Back to Question Center
0

Semalt: alles wat u moet weten over de beroemdste online-encyclopedie - Wikipedia

1 answers:

Wikipedia is de enige online encyclopedie die wordt gerund door een non-profitorganisatie. De totale omvang van deze website is gewoon enorm! In feite is dit bijna dertig terabytes aan gegevens. Talrijke studies hebben aangetoond dat Wiki-artikelen dagelijks miljoenen bezoekers trekken.

Engelse Wiki

Julia Vashneva, de expert van Semalt, zegt dat Engelse Wikipedia artikelen heeft geschreven door miljoenen schrijvers. Alle informatie is kosteloos beschikbaar en Wiki is enorm gegroeid na de lancering in januari 2001. Tegen november 2001 werd de eerste versie van de hoofdpagina van Wikipedia gepubliceerd. English Wikipedia heeft meer dan twee miljoen artikelen, die in 2007 werden gepubliceerd en door hoogwaardige professionals in 2009 werden bewerkt.

Wikipedia-missie

De oprichter van deze website zegt dat de artikelenbescherming een moeilijke taak is omdat Wikipedia voor iedereen toegankelijk is. Vanaf het begin heeft Wales Wikipedia een duidelijke missie gegeven: het aanbieden van gratis kennis aan alle mensen op internet. Tegelijkertijd heeft hij een aantal regels en voorschriften opgesteld die iedereen zou moeten volgen. Het systeem werkt efficiënt en Wikipedia is nu 's werelds grootste en meest betrouwbare encyclopedie.

De rol van vrijwilligers bij het beheer van Wikipedia:

Het grootste deel van het bewerken en schrijven op Wikipedia gebeurt door vrijwilligers die in verschillende delen van de wereld wonen. Velen van hen zijn beheerders van eersteklas websites. De meerderheid van de gebruikers gelooft dat miljoenen mensen Wikipedia beheren, maar het is het kernwerk van een kleine gemeenschap. De beheerders zijn vrijwilligers en ze praten regelmatig met elkaar over nieuwe pagina's en artikelen van Wikipedia via internetmailinglijsten.

De rol van deskundigen bij de ontwikkeling van de Wiki

Britt en Matei hebben een gloednieuw boek geschreven met de titel Structurele differentiatie in sociale media: adhocratie en entropie. Dit boek belicht hoe Wikipedia een door collega's beoordeelde website werd, evenals de meest authentieke online encyclopedie Source .

November 29, 2017