiders uit te sluiten.

3. Monitor Server Logs: schrik de bots weg door de site regelmatig te bezoeken. Gebruik een firewall om de computer te beschermen tegen de virtuele ruimte door webbronnen te filteren op spambots.

4. De systeembeheerder moet in staat zijn om professionele hulp te bieden.

5. De ItSAlive-code helpt de statistieken van Google en Yandex te houden van interferentie door spambots.

6. Google Chrome is in staat om malware te detecteren en geschikt om te browsen als er geen firewall is.

7. Gebruikersmeldingen zijn gepersonaliseerde meldingen van Google die aangeven wanneer er onverwacht een verkeersopstopping is.

8. Google Analytics Filters. Maak nieuwe filters in de weergavedeelte van het tabblad Beheerder in GA Source .

November 29, 2017