Back to Question Center
0

Semalt: Hoe verwijzingsspam verwijderen uit GA

1 answers:

Data-spam bestaat altijd al in de webanalyserekeningen en -rapporten. Bovendien is data-spam de afgelopen jaren een echt probleem gebleken. Gegevensspam verwijst in deze context naar oplichters en spammers die Google Analytics-rapporten vervuilen met ongewenste koppelingen en inhoud. Het belangrijkste doel van verwijzingsspam is om verkeer naar eigen websites te genereren voor advertentievertoningen of om malware naar de site van het slachtoffer te sturen. Net als e-mail spam, verwijzingen zijn tijdverlies en irritant. In tegenstelling tot e-mailspam zijn deze overlast echter niet zichtbaar. Dit houdt in dat verwijzingsspam is ingesloten in GA-rapporten. De vervormende gegevenseffecten worden onopgemerkt door verwijzingsspam.

Frank Abagnale, de klantensuccesmanager van Semalt , werkt hier een praktisch punt uit.

Verstorende effecten van gegevensspam

Een van de meest opvallende effecten is een hoog aantal bezoekers (pagina's, sessies en bezoekers). Het effect is echter veel belangrijker dan alleen verkeersnummers. Spambezoeken veroorzaken bijvoorbeeld verkeer met hoge bouncepercentages, niet-conversie en weinig betrokkenheid. Ze scheef "succesmetriek" naar beneden. De noemer bevat rommel elke keer dat een prestatiepercentage of ratio wordt overwogen.

Wanneer "verwijzingsverkeer" wordt overwogen, is het probleem aanzienlijk, omdat het belangrijkste effect wordt ervaren via leads (bezoekersverkeer) die worden ontvangen van het bouwen van partners, partnerschappen en, positioneringslinks binnen discussies op sociale media. Het betekent dat verwijzingen waardevol verkeer kunnen zijn. Spam is echter goed voor meer dan 50 procent van het effect wanneer het opgeblazen effect op alleen bezoekers van verwijzingen wordt bekeken..Dit maakt de evaluatie van verwijzingsprestaties door een internet marketeer.

Belangrijke filters om referral-spam te verwijderen

Twee soorten filters kunnen worden gebruikt om verwijzingsspam te verwijderen. Ten eerste het hostnaamfilter waarmee de eigen domeinnaam gegevens naar de GA kan sturen. Ten tweede een verwijzingsbronfilter dat spamverwijzingen elimineert. Deze twee weergavefilters kunnen worden toegepast op GA-gegevens voor het volledig verwijderen van referral-spam. Beheerdersrechten zijn een must in GA om deze filtratie te bereiken.

Het hostnaamfilter

Het wordt beschouwd als een rechtlijnig filter dat GA opdraagt ​​gegevens te halen die alleen afkomstig zijn van de website van de eigenaar. Rapporten van derden zijn uitgesloten. Tijdens het gebruik van dit filter moeten internetmarketeers bekend zijn met 'googleusercontent'. Het is de hostnaam die door Google wordt gebruikt wanneer bezoekers deze zoekmachine tool genaamd Google Translate op de inhoud van een site of op een webpagina gebruiken. Zo wordt het gebruik van 'googleusercontent' binnen het hostnaamfilter vastgelegd en kan de inhoud ervan worden weergegeven in de GA-rapporten.

Het verwijzende bronfilter

Het elimineert de meeste vervuilende verwijzers. Bovendien werkt verwijzende bronfilter perfect voor een groot aantal verschillende sites. Het is echter geen definitieve lijst omdat verschillende organisaties verschillende spammers hebben die hun websites binnenvallen. Daarom worden site-eigenaren aangemoedigd om dit filter toe te passen en de impact ervan te evalueren. Een belangrijke overweging voor het gebruik van dit filter is om alle spammers te verzamelen en ze in rapportages te scheiden (Bekijken). Op deze manier kunnen de exacte verwijzingsbronnen worden gemonitord, waardoor er vals positief wordt vastgesteld.

De historische gegevens

Filters hebben configuraties voor het elimineren van spam. Gebruikers willen historisch verzamelde spam verwijderen in Google Analytics. Dit kan niet permanent worden bereikt door het gebruik van filters. In plaats daarvan wordt een uniek segment toegepast tijdens het bekijken van rapporten om historische referral-spam te verwijderen Source .

November 29, 2017