Back to Question Center
0

Semalt: Botnet-verkeersrichtlijn - Hoe te vermijden

1 answers:

Een bot is een geautomatiseerde 'zombiecomputer' die zich als een echte mens gedraagt. Een bot kan een serveruiteinde of een gebruikersuiteinde infecteren. Zo kunnen bots enorme malware-aanvallen uitvoeren op pc's of mobiele apparaten. Op dezelfde manier kunnen bots een server aanvallen die vele schade veroorzaakt, zoals DDoS-aanvallen. Veel websites zoals Google en PayPal zijn afhankelijk van bots om hun activiteiten te stroomlijnen. De meeste gepersonaliseerde browse-ervaringen zijn afhankelijk van effectief gebruik van bots. Hackers en andere mensen met slechte bedoelingen kunnen bots ook gebruiken om internetfraude uit te voeren. Bots zijn geen slechte software maar hebben een belangrijke toepassing voor talloze internetfraude. Sommige websites bevatten bijvoorbeeld bots die creditcardgegevens van veel gebruikers kunnen achterhalen.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt, biedt hier enkele overtuigende problemen in dit verband.

Hoe botnets worden gemaakt

Men kan zich afvragen wat botnet-verkeer is en wat het kan doen. Een botnet omvat een groep of netwerk van deze 'zombiecomputers' die samenwerken om een vergelijkbare functie uit te voeren. Talloze bots of machines die door bots worden beïnvloed, gedragen zich misschien als zombies op verschillende serverreacties. Meestal zoekt de aanvaller naar gevallen van kwetsbaarheid voor een slachtoffer of doelwit. Vanaf hier richten ze zich op het installeren van de software op de computer van het slachtoffer. In de volksmond gebruiken mensen spam-e-mails om bots naar mensencomputers te sturen. Vervolgens misleiden ze het slachtoffer door op een call-to-action-knop te klikken die de hele aanval initieert. Andere oplichters sturen spam-e-mails met malware en Trojaanse paarden.

Wanneer een bot op de computer van een slachtoffer wordt geïnstalleerd, gebruiken ze nu de netwerkbeschikbaarheid van de pc om hun aanvallen uit te voeren. Ze nemen bijvoorbeeld contact op met hun domeinserver waar opdrachten en instructies binnenkomen. De persoon achter de botnetaanval gebruikt de command-and-control (C & C) -server om alle informatie te verzamelen die ze nodig hebben van de geïnfecteerde machines.

Een website-aanvaller die het botnetschema gebruikt, heeft een clientprogramma dat de instructies voor de bots bevat. Deze taken kunnen betrekking hebben op het verzamelen van gegevens, het uitvoeren van browsers (wachtwoorden, creditcards, logins en cache), het besturen van een computer of zelfs het gebruik van de computerhardware van het slachtoffer. Eén aspect van de flexibiliteit van botnets omvat de mogelijkheid om enkele of meerdere bots te besturen.

Effecten van botnets

Botnets brengen de internetveiligheid van talrijke websites in gevaar. Informatie en gegevensbeveiliging worden beïnvloed door deze botnetaanvallen. Wanneer een botnet malware op de pc van een gebruiker installeert, valt deze informatie niet meer onder de controle van de gebruiker. Mensen die gevoelige informatie opslaan, zoals financiële rekeningen, bankgegevens, inloggegevens, enz .; op een geïnfecteerd systeem loopt het risico te verliezen voor de aanvallers.

Aanvallers kunnen ook zoveel mogelijk computers aanvallen om hun redenen. Zo hebben botnetaanvallen denial of service-aanvallen op netwerken uitgevoerd. DDoS-aanvallen omvatten het verzenden van veel webaanvragen naar een server, waardoor de efficiëntie ervan afneemt vanwege planning. In extreme gevallen halen mensen met deze technieken een hele website neer.

Conclusie

Botnetverkeer is gebruikelijk bij dagelijks internetgebruik. Mensen kunnen bijvoorbeeld botnetaanvallen lanceren om nepverkeer of verwijzingsspam te creëren. Dit SEO-artikel bevat informatie zoals wat botnet-verkeer is. U kunt uw systeem beveiligen tegen de gevolgen van deze botnetaanvallen Source .

November 29, 2017