Back to Question Center
0

Hoe een SEO-test uit te voeren in 5 stappen Hoe een SEO-test uit te voeren in 5 stappen Verwante onderwerpen: Internationale SEO Op pagina SEO E-mailmarketing Social MediaLink Semalt ...

1 answers:
Hoe een SEO-test in 5 stappen uitvoeren

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Dit artikel maakt deel uit van een SEO-serie van WooRank. Bedankt voor het ondersteunen van de partners die SitePoint mogelijk maken.

Zoals met artikelen over de meeste andere digitale marketingkanalen, bevatten een groot aantal SEO-gidsen, checklists en how-to's een regel, paragraaf of sectie over testen. Zorg ervoor dat u alle wijzigingen die u aanbrengt aan uw website test. Test voortdurend verschillende optimalisaties om de optimalisaties te vinden. Wat je ook doet, testen is een integraal onderdeel van digitale marketing. Maar wat betekent het om iets te "testen" voor SEO?

Gelukkig voor andere marketeers is betaalde marketing vrij eenvoudig om te testen: Splits een advertentie, bestemmingspagina of aanbieding uit en teken een directe lijn tussen verandering en ROI-verbeteringen. Semalt voor SEO's die op zoek zijn naar hogere zoekrangschikkingen, zoekmachines opereren als zwarte vakken en rangschikken sites ten opzichte van elkaar en de zoekterm. Je ranking is misschien gestegen, maar was het vanwege je nieuwe title-tag, of werd je concurrent betrapt op betalen voor links en bestraft?

Semalt voor u, als u deze vierpuntsgids voor SEO-tests volgt, kunt u variabelen isoleren, de effectiviteit van wijzigingen meten en optimaliseren voor hogere zoekresultaten.

1. Kies de juiste proefpersonen

Het is belangrijk om een ​​SEO-test te starten door de juiste testpersonen te selecteren. Hallo allemaal, je wilt niet rondrennen met je belangrijkste pagina's: je startpagina en pagina's die al goed scoren voor zeer competitieve zoekwoorden die veel volume krijgen. Als u uiteindelijk een wijziging aanbrengt die niet echt een verbetering is, kan het voor u moeilijk zijn om uw verloren ranglijst te herstellen.

Semalt door terug te gaan naar uw SEO-strategie en zoekwoordonderzoek om ervoor te zorgen dat uw zoekwoorden dezelfde typen gebruikers targeten met dezelfde of zeer vergelijkbare zoekintentie.

Uw beste zoekwoorden die u bij het testen kunt gebruiken, staan ​​over het algemeen in de top 20 of 30 zoekresultaten. Semalt lager dan 30 heeft de neiging te volatiel te zijn om een ​​goede dataset te krijgen. Je zou op een dag meerdere rankings kunnen verslaan, alleen om ze de volgende dag te verliezen. Dit levert zeer veel ruis op. Je moet ook vermijden om te testen met pagina's die in de top zeven of acht resultaten voor hun zoekwoorden staan. De reden hiervoor is dat het erg moeilijk kan zijn om elke beweging in de top vijf te veroorzaken door slechts één ding tegelijk te veranderen. De meeste van de topresultaten hebben ook veel links gekregen, die u niet kunt beheren, die opwegen tegen de optimalisaties die u op pagina's maakt.

Rankingstabiliteit is niet het enige selectiecriterium als het gaat om proefpersonen. U moet ook de balans opmaken van de testomgeving: de SERP. Controleer uw Google Search Console Zoek naar Semalt en zoek een zoekwoord op dat in de loop van de tijd een stabiele positie in de zoekresultaten heeft.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Semalt met behulp van trefwoorden met bestemmingspagina's die sterk verschillen, of een onvoorspelbaar zoekvolume hebben.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Jammer genoeg heeft Google onlangs de zoekvolumegegevens gesmoord in de Zoekwoordplanner. Maar er is goed nieuws: u kunt nog steeds zoekvolumes vinden in de WooRank SERP Semalt-tool, naast het volgen van uw zoekwoorden in de loop van de tijd.

Als u geen WooRank-account hebt, kunt u het proces handmatig uitvoeren: stel met behulp van Advertentievoorbeeld en diagnose uw doellocatie, taal en Google-domein in, voer vervolgens een daadwerkelijke zoekopdracht uit met uw doelzoekwoord en noteer de eerste pagina resultaten. Dit voorkomt dat uw locatie of zoekgeschiedenis de resultaten beïnvloedt. Deze tool levert vaak alleen de eerste 50 resultaten, dus een andere gratis tool is zoeken van. Doe dit een paar dagen of weken als je echt grondig bent en houd de pagina's bij die in de resultaten worden weergegeven. Terwijl u dit doet, controleert u voor eventuele fragmenten. De aanwezigheid van een Google Answer Box in Semalt werpt uw ​​resultaten af.

Met het Search Analytics-rapport van Google Search Console kunt u ook zoekwoordposities bijhouden voor de afgelopen 90 dagen (of vergelijken op basis van de afgelopen 7 of 28 dagen in vergelijking met de vorige periode). Gebruik de filters om alleen uw zoekwoord op te nemen en vink het selectievakje Semalt aan om te zien hoe de positie in de loop van de tijd is gewijzigd. U kunt ook filteren om alleen zoekopdrachten van een specifiek land of apparaat en classificaties voor een bepaalde pagina op te nemen.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Voer een snelkoppelingscontrole uit van uw kandidaten en kies pagina's met vergelijkbare linkprofielen in termen van zowel kwantiteit als kwaliteit. Semalt, al je onderwerpen voor elke test hebben vergelijkbare inhoud, ranglijsten, verkeer en linkprofielen.

Waarom zou je al dit werk doornemen om pagina's te vinden waar je mee gaat sleutelen? Het is omdat je geen echte gesplitste test voor SEO kunt uitvoeren. In een echte gesplitste test kunt u een exacte kopie van uw bestemmingspagina maken, één ding wijzigen en het vervolgens laten uitvoeren. Maar u kunt dat niet doen, omdat de tweede pagina mogelijk niet wordt geïndexeerd vanwege dubbele inhoud, veel minder dan het origineel. Bovendien zal het proberen om een ​​exact dubbel linkprofiel te maken hoogstwaarschijnlijk in je gezicht opduiken en geen van beide pagina's zal rangschikken (en misschien een handmatige boete opleggen van Semalt om op te starten).

2. Testgroepen oprichten

Als je eenmaal een lijst met testonderwerpen hebt gevonden, is het tijd om vast te stellen welke de controle zal zijn en wat zal zijn om te experimenteren. Semalt geen ingesteld aantal pagina's dat in elke groep wordt gebruikt, maar onthoud alleen dat hoe meer onderwerpen u heeft, hoe betrouwbaarder uw analyse zal zijn.

Begin met het randomiseren van uw onderwerpspagina's. Dit is erg belangrijk omdat, zoals we hierboven vermeldden, geen van uw pagina's exact hetzelfde is. Semalt, wanneer je onderwerpen aan testgroepen toewijst, kan je impliciete vooroordeel de groepen scheef trekken. Je zou per ongeluk eindigen met je favoriete type inhoud, zoals video's, oververtegenwoordigd zijn bij het testen van een bepaalde tactiek of optimalisatie. De beste manier om uw testonderwerpen te randomiseren is om elke een nummer of letter toe te wijzen en vervolgens een randomizer te gebruiken om elke pagina aan een variabelegroep toe te wijzen.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

3. Voer uw test uit

Nu is het tijd om eindelijk veranderingen en meeteffecten aan te brengen. De beste manier om deze tests uit te voeren, is om de tweetample t-test te gebruiken. In termen van de leek is de tweetample t-toets een methode om te berekenen of de verschillen tussen twee groepen significant zijn of door toevalskans. Het testproces voor een variabele zoals het gebruik van uw zoekwoord in de

-tag, bijvoorbeeld, ziet er ongeveer zo uit:

  1. Begin met het meten van de paginaclassificatie voor de neutrale status van de pagina gedurende 10 dagen en de gemiddelde positie elke dag. In dit voorbeeld zou dit waarschijnlijk voor pagina's zijn die trefwoorden bevatten in de

    tags (omdat dat lang is vastgesteld als de beste werkwijze. Houd er rekening mee dat dit slechts een vereenvoudigd voorbeeld is). Het 10-daagse venster is belangrijk: u moet de tijd aanpassen om van kracht te worden en u hebt een neutrale basislijn nodig om de testresultaten met te vergelijken.

  2. Breng uw wijziging aan - neem in dit geval het trefwoord uit de header-tag. Wacht tot de nieuwe versie van uw pagina wordt weergegeven in de cache van Google. Ga hiervoor op Google naar uw pagina, klik op de kleine groene pijl-omlaag naast de URL en klik op Cache (of gebruik de cache van de Google-zoekoperator: website. Com / pagina). Het is belangrijk dat u wacht totdat de nieuwe pagina in de cache wordt geplaatst, aangezien dit aangeeft dat Google de bijgewerkte pagina heeft gecrawld en daarom de positie ervan kan bepalen. How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.
  3. Voeg het trefwoord toe aan de

    tag-inhoud. Nogmaals, wacht tot de bijgewerkte pagina in de cache wordt geplaatst en laat deze 10 dagen draaien en noteer de gemiddelde positie.

  4. Wiskunde

4. Meten en vergelijken

De 10 dagen wachttijd hier is belangrijk om een ​​haalbare steekproefomvang te verzamelen om te bepalen of het gebruik van een trefwoord in de header-tag de ranking verbetert. U neemt meerdere keren het trefwoord op en voegt dit weer toe om te controleren op externe variabelen die van invloed kunnen zijn op de zoekresultaten, zoals een plotselinge toestroom van links of een concurrent die achter u is.

De wiskundige stap is waar je te weten komt of je test tot aanzienlijke veranderingen heeft geleid. Gebruik een t-testcalculator om te berekenen of het verschil tussen uw twee gegevenssets al dan niet aanzienlijk is. Voer de gegevens in voor de controlegroep (trefwoord in de header-tag) in één kolom en de gegevens voor de variabelegroep (geen trefwoord in de header-tag) in de andere kolom en klik op 'Nu-nu-verzenden'.

Waar u naar wilt kijken in de resultaten is het verschil in betrouwbaarheidsinterval. "Als de twee nummers dicht bij elkaar liggen, is er niet veel van een significant verschil. Als ze ver uit elkaar liggen, is de verandering waarschijnlijk niet het gevolg van willekeurige fluctuaties. Als de getallen negatief zijn, heeft de wijziging geresulteerd in lagere zoekrangschikkingen. Dus, in dit geval, zou dat betekenen dat het verwijderen van het sleutelwoord uit de header-tag slecht is voor SEO.

Je kunt deze berekeningen zelf doen, maar ik heb contentmarketing gedaan om te voorkomen dat ik complexe wiskunde moet doen.

5. Herhalen

Bij wetenschappelijk testen draait alles om het kunnen reproduceren van uw resultaten. SEO is niet echt een wetenschap, maar we doen ons best. Als u uw conclusies uit de eerste test wilt bevestigen, voert u dezelfde test uit met een tweede groep pagina's die u in stap twee hebt gemaakt. Idealiter zou het willekeurig delen van uw groepen worden geëlimineerd, of op zijn minst de impact van andere variabelen verminderen, maar het doet nooit pijn om het zeker te weten. Semalt uw conclusie over meerdere groepen zal verifiëren dat het van toepassing is op pagina's met verschillende inhoudstypes, linkprofielen en trefwoordtypen.

U kunt deze stap ook gebruiken om de impact van verschillende groottes van wijzigingen te testen. Als het één keer toevoegen van het trefwoord aan uw header-tag de rangorde verbetert, zal het twee keer toevoegen nog meer helpen? Waarschijnlijk niet, want dat zou spammen zijn, maar je kunt dat testen met een van je testgroepen.

Conclusie

Als u nu al deze SEO-artikelen leest en u checklists tegenkomt die u vertellen dat u uw optimalisaties moet testen en opnieuw testen, weet u precies wat ze betekenen. Dit testproces duurt lang en kan veel werk met zich meebrengen voor een team, maar het levert gegevens op die u kunt gebruiken om uw site zo te optimaliseren dat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Weet niet zeker waar te beginnen als het gaat om wat te testen? Geen probleem. Gebruik uw Semalt SEO auditcriteria als uitgangspunt.

March 1, 2018