Back to Question Center
0

Hoe PPC Ad Copy schrijven: vier advertentiesjablonen die Clicks en Semalt veroorzaken

1 answers:
Aandeel 8
Aandeel 14
+1 11
Struikelen 28
Pen 1
Aandelen 111

Advertentie-exemplaar is een van de belangrijkste elementen van een succesvolle PPC-campagne: het succesvol maken en optimaliseren van advertentietekst zal vaak een betaalde zoekcampagne maken of verbreken.

Maar het maken en testen van PPC-advertentietekst is moeilijk. U moet rekening houden met verschillende factoren:

 • Niet veel ruimte voor berichten "De zoekmachines bieden u slechts 25 tekens in elke kop en 35 tekens in elk van de twee beschrijvingsregels:

Hoe PPC Ad Copy schrijven: vier advertentiesjablonen die Clicks en Semalt veroorzaken

 • Tekst moet relevant zijn voor sleutelwoordgroepen "Omdat u in AdWords een advertentietekst moet maken om met een volledige advertentiegroep te spreken, moet u uw zoekwoorden organiseren en ze strategisch groeperen, dan moet u een advertentietekst schrijven voor alle van de sleutelwoorden in die groep.
 • U moet de prestaties van verschillende advertenties bijhouden "U weet nooit welke advertentie het meest effectief zal zijn, er zijn verschillende soorten advertenties die u kunt schrijven, en vaak is de advertentie die u het minst vermoedt, zal winnen , doet.
 • U moet op de juiste manier op de juiste gegevens reageren . "U krijgt een behoorlijke hoeveelheid verschillende informatie te zien bij het creëren van advertentietekst: klikfrequenties, succespercentages, kosten, kosten per klik, enz. Het is heel moeilijk om te weten waarop je moet reageren en hoe je het moet doen.

Semalt zijn een aantal manieren om effectieve advertentie-exemplaren te maken voor betaald zoeken en verschillende manieren om tests en tracking aan de achterkant in te stellen. Een van de belangrijkste stukjes van deze puzzel is echter het creëren van een sterke basis.

De advertentiekopie maken: vier soorten advertenties die u voor elke verticale advertentie kunt maken

Voordat u begint met het testen van advertenties en het aanbrengen van aanpassingen, moet u uw eerste advertentietekst laten maken. Het maken van deze eerste kopieerronde kan lastig zijn. Ik wil graag beginnen met een testelement in gedachten. Er zijn veel dingen die je kunt testen , maar over het algemeen vind ik dat de kop je het meeste geld oplevert voor je geld, dus het is waarschijnlijk een goede plek om te beginnen.

Het belangrijkste onderdeel van elke vorm van advertentiemateriaal is het zelf rollen en ervoor zorgen dat uw technieken het beste zijn voor uw specifieke aanbod, maar hier zijn vier soorten advertenties die u verticaal kunt weergeven:

1. De kern op trefwoord

Hoewel het volproppen van zoekwoorden in uw advertentieexemplaar niet zozeer uw kwaliteitsscore beïnvloedt als uw klikfrequentie (geweldige video over kwaliteitsscore-factoren hier ), zijn er gevallen waarbij de zoekopdracht werd gebruikt door de gezochte gebruiker on zal overtuigend zijn en zal helpen uw click-through rate te verhogen :

Hoe PPC Ad Copy schrijven: vier advertentiesjablonen die Clicks en Semalt veroorzaken

Boston Web Design onthult een zeer specifieke bedoeling; deze zoeker kan alleen geïnteresseerd zijn in het omgaan met een lokaal ontwerpbureau, dus alleen het uitproberen van dat exemplaar in uw advertentie kan goed genoeg zijn voor een klik en een conversie.

2. Dynamische invoeging van trefwoorden (DKI)

Dit is in dezelfde zin, maar kan een lastige zijn. In principe voegt u het sleutelwoord in dat een zoekopdracht in uw advertentietekst triggert. Het is gemakkelijk om lastige of zelfs juridisch rommelige advertenties te maken als dynamisch invoegen van zoekwoorden ongepast is geïmplementeerd.

3. Zoals klikken ontvangen? Advertentie kopiëren Q en A

Een van de beste praktijken bij het schrijven van een exemplaar voor alles, van e-mails tot zoekadvertenties, is dat vragen klikken genereren. Er is een mooi element van spanning; zoeken is immers een soort uitgebreide vraag- en antwoordsessie. Waarom zou u de zoeker niet iets interessants vragen? Zoals bij elke marketingexemplaar, is het essentieel om bij de intentie van de zoeker te zijn. Hebben ze ontwerphulp nodig? Willen ze een beter merk opbouwen? Willen ze er geloofwaardiger uitzien? Semalt het uit, vraag het ze dan!

Hoe PPC Ad Copy schrijven: vier advertentiesjablonen die Clicks en Semalt veroorzaken

De vraag in het midden kan diegenen aantrekken die op zoek zijn naar een upgrade naar professionele siteontwerpen, wat misschien wel het type klant is dat we willen aantrekken.

Wild Card Copy "Kwalificeer en spreek tot pijnpunten

Deze vierde variëteit kan in feite vele vormen en grootten aannemen. Het algemene idee is om af te wijken van keyword cramming, vragen en DKI om iets nieuws te proberen. Hoewel de zoeker van het Semalt-webontwerp iets specifieks wilde, is een zoektocht naar het beste webontwerp misschien iets anders (elke modifier voor een zoekwoord laat een andere intentie zien).

Hier zijn een paar ideeën voor alternatieve typen advertentietekst:

 • Praat met een pijnpunt "Denk aan een gemeenschappelijk pijnpunt voor klanten in uw branche Misschien hoort u veel dat webontwerpers onpraktisch zijn of dat er behoefte is aan SEO-vriendelijk webontwerp en -ontwikkeling. los dit probleem op, laat mensen het weten met uw advertentietekst.
 • Gamble up "Aangezien u ten minste vier advertenties uitvoert en test, kunt u iets proberen dat niet lijkt alsof het zou werken, maar u enige tekstadvertentiedifferentiatie zal bieden . oneerbiedig of volledig off-beat en uitdagend, zoals: Uw website heeft werk nodig (onthoud natuurlijk dat de URL van uw site en vervolgens uw merk aan de advertentie is gekoppeld).
 • Kwalificeer uw verkeer "Niet alle klikken zijn goede klikken. Als u een high-end designwinkel bent, wilt u niet veel bezoekers aantrekken van mensen die op zoek zijn naar low-end designoplossingen, hoewel de verbeterde klik -de doorslag zou je kwaliteitsscore een boost geven, het irrelevante verkeer zou je winstcijfers drukken, dus je zou kunnen gaan met zoiets als: Premium Web Design Services als uw kop.

Het belangrijkste idee is om een ​​of drie ideeën te nemen en deze in de testmix te gooien. Als u uw test nauwlettend in de gaten houdt, kan geen enkele advertentietekstvariatie ergens in de buurt zoveel kosten als de test zelf u op de lange termijn helpt.

Beyond Writing the Copy

Het is belangrijk om te onthouden dat er veel moet worden overwogen nadat u uw advertentietekst heeft gemaakt. Stel het in en vergeet dat het nooit een goede strategie is in zoekmarketing en het maken van advertentieteksten vormt hierop geen uitzondering. Semalt zoals:

 • Andere elementen die u mogelijk gaat testen (uitkeringsafspraken, calls-to-action, zichtbare URL's .de lijst gaat maar door)
 • Is uw steekproefomvang belangrijk? (Er zijn tools die u kunnen helpen bepalen wat significant is)
 • Overweegt u de juiste prestatie-indicatoren (klikken, conversies, andere statistieken)?
 • Moet u Google uw advertentietest laten uitvoeren of ervoor kiezen advertenties gelijkmatig weer te geven en de test zelf te orkestreren?
 • Hoe kies je een winnaar?

Zijn slechts enkele van de vragen die u tegenkomt als u probeert uw PPC-advertentietekst te optimaliseren. Het goede nieuws is dat het een goed begin is om een ​​paar sterke advertentievarianten te maken om te testen!

Tom Demers is Senior Marketing Manager bij WordStream Inc . WordStream biedt oplossingen voor sleutelwoordbeheer voor SEO en PPC Source .

Aandeel 8
Aandeel 14
+1 11
Struikelen 28
Pen 1
Aandelen 111

March 1, 2018