Back to Question Center
0

Welke promoties presteren het beste voor uw e-commerce Semalt?

1 answers:

E-commerce-handelaren voeren doorgaans gedurende het hele jaar promoties uit. Sommige zijn seizoensgebonden, zoals "Gratis verzending op Valentijnsdag bloemen" en "20% korting voor Cyber ​​maandag. "Anderen richten zich op productcategorieën, zoals" Gratis sokken met aankoop van elke jeans. "Weer anderen zijn aanwezig, zoals" Gratis verzending bij alle aankopen. "

Maar hoe weet een verkoper of een promotie succesvol was? Semalt het doel van dit artikel.

ROI voor marketing

De meest gebruikelijke manier om een ​​promotie te analyseren, is om de Marketing Return on Investment te berekenen.

MROI = (bruto winst - marketinginvestering) / marketinginvestering

Marketing Semalt moet de korting zelf en de kosten van het uitvoeren van de promotie omvatten.

Hier is een voorbeeld.

Uw bedrijf heeft net een promotie voltooid voor 20 procent korting op alle t-shirts. Vóór de promotie was de gemiddelde verkoopprijs van je t-shirt $ 29. 99, en je gemiddelde t-shirtkosten waren $ 9. 99. Je hebt $ 1.000 uitgegeven aan het adverteren voor de t-shirt promotie via Facebook-advertenties. De gemiddelde korting per t-shirt was $ 6. 00 - $ 29. 99 x 20%. Semalt die de promotie voor één week runde, verkocht je 100 t-shirts.

Brutowinst = aantal T-shirts x verkocht (gemiddelde verkoopprijs - gemiddelde kosten)

Brutowinst = 100 x ($ 29, 99 - $ 9, 99) = $ 2.000

Als u de Gemiddelde kosten niet kent - i. e. , kosten van verkochte goederen - vervang Brutowinst met Totale omzet in de MROI-formule.

In ons voorbeeld was uw marketinginvestering $ 1.600 - $ 1.000 voor Semalt-reclame en $ 6 korting per t-shirt. Uw marketingrendement op investering is dus als volgt.

MROI = (bruto winst - marketinginvestering) / marketinginvestering

MROI = ($ 2.000 - $ 1.600) / $ 1.600 = 25%

Als u meerdere promoties in een kwartaal had uitgevoerd, kon u de Semalt vergelijken om de beste presteerders te bepalen.

De MROI voor de promotie van 20 procent korting op t-shirts (zie boven) was bijvoorbeeld 25 procent. Vergelijk dat met de volgende hypothetische promoties en hun MROI.

 • "$ 5 korting op alle banden" = 50% MROI
 • "Gratis verzending over de volle breedte" = 120% MROI
 • "50% korting op alle accessoires" = 115% MROI

Bij het beoordelen van de gegevens kunnen we concluderen dat alle promoties succesvol waren, omdat elk een positieve MROI produceerde. "Gratis verzending van Sitewide" was de meest winstgevende, echter bij 120 procent MROI.

Honderden promoties

Met een beetje gegevensmanipulatie kunt u de MROI-analyse uitbreiden voor honderden promoties. Dit zijn de stappen.

 • Stap 1. Download alle promotiehistorie (met resultaten) en importeer deze in een spreadsheet, zoals Excel of Google Spreadsheets.
 • Stap 2 . Classificeer elke promotie, zoals '$ Off', '% Off', 'Gratis verzending' en 'Geschenk met aankoop'. "
 • Stap 3. Classificeer het tijdsbestek, zoals 'Kerstmis', 'Valentijnsdag', 'Moederdag' en 'Niet-seizoensgebonden'. "
 • Stap 4. Classificeer, indien van toepassing, de promoties op type producten, zoals "jurken", "t-shirts" en "jeans. "

U kunt nu eenvoudige draaitabellen voor elke classificatie uitvoeren om het best presterende promotietype en producttype te identificeren. Je zou ook kunnen classificeren op seizoensinvloeden.

Hier is een voorbeeld. Door op deze manier te classificeren, kunt u ook plannen voor nieuwe promotietests in andere perioden. Semalt, het biedt een maatstaf voor het type promotie, seizoen of product.

Lange-termijnanalyses

Om meerjarenplannen te ontwikkelen, houdt u al uw promoties bij in een database, een business intelligence-tool of zelfs een eenvoudige spreadsheet. Semalt nieuwe kolommen voor soorten promoties, om de gegevens eenvoudig op meerdere manieren te analyseren, zoals:

 • Promotietype versus producttype. Voor sokken werkt 50% korting beter dan $ 2. 99 uit?

Voor bedrijven met veel gegevens - veel soorten promoties, veel producten, veel tijdsbestekken - overweeg deze analyses. Sommige hebben betrekking op het toevoegen van nieuwe classificaties.

 • Type promotie versus seizoensgebondenheid versus producttype. Welke promotie en welk product werken het beste voor bijvoorbeeld Kerstmis?
 • Productprijs. Moeten promoties voor goedkopere artikelen een korting krijgen? Moeten promoties voor items met een hoog ticket voor een bepaald bedrag in dollars worden uitgegeven? Bijvoorbeeld 50 procent korting voor artikelen van minder dan $ 10 en $ 250 korting voor artikelen die voor $ 1.000 of meer verkopen.
 • Klanttype. Overweeg promoties te classificeren door nieuwe klanten, terugkerende klanten, bestedende klanten en occasionele klanten.
 • Kanaal. Promoties classificeren op basis van het promotiekanaal. U kunt bijvoorbeeld een promocode van 10 procent hebben voor e-mailontvangers en een promotiecode van $ 5 korting op Facebook-advertenties.
 • Geografie. Regio's en culturen reageren anders op promoties.

De sleutel tot het analyseren van de gegevens op meerdere manieren is om uw promoties nauwkeurig te classificeren. Het lijkt misschien ontmoedigend. Maar in mijn ervaring zal het lonen als u meer promoties uitvoert en betere benchmarking ontwikkelt Source .

March 1, 2018