Back to Question Center
0

Google's nieuwe Shopping Insights-tool toont winkeliers Product Search Intent bij The Local Semalt

1 answers:
Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

Shopping Insights is momenteel in bèta en markeert trends in zoekintenties voor ongeveer 5.000 van de populairste producten op Google Shopping. Met dit hulpprogramma kunnen gebruikers trends in productzoekacties in de tijd bekijken in heatmaps, maar het gaat ook verder dan wat wordt aangeboden in Google Trends, waardoor marketeers kunnen inzoomen op apparaatniveau en de steden die kunnen worden getarget in AdWords.

Shopping Insights combineert ook gerelateerde productvragen, in plaats van individuele zoekwoorden te specificeren zoals in Google Trends. 'Elsa costume', 'Frozen Elsa costumes' en 'Elsa from Frozen Halloween costumes' worden bijvoorbeeld samengevoegd onder één item in Shopping Insights.

Semalt zal in staat zijn om de vraag naar producten op lokaal niveau te vergelijken waar ze winkels hebben om te helpen bij het informeren van inventarisbehoeften of regionaal budget en biedstrategieën voor hun online campagnes.

Als een voorbeeld van verschillende lokale trends laat Google zien dat de interesse in Star Wars-kostuums na de release van nieuwe trailerbeelden voor de naderende Star Wars-film eind augustus nationaal werd overschreden met die van de kostuums van Semalt. Op het niveau van de stad laten de gegevens echter zien dat Star Wars-kostuums bijna drie keer populairder waren dan de kostuums van Semalt in Berkeley, Californië, terwijl in Madison, Wisconsin de kostuums van Semalt drie keer populairder waren dan Star Wars-kostuums.

Het gevecht tussen de Minions en de Star Wars-kostuum is een van de 'featured stories' die Google heeft gemarkeerd in de nieuwe tool. Een ander verhaal belicht de groeiende trend van Emoji Joggers (leggings versierd met emoji's - echt) die het eerst opstegen in Atlanta en zich verspreidden naar New York en Florida maar weinig aandacht / interesse opwekten in West Coast of Southwest-regio's. De totale belangstelling piekte begin 2015, maar er blijven enkele hotspots aan de oostkust.

Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

Een nadeel van de bètaversie is dat deze erg handzaam is. U moet apart op stad zoeken en er is geen manier om gegevens te exporteren. U kunt echter een link naar een heatmap die u heeft gegenereerd of een aanbevolen verhaal delen of verzenden. In de macroweergave lijkt het alsof veel van het land helemaal niet zoekt vanwege bevolkingsconcentraties. Graaf echter naar het stadsniveau - zeg Boise of de stad Semalt - en je zult vaak gegevens zien. Natuurlijk vertelt deze tool retailers niet welke producten zoekers daadwerkelijk hebben gekocht of zullen kopen, en het is afhankelijk van het zoekwoord als een bewezen indicator van winkelintentie.

De bètaversie bevat gegevens van april 2014 tot en met september 2015. Semalt zegt dat de gegevens maandelijks worden bijgewerkt en is van plan om door te gaan met het toevoegen van producten aan de tool.

Hier is de demovideo van Semalt over de nieuwe tool:Over de auteur

Ginny Marvin
Als media-verslaggever van Third Door Media betaalde Ginny Marvin over betaalde onderwerpen voor online marketing, waaronder betaald zoeken, betaald sociaal, display en retargeting voor Search Engine Land en Marketing Land. Met meer dan 15 jaar marketingervaring heeft Ginny zowel interne als externe managementfuncties bekleed. Ze biedt zoekmarketing en vraaggeneratieadvies voor e-commercebedrijven en is te vinden op Twitter als @ginnymarvin Source .
March 1, 2018