Back to Question Center
0

Semalt: 3 technieken om verwijzingsspam te blokkeren in Google Analytics

1 answers:

Darodar is een bedrijf dat zich richt op Black Hat SEO-technieken. Dit bedrijf gebruikt meerdere domeinen, voor marketing van zijn website en stuurt nepverkeer naar de sites. Bovendien tript het de Google Analytics-accounts en gebruikte het de referral-spam-methoden om verkeer naar zijn klantwebsites te verzenden. In de loop der jaren heeft Darodar een aantal methoden gebruikt om verkeer naar de e-commercesites te verzenden. Webmasters of bloggers die de experts van dit bedrijf hebben ingehuurd, hebben historische en real-time verwijzingsbezoeken van het domein opgemerkt. De meeste bezoeken lijken legitiem en u zult het gevoel hebben dat iemand uw site een aantal keer heeft bezocht.

Wanneer u de gegevens van uw Google Analytics-account controleert, ziet u dat het valse verkeer afkomstig is van verwijzing en het bouncepercentage 100% is. Darodar bedriegt gebruikers om de site te bezoeken en zijn diensten aan te schaffen. Verwijzingsspam kan de positie van uw site en Google Analytics vernietigen, maar het is moeilijk om te begrijpen wat er met uw site gebeurt. De bezoeken die zijn verkregen door onjuiste verwijzingen, zijn van invloed op uw Google Analytics-rapporten. De schijn-verwijzingen lijken bijvoorbeeld te landen op uw webpagina's en dezelfde pagina's onmiddellijk te verlaten; dus het bouncepercentage is 100%. Als de verwijzingsspammers op uw site zijn getarget, kunt u nooit het nauwkeurige bouncepercentage van de site vaststellen totdat of tenzij u al het verkeer filtert.

Hier zijn enkele overtuigende methoden van Oliver King, een topspecialist van Semalt, om te slagen in het blokkeren van schijnverwijzingen.

Techniek # 1: Filters voor campagnebronnen

De campagnebronfilters worden gebruikt om het verwijzingsverkeer in uw Google Analytics-account te verwijderen of te blokkeren.

a. Ga naar uw Google Analytics-profiel en klik op de optie Filters aan de linkerkant van de sectie Views.

b. Klik op de optie Nieuw filter toevoegen en maak nieuwe filters. Hier moet u Vc.ru of alles wat u kunt onthouden als filternaam toevoegen.

c. Kies de optie Aangepast filter en ga naar de campagnebron. Hier moet u op de knop Filterpatroon klikken en de darodar-domeinnaam toevoegen voordat u de instellingen opslaat.

Als u verschillende domeinen aan één filter wilt toevoegen, moet u de filterpatronen gelijk maken aan die van de domeinnaam, zoals abc.com en abc \ .com.

Techniek # 2: een filter voor campagnetherkenningpad

De verwijzingsfilters voor campagnes worden gebruikt om een enkele webpagina te verwijderen of te blokkeren.

a. Open het Google Analytics-profiel en ga naar het gedeelte Beheerder.

b. Klik op de optie Nieuw filter toevoegen en maak nieuwe uitsluitingsfilters.

c. Voeg Vc.ru of een andere soortgelijke naam in als de primaire filternaam en kies de optie Aangepast filter.

d. In het veld Filter moet u de optie Campagnereferentie kiezen en de permalink van de doorverwezen URL's toevoegen. Klik op de knop Opslaan voordat u het venster sluit.

Techniek # 3: Taalinstellingen Filters

Soms verschijnt de verwijzende spam in de taalinstellingen in de vorm van trefwoorden, zoektermen en zinsdelen. De filters voor taalinstellingen helpen de taalspam in uw Google Analytics-account te blokkeren.

a. Meld u aan bij het Google Analytics-profiel en klik op de optie Filter en voeg een nieuw filter toe.

b. Kies in de volgende stap de optie Filter uitsluiten en vervolgens de taalinstellingen. Voeg het filterpatroon toe in deze sectie, zoals \ s [^ s] * \ s | {16,} | \. | en Controleer het filter voordat u de instellingen opslaat Source .

November 29, 2017