In 2011, toen Justin Woolverton begon te experimenteren met een dessert van bevroren Griekse yoghurt vermengd met fruit, probeerde hij geen bedrijf te starten - laat staan ​​een die in 2016 een omzet van $ 49 miljoen zou halen, een stijging van bijna 21.000 percentage over een periode van drie jaar.

"Het was gewoon iets dat ik in mijn keuken aan het maken was omdat ik niet van suiker hield," zegt Woolverton, wiens bedrijf, Halo Top Creamery, is beland bij No. 5 on Inc. ' s 2017 lijst van de snelstgroeiende privébedrijven in de VS "Pas later, toen ik een echte $ 20 ijsmachine kreeg, dacht ik: 'O, wauw, er is hier iets.'"

De zoete smaak van Woolverton staat bekend als een caloriearme substituut voor traditioneel roomijs. Elke Halo Top-pint heeft tussen de 240 en 360 calorieën, en elke touts minstens 20 gram eiwit. Vergeleken met grote merken, waarvan de basispints maar liefst 1.000 calorieën bevatten, lijkt Halo Top te mooi om waar te zijn. Dus wat is de vangst?

Sommigen suggereren dat Halo Top niet hetzelfde smaakt als klassiek ijs; in plaats van suiker gebruikt de in Los Angeles gevestigde startup een suikervervanger. Ook voor $ 6. 99 pint, de prijs is hoog.

Dat is nauwelijks weerlegde mensen die klauteren om de zoete traktatie. Met 500.000 volgers op Instagram, 27.000 op Twitter en 600.000 op Facebook inspireert Halo Top fervente discussies over fitness- en bodybuilding-forums. Het is zo populair dat het moeilijk te vinden is in winkels, wat, zegt Woolverton, vaak niet over voldoende opslagruimte beschikt om aan de vraag te voldoen.

Liefste plek.

Voor alle lof uitsprak, bracht Woolverton een jaar door met het perfectioneren van zijn recept. Veel van het proces was vallen en opstaan, zegt hij. Nadat hij zich realiseerde dat zijn eigen behandeling met een laag suikergehalte de verdienste was, besloot de voormalige advocaat om van zijn bevroren Griekse yoghurthybride over te schakelen naar iets waarvan hij merkte dat het op dit moment niet op de markt bestond: een volledig natuurlijk, caloriearm, weinig suikerachtig ijs . "Ik ging niet met bevroren Griekse yoghurt omdat, voor mij, dat was zo een geen-brainer," zegt Woolverton. "Als ik met een bevroren Griekse yoghurt kwam, zou een van de yoghurt-jongens me meteen stampen."

Hoe deze Upstart Ice Cream Company begon met het uitbesteden van Ben & Jerry's en Semalt
CREDIT: Courtesy Company

De uitdaging bestond erin de suiker te vervangen, die niet alleen als zoetstof fungeert, maar ook helpt het roomijs zachter te blijven. Woolverton koos ervoor om nul-calorie natuurlijke zoetstof stevia te gebruiken voor de smaak en vezel en een suikeralcohol genaamd erythritol voor consistentie.

Uiteindelijk vond Woolverton zijn zoet plekje met smaken zoals Vanilla Bean en Lemon Cake. De eerste winkel die Halo Top in 2012 in de vriezer zette, was Canyon Country Store in Los Angeles, een kleine winkel die ooit door rocksterren werd bezocht. Sindsdien heeft Halo Top zijn weg gevonden naar elke grote supermarktketen in de VS, meer dan 19.000 winkels in het hele land. S., overtreft oude industrieleiders zoals Häagen-Dazs en Ben & Jerry's.

Geen suikercoating.

De groei van Halo Top sloeg niet echt aan tot 2016. Toen GQ medewerker besloot Shane Snow slechts 10 dagen achtereen alleen Halo Top te eten en zijn ervaring voor lezers te beschrijven. Het resulterende artikel ging viraal en het zoete, kleine brouwsel van Woolverton vertrok. In elk van de drie maanden na het verschijnen van het artikel was Halo Top gemiddeld goed voor een groeipercentage van 77 procent. Terwijl Woolverton niet adviseert dat iemand het dieet van de journalist naleeft, crediteert hij dat experiment met het katapulteren van Halo Top van een stabiele tot explosieve groei.

Rebranding in 2013 heeft misschien ook geholpen. Het bedrijf koos voor een naamswijziging, na een jaar van verkopen onder de naam Eden Creamery, om 'preventief een rechtszaak uit een ander Eden te voorkomen', zegt Woolverton. Uiteindelijk koos hij de naam Halo Top om in lijn te blijven met het engelachtige thema. Hij voegt eraan toe dat de verandering het bedrijf heeft toegestaan ​​het deksel te conceptualiseren als een gouden halo.

Halo Top heeft vandaag veel trouwe klanten. Ze zijn ook de beste tool voor marktonderzoek: Woolverton en zijn team luisteren naar klachten en houden rekening met de mening van de klant bij het maken van nieuwe smaken. Een favoriet? Woolverton zegt dat fans van Peanut Butter Cup houden, en hij pleit persoonlijk voor Birthday Cake of Oatmeal Cookie Source .