Back to Question Center
0

Semalt Expert over het verwijderen van Ghost-verwijzingen uit Google Analytics

1 answers:

Google Analytics-gebruikers gaan door met het bestrijden van nepverwijzingen. Elke spammy-looking, odd verwijzing moet dringend worden verwijderd in een Google Analytics-account. Verwijzingsspammen hebben een impact van scheve gegevens in GA-accounts en, in het slechtste geval, schade aan de reputatie van een site.

In dit verband benadrukt Nik Chaykovskiy, de Senior Customer Success Manager van Semalt , hoe verwijzingen naar spam kunnen worden verwijderd uit Google Analytics.

Hoe schadelijk zijn spookverwijzingen?

Ten eerste brengt referral-spam GA-gegevens in de war. Grote bedrijven die dagelijks duizenden bezoeken ontvangen, kunnen de grote veranderingen die kleinere bedrijven ondervinden als gevolg van verwijzingsspam, niet opmerken. Meestal hebben spookverwijzingen 100% bouncepercentage en heel weinig tijd op de webpagina. Als een site-eigenaar minder verkeer ontvangt, is de kans groter dat de nepgegevens de Google Analytics-rapporten scheeftrekken.

Ten tweede proberen de meeste spookverwijzingen verkeer naar hun spamwebsites te sturen om de eigen SEO-ranglijsten te verbeteren. Meestal leiden deze dodgy sites een bezoeker om naar een marketing zwendel, webpagina's die malware bevatten of een verdachte e-commerce website. Internetgebruikers zouden moeten vermijden om op deze URL's te klikken.

Tot slot kunnen ghost-sites in extreme gevallen een website omlijsten als een spam-verwijzer. Een oplichter die volledig verkeer wil sturen, kan dit doen door simpelweg de naam van de spam-URL te bewerken, inclusief die van het slachtoffer, omdat verwijzingen naar spook nooit kunnen worden geverifieerd.

Er zijn twee categorieën verwijzingsspam - ghost en niet-ghost verwijzingen. Het artikel belicht hun verschillen en hoe ze kunnen worden geëlimineerd.

Spookverwijzingen verwijderen

De verwijzingen naar spook gebeuren in situaties waarin een oplichter nooit een site heeft bezocht, maar GA GAAN om anders te denken. Dit wordt bereikt door spam-informatie rechtstreeks naar GA te verzenden.Volg de geschetste stappen om verwijzingen naar ghosts te elimineren Site-eigenaren zijn verplicht om Vertical Leap te gebruiken bij het verwijderen van spookverwijzingen.

In de eerste plaats moet een nieuwe kijk op GA worden gecreëerd. Op de Verticale Sprong wordt dit bereikt in de admin sectie. De verwijzingen naar de geest worden gefilterd door alleen geldige hostnamen door een filter te laten gaan. Geldige hostnamen verwijzen naar degene die toebehoort aan een website-eigenaar, zoals de URL van de website.

Navigeer in de Verticale Sprong naar de GA-doelgroepsectie, klik op Technologie en vervolgens op Netwerk om de geldige gebruikersnamen vast te stellen. Alle hostnamen kunnen worden vastgelegd door het gegevensbereik in te stellen op één jaar en de primaire dimensie in een hostnaam om te zetten.

Voordat gegevens worden gefilterd, moeten gebruikers een sectie maken om deze te testen op historische gegevens. Gefilterde weergaven starten echter met het verzamelen van gegevens na het toepassen van een filter. Het kan nooit historische gegevens veranderen. Dit verklaart het belang van het testen van filters.

Niet-ghost-spam verwijderen

Niet-spookverwijzingsspam zijn bots die een website bezoeken. Bovendien kan deze verwijzingsspam niet worden geëlimineerd door bovenstaande filtermethode. Om niet-ghost referral-spam te verwijderen, moet een ander filter worden gemaakt.

Ga naar Acquisitie in Google Analytics om te bepalen in welke secties de verwijzingen moeten worden geblokkeerd. Selecteer Alle verkeer en vervolgens Verwijzingen. De secundaire dimensie moet worden gewijzigd in 'hostnaam'. Er zal worden vastgesteld dat positieve verwijzingen correcte hostnamen bevatten. Website-eigenaren moeten hun GA regelmatig blijven controleren op nieuwe verwijzingen naar ghosts omdat er elke keer nieuwe bots verschijnen Source .

November 29, 2017