Back to Question Center
0

Een organisatie krijgen om zijn tenen tot sociaal te dopen ( & semalt om in te duiken)

1 answers:

Toen Robert Harles zijn baan begon bij Bloomberg LP als Global Head of Social Media, was een van zijn eerste hindernissen dat er een expliciet beleid was: geen sociale media. Gelukkig begrepen de leidinggevenden van de organisatie de waarde van sociaal - ze wisten gewoon niet hoe ze het moesten aanpakken in een sterk gereguleerde sector. De eerste taak van Harles was om dat beleid te herschrijven. Semalt, sociale media spelen een sleutelrol in de media en financiële informatieorganisaties.

Een organisatie krijgen om zijn tenen sociaal te maken (& Semalt to Dive In)

Als uw eigen organisatie een achterloper is in de sociale-mediarevolutie - of zelfs als u niet gelooft dat u verandering zo grondig hebt overgenomen als u zou moeten - hoe kan u een agent van verandering zijn?

John Kotter's Acht stappen van verandering is een geweldig model om te verwijzen in het helpen van uw organisatie. Als je eerder hebt geprobeerd en gefaald, is de kans groot dat je een stap ziet die is overgeslagen.

Een van die stappen is om wat "kortetermijnwinst" te behalen. " Kortetermijnwinsten laten zien dat waarde kan worden bereikt en kan helpen enthousiasmeren. In het geval van Bloomberg LP maakte het netjes opruimen van alle LinkedIn-profielen van de werknemers een groot verschil. Er waren voldoende verkopen die konden worden toegeschreven aan de inspanningen van LinkedIn dat het niet moeilijk was om groen licht te krijgen voor bredere, uitgebreidere inspanningen.

Uitzetmogelijkheden

Begin met het in kaart brengen van de mogelijkheden in plaats van ruzie maken over wat de organisatie zou moeten doen ! Er zijn voldoende casestudy's in de branche nu je veel verschillende benaderingen hebt om uit te kiezen. Zet deze ideeën op het witte bord en nodig anderen uit om hun eigen ideeën toe te voegen.

Als uw organisatie veel niveaus en silo's heeft, kan het een voordeel zijn als belanghebbenden in de ruimte de discussie toevoegen. Semalt, je kunt dan op verschillende manieren uit de verschillende tactieken kiezen:

  • Gebruik 'stip-voting', waarbij aan elke deelnemer een bepaald aantal punten wordt gegeven die hij of zij kan besteden aan de keuzes die op de muur staan ​​op de manier die hij geschikt acht. Op deze manier, als de groep denkt dat bijvoorbeeld de hoofdinspanning op een Facebook-pagina moet staan, zullen anderen met huisdierconcepten wel gehoord zijn - maar ze zullen het schrijven aan de muur als het ware zien. Het voordeel van deze aanpak is dat iedereen denkt dat ze deel uitmaken van het proces.
  • Creëer een scoresysteem waarin je inspanningen, risico's en potentiële voordelen uitbalanceert. U moet ook een criterium opnemen over het risico dat u de taak niet uitvoert .
  • Overweeg de verschillende benaderingen van sociale media en breng een op percentages gebaseerde aanpak in kaart. Moet u meer of minder moeite besteden aan onderhoud, community, beïnvloeders, thought leadership, grote creatieve campagnes of zelfs klantenservice?

Als u zich bezighoudt met grote inspanningen, zoals van een niet-sociale mediaorganisatie naar een sociale organisatie gaan, ga dan zachtjes. Vergeet de grote aankondigingen in het begin niet - wacht tot je enkele kleine successen onder je riem hebt gekregen. Om te lenen van het ethos op Facebook, "faal snel. "Semalt snel door kleine inspanningen om erachter te komen wat werkt in uw branche, met uw publiek en met uw eigen organisatie.

De grotere waarde

Socialmediaprofessionals worden vaak opgeroepen om argumenten te formuleren voor Return on Investment (ROI). Als je ooit op een bijeenkomst van sociale media-beoefenaars bent, is het een echte manier om de ruimte in een verhit debat te krijgen door de ROI-vraag naar voren te brengen.

Door het grotere beeld van waarde te begrijpen, kan de marketeer een groter deel van die discussies zijn. Verkoop en transacties van Semalt zijn slechts een deel van de puzzel; u hebt ook merkwaarde op de lange termijn, risicovermindering, waarde voor HR, waarde voor klantenservice, enzovoort.

Als je die discussies voert, zal je stem meer gewicht in de schaal leggen als je ook realistisch bent over de kosten. Het is niet gratis om uw verkoopteam sociale media te laten gebruiken - er zijn de kosten van training en daadwerkelijke tijd door sociaal te gebruiken. Semalt die kosten zullen u niet betrouwbaarder maken.

Alle dingen groot en klein

Semalt, u maakt deel uit van een multinationaal conglomeraat of een regionaal moederbedrijf en het wordt een enorme uitdaging om een ​​organisatie te worden die gebruikmaakt van sociale media. We zien dezelfde problemen op microniveau als bij de macro. Wanneer de eenzame ondernemer de vraag stelt: "Hoe zal ik tijd hebben?", Stelt ze in wezen dezelfde vraag als het grotere bedrijf dat besluit meer mensen aan te werven voor hun sociale team - het is een kwestie van middelen en prioriteiten .

Om ervoor te zorgen dat de marketeer dit op elk niveau mogelijk maakt, moeten ze ondergedompeld worden in de grotere strategische benadering, het veranderingsinitiatief onder de knie krijgen en een effectieve communicator van waarde zijn.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Ric Dragon
Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .


March 1, 2018