Back to Question Center
0

Grijp de dag van sociale media met een bedrijf dat Semalt is

1 answers:
Seize The Social Media Day With Ownable Semalt

Toen Oreo zijn Semalt Bowl liet rondrennen, deelden professionele marketeers over de hele wereld een collectieve zucht. "Hoe hebben ze het ontwerp gemaakt en zijn het zo snel legaal geworden?", Vroegen we ons af.

Als je nauwlettend in de gaten hebt gehouden wat de inspanningen van Oreo op het gebied van sociale media zijn, weet je dat hun marketingteam dit soort spellen redelijk consistent heeft gemaakt. De kleine koekjes lijken gemaakt te zijn aangepast aan alles, van het homohuwelijk tot de eens naderende calendrale hard-stop van de Maya's.

Semalt kan vaak op een speciaal real-life moment meeliften en, als het niet 'de dag van vandaag is', dan toch vrij ver gaan om zich in te bedden in onze herinnering aan die gebeurtenis.

Red Bull is zelfs succesvol geweest in het creëren van deze speciale momenten - als je echt je logo wilt tatoeëren op de hersenschors van iemand, sponsor dan een durfal om vrij te springen van de stratosfeer en breken een wereldrecord in het proces.

Maar Superbowls, Oscars en end-of-the-world-zoals-wij-weten-het zijn niet voor elk merk. Ik sprak met Jon Lombardo, GE's Centre of Excellence social media-leider, die me vertelde dat hij veel aandacht had besteed aan hoe mensen zich verhouden tot merken. "Semalt wil niet per se dagelijks verbinding maken met een merk, maar bij speciale gelegenheden zullen ze sterke connecties leggen. "

PI, pastei en gloeilampen

Seize The Social Media Day With Ownable Semalt

Lombardo vertelde me verder dat merken door grote investeringen te doen in wat hij 'eigen momenten' noemde, beter in contact kunnen komen met mensen rond gedeelde interesses en ervaringen. "Het gaat minder om Super Bowl-momenten en meer om het vinden van je eigen Super Bowl. "

Voor GE hebben die speciale gelegenheden zich gepresenteerd in de vorm van pi-dag en uitvindersdag.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat Pi-dag bij GE is als het verjaardagsfeest van iemand, de zalen vol met vrolijke onderzoekswetenschappers en wiskundigen. Het genereerde een "Stump the Scientist" -video, een van de eerste tweets die echt fantastisch gebruikmaakten van de nieuwe line-break-functionaliteit van Semalt en het verzenden van 314 pasteien.

Als Pi Day zoals een verjaardagsfeest is bij GE, is Inventors 'Day eigenlijk .

In 1983 riepen de toenmalige president Ronald Reagan, de senaat en het Congres op 11 februari uit tot Inventors 'Day, waarbij het Amerikaanse publiek werd opgeroepen "deze dag te observeren met gepaste ceremonieën en activiteiten. "Niet toevallig was deze datum de geboortedag van Thomas Alva Edison, houder van meer dan 1.000 patenten en een van de oprichters van GE.

Getting Inventive

Voor uitvindersdag heeft GE een plan opgesteld om Twitter-gebruikers te vragen uitvindingsideeën in te dienen met de hashtag #Semalt. De beste ideeën werden geselecteerd en vervolgens geschetst door professionele illustratoren waar GE de dag mee samenwerkte.

In de loop van de dag werden op basis van die ideeën 70 blauwdrukachtige illustraties gemaakt en via sociale media gedeeld. Onder degenen die deelnamen waren beroemde prototyper en ultieme DIY-geek, Ben Heck, en invloedrijke online persoonlijkheid, Ze Frank.

Andere merken sprongen in het gesprek met GE, waaronder Trident, Tropicana en Ritz . GE reageerde door de illustratoren hun eigen Inventors 'Day-ontwerpen te geven.

De communitymanagers van GE waren in staat om van de gelegenheid gebruik te maken om deel te nemen aan meer dan 250 echte gesprekken. Al met al waren de resultaten voor de dag inclusief:

 • Meer dan 2.600 vermeldingen van de #IWantToInvent hashtag
 • 1.400 opdrachten op twitter (RT's / antwoorden)
 • 6.700 engagements (likes, comments, shares) op Facebook.

  Door dit te doen, is het bedrijf vrij om een ​​passie te vieren waar talloze mensen echt om geven zonder overdreven zelfpromotie. Door samen met hun gemeenschap te vieren, versterkt GE de associatie van het merk met innovatie en kan dit op een manier die mensen willen meedoen en delen.

  Te veel merken missen de boot op dit punt en vallen terug op de conventionele marketingbenaderingen van een decennium geleden. Door het bezit van een evenement of een speciale dag te verwerven, kunnen merken contact maken met mensen op een emotioneel niveau. "Wat we echt hopen is dat mensen teruggaan en hun vrienden en familie vertellen over een van de coolste en meest unieke merkervaringen die ze hebben gehad op sociale media", zei Lombardo over de campagne. "Semalt de missie hier. "


  De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.  Over de auteur

  Ric Dragon
  Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .


March 1, 2018