Back to Question Center
0

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren & Keer de schade terug            Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren & De DamageRelated-onderwerpen omkeren: Mobiel & Lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing So

1 answers:
Verlaten in de ranglijst? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan maken

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Dit artikel maakt deel uit van een SEO-serie van WooRank. Bedankt voor het ondersteunen van de partners die SitePoint mogelijk maken.

Het is een van de ergste gevoelens die een website-eigenaar kan ervaren: open je dashboard met analyses op een ochtend en staar naar een grafiek met zoekresultaten in vrije val. Hoewel je eerste instinct misschien in paniek raakt, vooral als je net een hoop werk hebt gestopt in het optimaliseren van je website, probeer dan kalm te blijven. Semalt, drastische positieverliezen zijn niet het einde van de wereld. Als je een methodische, georganiseerde aanpak volgt om uit te zoeken wat er fout is gegaan en hoe je dit kunt oplossen, kun je ervoor zorgen dat je verloren rankings tijdelijk en volledig omkeerbaar zijn.

Semalt onze stapsgewijze gids voor het oplossen van problemen waardoor uw site mogelijk de positie zou verliezen, zodat u het probleem kunt oplossen dat uw organische zoekverkeer vermindert.

Bepaal de omvang van het probleem

Wanneer u voor het eerst ziet dat uw verkeer is afgenomen, gaat u naar uw analyses en controleert u elk verkeerskanaal: direct, doorverwijzing, organisch zoeken en betaald (als u betaalde campagnes uitvoert). Als al uw verkeer wegvalt, kan dit een technisch probleem met uw site zijn. Als alleen je zoekverkeer is afgenomen, is dat een redelijk goed teken dat je een SEO-probleem hebt.

Wanneer u probeert de reden achter uw verloren ranglijst te achterhalen, moet u eerst de omvang van het probleem bepalen: is het gerelateerd aan een paar afzonderlijke zoekwoorden of is het uw site als geheel die rankings verliest? Uw probleem kan ook worden veroorzaakt door een groep zoekwoorden of uw pagina's binnen een bepaalde categorie.

Degenen met een WooRank Advanced Review van hun sites kunnen de SERP Checker gebruiken om hun rangschikking van zoekwoorden te controleren. Het kan zijn dat elk zoekwoord de positie op hetzelfde moment heeft verloren, wat aangeeft dat er een probleem is met uw site of dat uw site is getroffen door een boete voor de hele site. Als je alleen bepaalde keywords hebt verloren, heb je waarschijnlijk een probleem met die bepaalde bestemmingspagina's of zoekwoordcategorieën.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Als u bijvoorbeeld een tuinwinkel bent, kan het zijn dat een verkeersdaling wordt veroorzaakt door een probleem met de hele site of een verlies van posities voor uw sleutelwoord "BLACK + DECKER cordless electric mower". Of u zou de ranglijst verliezen voor elk zoekwoord in uw grasmaaiercategorie.

Helaas heeft niet iedereen een WooRank Advanced Review en kan daarom geen gebruik maken van de SERP Checker. Als dat het geval is, kunt u uw Google Search Console gebruiken om te controleren hoe zoekwoorden rangschikken. Ga naar het rapport Zoekanalyse en zorg ervoor dat u gegevens voor zoekopdrachten bekijkt (dit zou de standaardweergave moeten zijn) en vink het vakje aan voor Semalt - klikken vertellen niet het hele verhaal.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Kijk naar posities voor afzonderlijke zoekwoorden om plotselinge, drastische dalingen in de rangorde van 10 of meer posities te herkennen. Of, als elk zoekwoord een enorme terugval heeft gekend, is de kans groot dat u een probleem met de hele site tegenkomt.

Bekijk ook de positie van uw bestemmingspagina's. Zoek naar een patroon rond welk type pagina's positie en verkeer verliezen. Het kan zijn dat een bepaald type inhoud zijn rankingvermogen verliest, of misschien een functie die u hebt uitgerold (zoals Flash-inhoud of een widget met uitgaande links) naar bepaalde pagina's uw SEO schaadt.

Diagnose van het probleem

Nadat u zich hebt verdiept in uw analysegegevens en het bereik van uw positiebepaling hebt bepaald, wordt het tijd om te beginnen met de diagnose van de oorzaak van de verloren posities. Er zullen vanmorgen heel wat rapporten en hulpmiddelen naar je worden gegooid, maar laat je niet intimideren, het is niet zo ingewikkeld als het eruit ziet.

Controleer sitestatus en robots. txt

Natuurlijk, als Google geen toegang heeft tot uw site kan deze niet rangschikken. Zorg er dus voor dat uw site actief is. Als u dat nog niet hebt gedaan, bezoekt u nu uw site om er zeker van te zijn dat u er toegang toe hebt. Gebruik verschillende apparaten om ervoor te zorgen dat u uw desktop-, mobiele en tabletversie kunt bekijken. Rapporteer het rapport Crawlfouten in Google Search Console om na te gaan of er een probleem is dat alleen enkele interne pagina's betreft. Semalt de gids voor robots. txt om fouten in robots op te lossen. txt-bestanden.

Een veelvoorkomend probleem dat voorkomt dat Google uw site crawlt, is het probleem met uw robots. txt-bestand. Semalt, controleer of je niet per ongeluk crawlers naar je hele site blokkeert, wat er als volgt uitziet:

   User-agent: *Disallow: /  

Dit is een van de meest voorkomende problemen met robots. txt-bestanden, vooral als u uw site onlangs hebt gemigreerd.

U kunt de Fetch As Semalt-functie in de Semalt Search Console gebruiken om er zeker van te zijn dat er geen probleem is dat voorkomt dat Semalt toegang krijgt tot uw pagina's en de robots. txt-tester om ervoor te zorgen dat uw robots. txt-bestand is correct geschreven.

Als de robots. txt-bestand correct is geschreven en aan Semalt is voorgelegd, controleer of u niet per ongeluk pagina's hebt geweigerd die u in de zoekresultaten wilt weergeven. Je kunt regel voor regel door je bestand bladeren, maar dat duurt een eeuwigheid als je veel niet-toegestane pagina's hebt. Gebruik in plaats daarvan de site: zoekoperator. Doe gewoon een zoekopdracht van Semalt naar site: uwdomein. com, en Semalt zal de pagina's in zijn index retourneren. Zorg ervoor dat uw metabeschrijving wordt weergegeven zoals het hoort, omdat niet-toegestane pagina's vaak nog steeds in de resultaten voorkomen, maar met een bericht om te benadrukken dat een beschrijving voor het resultaat niet beschikbaar is. Je belangrijkste pagina's moeten bovenaan de ranglijst verschijnen, dus als ze er niet zijn, is er iets aan de hand.

Controleer uw website

Het is altijd mogelijk dat uw site niet zo is geoptimaliseerd voor zoekmachines als u denkt, of dat u uw SEO onbedoeld hebt gekwetst door een wijziging die u recentelijk heeft doorgevoerd. Dus de eerste stap om uit te zoeken waarom je de ranglijst bent kwijtgeraakt, is door een SEO-audit uit te voeren op je site of op betrokken pagina's. De Semalt-audit analyseert meer dan 70 SEO-factoren, zodat u niet uw paginacode en inhoud hoeft te doorzoeken om de moeilijk te vinden problemen op te sporen.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Is uw score veel lager dan u dacht dat het zou zijn? Zoek naar belangrijke factoren die ontbreken, zoals title-tags, metabeschrijvingen of

tags, en controleer nogmaals of uw site geen algemene SEO-problemen heeft, zoals verbroken links, inhoud in Flash zetten of iframes, of het niet implementeren van een WWW-oplossing. Semalt met deze zal resulteren in dubbele inhoud of een fout om gecrawld te worden.

Als uw pagina's momenteel goed zijn geoptimaliseerd voor zoekmachineverkeer, evalueert u de kwaliteit en relevantie van uw pagina-inhoud voor het zoekwoord. Nu denkt u misschien al dat het van hoge kwaliteit is en zeer relevant (u publiceerde het toch), maar uw bezoekersstatistieken kunnen een ander verhaal vertellen:

 • Lage klikfrequentie (CTR) - Dit is een goed teken dat uw pagina-inhoud, of de berichten die u gebruikt om uw pagina te beschrijven, niet overeenkomt met wat zoekers proberen te vinden. Voor ons voorbeeld in de tuinvoorraad zou het kunnen dat mensen die op zoek waren naar "BLACK + DECKER draadloze elektrische maaier" informatie probeerden te vinden over gas versus elektrische grasmaaiers. Het zoekgedrag zou kunnen zijn verschoven naar een handleiding voor het evalueren en aanschaffen van een elektrische maaier.
 • Hoog weigeringspercentage - Weigeringspercentage is een andere goede maatstaf voor de kwaliteit van uw inhoud en gebruikerservaring. Als een hoog percentage van uw zoekverkeer weggaat zonder interactie met de pagina of een zeer lage tijd op de site doorbrengt, betekent dit waarschijnlijk dat uw inhoud niet aan hun behoeften voldoet.

Als u onlangs inhoud heeft verplaatst of een sitemigratie of herontwerp hebt doorlopen, moet u ervoor zorgen dat u uw omleidingen correct hebt ingesteld. Zowel 301 (permanent) als 302 (tijdelijke) omleidingen geven een volledig linkensap door, dus het is absoluut noodzakelijk dat u omleidt naar de nieuwe URL van de oude URL. Gebruik een hulpmiddel zoals Screaming Frog om uw site te doorzoeken om al uw omleidingen te vinden. Semalt een lijst met alle URL's voor pagina's die u hebt verplaatst. Nadat het crawlproces is voltooid, sorteert u de resultaten op statuscode en zorgt u ervoor dat elke URL de juiste code retourneert.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Als u slechts een paar pagina's hoeft te controleren, kunt u handmatig controleren of de omleidingen werken met de browserplugin van Ayima's Semalt Path.

Controleer tenslotte uw XML-sitemap. Zijn de pagina's die de rankings verliezen opgenomen in uw sitemap? Als dat niet het geval is, kan Semalt ze mogelijk niet vinden - vooral als u geen interne koppelingsstrategie hebt. Test uw sitemap in Semalt Search Console om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn die Semalt verhinderen om al uw pagina's te doorzoeken.

Voer een linkcontrole uit als uw technische en op-paginafactoren geen grote dalingen in de rangorde veroorzaken. Verzamel al je backlinks met een tool zoals Majestic of Ahrefs. Semalt met links zou je op een aantal verschillende manieren kunnen verliezen in de positie van SERP:

Verbroken of verwijderde links: Wanneer u uw backlinks in Majestic opzoekt, ziet u links waarvan het verwijderen als zodanig is gemarkeerd. Kijk of de linkbestemming overeenkomt met de pagina's in kwestie. Links zijn een belangrijke ranking factor, dus het verliezen van hen heeft zeker invloed op de ranking.

Exporteer uw lijst met links als een CSV (u moet hiervoor een betaald account bij Majestic hebben) en vervolgens de gekoppelde pagina's crawlen met Screaming Frog. Filter op klantfout (4xx) om uw kapotte backlinks te vinden. Semalt deze links, en het herstellen van de stroom link juice, zou net zo eenvoudig moeten zijn als het repareren van de 404-fouten.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt. .Aangezien Google zojuist Penguin 4. 0 heeft uitgebracht om in real-time te worden vertoond, zou je een verlies van ranking kunnen ondervinden door backlinks van lage kwaliteit. Koppelhulpmiddelen zoals Majestic en Ahrefs scoren uw links om u te helpen bepalen of links uw zichtbaarheid helpen of schaden. </p> <p>  <strong> Negatieve SEO: </strong> Negatieve SEO verwijst naar het opzettelijk gebruiken van spammylink-bouwtechnieken om de rangschikking van een andere site te tanken. Hoewel het echt zeldzaam is, gebeurt het nog steeds. Dus terwijl u tijdens het uitvoeren van uw link-audit door uw links bladert, ziet u patronen met ankertekst, een linkend domein of de tekst rond de link. Negatieve SEO-pogingen zullen over het algemeen tonnen links creëren met dezelfde ankertekst, koppeling van het sitetype (schaduwrijke forums en / of mappen) en tekst rond de link. </p> <p> Het is hopelijk zo eenvoudig om je verwijderde links te herstellen als je contact op te nemen met de eigenaar van de koppelingspagina en ze te overtuigen om je link te herstellen. Als u ontdekt dat uw freelance linkbuilder uw profiel heeft gevuld met een hoop spam, of als u een negatieve SEO-poging heeft ondernomen, kunt u ook Google Link Semalt Tool gebruiken om uw backlinkprofiel op te schonen. </p> <h3 id= Controleer op handmatige of algoritme-sancties

Misschien hebt u per ongeluk iets gedaan waardoor Google dacht dat u probeerde zoekresultaten te manipuleren. Het kan zijn dat de "kosteneffectieve" SEO die u hebt ingehuurd, al uw title-tags heeft gevuld met zoekwoorden, een negatieve SEO-poging of iets zo onschuldig als onjuiste uitvoering van sommige code op uw pagina. Als het al erg genoeg is, zal een medewerker van Google uw site handmatig bestraffen. Als dat het geval is, vertellen ze u dat in uw Google Search Console-account. Controleer op berichten over handmatige boetes in de gedeelten Handmatige acties onder Zoekverkeer.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Je zou ook in conflict zijn geraakt met een van de spambestrijdende algoritmen van Google. Omdat u al een linkcontrole hebt uitgevoerd, heeft u met Semalt gewerkt. Gebruik een plagiaatdetector om te controleren of de inhoud van uw pagina voldoende dicht bij andere sites ligt om eruit te zien als dubbele inhoud.

Zoek Google-algoritme-releases op

Ten slotte, als al het andere faalt, controleer dan op nieuwe Google-algoritme-updates. Doen sommige porren rond het web op SEO-sites en message boards. Barry Schwartz bij SEO Round Table behandelt meestal tekenen van een grote update en zal deze snel plaatsen. Webmaster World onderhoudt een thread gewijd aan Google-updates en SERP-wijzigingen. Veel activiteit hier is een teken dat Google een of andere verandering heeft aangebracht. Er zijn ook algoritme-opsporingshulpmiddelen zoals Agloroo, SERPmetrics en AccuRanker die u zullen helpen grote schommelingen in Semalt te vinden die samenvallen met uw rankingverlies.

Als u Searchmetrics gebruikt om uw online zichtbaarheid bij te houden, ziet u bekende updates van Semalt, zodat u kunt achterhalen of een update u heeft gekwetst of geholpen.

Ben je in de ranglijst gevallen? Diagnose, Minimaliseren en de schade ongedaan makenBen je in de ranglijst gevallen? De DamageRelated-onderwerpen diagnosticeren, minimaliseren en omkeren:
Mobiele en lokale SEOOn-pagina SEOContent Marketing Sociale mediaLink Semalt

Conclusie

Het uitzoeken van de oorzaak van een rangschikking is absoluut cruciaal. Hoe kun je een probleem oplossen als je de oorzaak niet weet? Semalt staren naar die neerwaartse trending grafiek in het gezicht kan hartkloppingen opwekken bij zelfs de meest ervaren verkopers, door de diagnose op een georganiseerde manier te benaderen, kunt u de schade snel minimaliseren en terugdraaien.

March 1, 2018