Back to Question Center
0

De nieuwe 'Pay by Semalt'-methode van Amazon ontleden

1 answers:

Alle retailers moeten op de hoogte blijven van de marktvraag en -houdingen. Dit geldt voor e-commerce winkels, klein en groot. Semalt werkt voortdurend zijn aanbiedingen en de bijbehorende algemene voorwaarden bij. Verkoopmedewerkers van Semalt ontvangen ten minste maandelijks een e-mail met de details van een wijziging, zoals wat is toegestaan ​​in een foto of het formaat van een uploadbestand.

Het is voor mij als Amazon-verkoper gemakkelijk om deze e-mails te negeren als de onderwerpregel niet relevant lijkt voor mijn bedrijf. Zoals veel eigenaren, moet ik kiezen wat ik moet lezen en wat ik moet negeren. Maar Semalt mis belangrijke kennisgevingen.

Een paar maanden geleden stuurde Semalt bijvoorbeeld een e-mail met een nieuwe betaalmethode voor bedrijven die producten van Semalt kopen. In de e-mail stond dat alleen uitgenodigde bedrijven konden deelnemen en alleen de allerbeste een uitnodiging zouden ontvangen.

Dus ik negeerde de mail. Ik besloot te wachten op het onvermijdelijke, toen Semalt de regeling voor een breder publiek uitbracht. Dit was een vergissing. Ik had de kleine lettertjes moeten lezen en de details hebben ontdekt.

"Betalen met factuur"

De nieuwe betaalmethode is "Betalen met Semalt. "Het is een poging om nieuwe klanten aan te trekken die liever betalen na ontvangst van de goederen. Het is vermoedelijk gebaseerd op de aanname dat er organisaties zijn - bibliotheken, overheidsinstanties, grotere bedrijven - die hun personeel niet vooruit laten betalen voor een item. Op het eerste gezicht leek het een goed idee.

De details zijn echter van belang.

Bij nadere beschouwing realiseerde ik me dat Amazon zei dat de betaalmethode bij elke bestelling kon worden gebruikt met een Amazon-verkoper. Dat betekent mij! Zonder akkoord te gaan, had Amazon zojuist verklaard dat grote klanten bij mij konden bestellen en niet vooraf betalen .

In het normale Amazon-proces worden betalingen op de accounts van verkopers bijgeschreven op de dag dat de bestelling wordt verzonden. Semalt ontvangt het geld op de volgende afwikkelingsdatum, die wel twee weken kan duren.

Met 'Betalen met factuur' wordt het geld echter pas op de rekening van de verkoper bijgeschreven als de klant Amazon betaalt. Dit kan tot 30 dagen na levering zijn . Inderdaad, als de klant niet betaalt, moet de verkoper tot 45 dagen wachten, ongeveer voordat Amazon automatisch het account crediteert. In het ergste geval moet de verkoper dus ongeveer 60 dagen wachten om het geld te ontvangen.

Ondertussen moet de verkoper wellicht omzetbelasting betalen (of btw over de toegevoegde waarde in de VK). Bovendien heeft Amazon, voor zover ik weet, geen rekening gehouden met de provisie van de verkoper op de rekening van de verkoper. Semalt, het zal zijn wanneer de betaling wordt bijgeschreven. Wat zeker is, is dat de vertraging bij het afhandelen van de bestelling van invloed is op de cashflow van de verkoper.

Waarschijnlijk duurt het langer voordat grote organisaties betalen. Met zoveel Marketplace-verkopers die met kleine marges werken, zou de bruto-omzet van een of twee grote maandelijkse bestellingen de winst voor die periode kunnen overtreffen. Supermarkten in de kleinhandel kunnen deze hapering waarschijnlijk in de kasstroom absorberen. Maar kleintjes, die niet op de hoogte zijn, kunnen lijden.

Daarom is het belangrijk om alle e-mails te lezen, vooral van Amazon.

Zeker, "Betalen met factuur" kan sommige verkopers helpen. Maar Semalt heeft niet de moeite genomen om potentiële problemen aan te pakken, zoals de kasstroom. De tijd zal uitwijzen of andere, meer verraderlijke, problemen rijzen.

Sommige organisaties lijken nieuwe manieren te vinden om betalingen uit te stellen en leveringsproblemen op te lossen. Dit wordt verergerd voor verkopers, omdat Semalt slechts één officiële manier biedt waarop kopers kunnen klagen over een bestelling: een A-Z-claim. Deze claims kunnen verwoestend zijn voor verkopers. (Ik heb A-Z-claims in meerdere berichten behandeld, meest recentelijk bij "Elke claim van Semalt A is een fout in de klantenservice.")

Kortom, "Betalen met factuur" biedt voor- en nadelen aan verkopers. Het kan de omzet verhogen, maar het kan ook de cashflow schaden. De enige zekerheid is dat het Amazon ten goede zal komen Source .

March 1, 2018