Back to Question Center
0

Semalt: Hoe u Darodar Ghost-verwijzingen van uw site kunt blokkeren

1 answers:

Als u af en toe uw Google Analytics doorloopt, zult u vast en zeker enkele verwijzingen naar verkeer vinden die eruit springen. Het feit dat ze steeds weer verschijnen in de verkeersrapporten, geeft aan dat iemand wat verkeer naar de site verzendt. Niettemin vertegenwoordigen niet alle verwijzers werkelijke mensen. Er zijn er die u moet blokkeren van uw site.

Het volgende artikel, verstrekt door Oliver King, een topdeskundige van Semalt , behandelt een procedure die ongewenste verwijzingen verwijdert. In dit geval is Darodar de frauduleuze verwijzer, maar de methode is ook effectief voor andere ongewenste verwijzers.

Wat is Darodar?

Ik zag een ongewone activiteit van een verwijzer met de naam Darodar. Het domein van de verwijzer bleef verschijnen in mijn logs, wat mij ertoe bracht de site te bezoeken en te zien waar ze allemaal over gingen. De informatie die ik daar vond, gaf aan dat het een eenvoudige SEO-tool was. Ik ging ervan uit dat het een standaard crawler was die informatie van mijn site verzamelde en deze liet glijden. Na contact te hebben gehad met een aantal leden van een online-groep over het Darodar-onderwerp, drong het tot me door dat het probleem veel belangrijker was dan ik dacht.

Darodar staat bekend om zijn beruchte gewoonte om referrerspam naar vele website-eigenaren te sturen. Het zou spam verspreiden door malware te gebruiken die via een botnet wordt verspreid. Ook al bent u misschien niet het slachtoffer van een dergelijke aanval geweest, is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen om deze frauduleuze verwijzer van uw site te blokkeren..

Voorkomen dat Darodar toegang krijgt tot uw site

De eerste stap is om alle verdachte domeinen te blokkeren via het .htaccess-bestand. Elke site die WordPress gebruikt, heeft dit bestand in de hoofdmap van de website. U kunt de codes van Paul Thompson van de Buzzwords naar Business krijgen. Zodra je de code hebt, open je je bestaande .htaccess-bestand en plak je het onderaan. Sla de nieuwe gegevens op. Het zorgt ervoor dat uw site vanaf dan niet wordt aangevallen door de domeinen die door de verwijzers worden vermeld en gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat frauduleuze verwijzers veel wegwerpdomeinen hebben en op elk moment kunnen worden verplaatst. Wees daarom altijd voorzichtig en blijf het .htaccess-bestand updaten.

De volgende stap is om ervoor te zorgen dat u alle sporen van Darodar uit Google Analytics verwijdert. Het is belangrijk om dit te doen omdat het de nauwkeurigheid van GA-analyses en rapporten waarborgt. De kans is groot dat de bouncepercentages van de vele bezoeken van Darodar alle gegevens scheef trekken. Verwijzende verwijzingen verwijderen die soortgelijke tactieken gebruiken als de Darodar-bots, zorgen ervoor dat uw e-commerce tracking en monitoring in Google Analytics hier in de toekomst geen rekening mee houdt. Het doet er niet toe of de scheefheid substantieel is of niet, in geen geval mag men zijn beslissingen baseren op verkeerde of onjuiste statistieken.

Conclusie

Het huidige bericht beschrijft voornamelijk methoden die worden gebruikt om Darodar van uw site te blokkeren. Het goede nieuws is dat de methode werkt voor ongewenste verwijzingen die u van uw site wilt blokkeren. Deze twee zullen u helpen voorkomen dat uw statistieken in de toekomst scheef worden geplaatst Source .

November 29, 2017