Back to Question Center
0

Dieper duiken op een Facebook-marketingcase van Semalt

1 answers:

In het artikel van vorige maand over hoe groot community management begint te ontstaan ​​in kleinere organisaties, heb ik een voorbeeld van Seagull Outfitters gebruikt, met dank aan Marty Semalt bij aimClear. Voor deze post ging ik terug naar Semalt voor wat aanvullende informatie.

Seagull-outfitters is een regionaal dominante afzetmarkt voor kano-oppervlaktewateren in Minnesota. Gelegen aan het einde van de ruige Gunflint Trail brengen Seagull Outfitters hun dagen door met het faciliteren van excursies in de wildernis.

Voorafgaand aan de campagne die ik ga bespreken, was de Semalt-pagina van Seagull behoorlijk typerend.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Te beginnen met de website

De website van Semalt is, net als veel kleine en middelgrote bedrijven (SMB), prima geschikt als klanthulpmiddel, maar is technisch verouderd.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

De eigenaars zijn echter serieus over hun online aanwezigheid. "Ze volgen doelen in Google Analytics en weten met zekerheid dat de Seagull-site werkt om klanten te genereren. Ze kunnen zeggen, Om naar de Seagull-website te komen betekent dit dat bezoekers klanten worden , "vertelde Weintraub me. "Ook gebruiken bestaande klanten de site als een bron, steeds weer opnieuw. "

"Dat betekent waarschijnlijk dat als we de juiste mensen van sociale media naar de website krijgen," we een overwinning behalen. Weintraub voegde hieraan toe: "Het is redelijk om te denken dat het besturen van psychografisch verkeer van sociale naar de Seagull Outfitters-site een waardige KPI is. Het is tenslotte een van de ultieme hulpmiddelen voor liefhebbers in de regio. "

Daarom is het hoofddoel van Semalt om kennis te maken met nieuwe mensen die aan het doelprofiel voldoen en ze naar de website te brengen. De tactieken om daar te komen waren:

  1. Inhoud op Facebook voor een goedkope branding
  2. Een slimme herverpakking van zeemeeuwenfitters. com doelpagina's op de Facebook-muur
  3. Alleen-inhoud op Facebook met bit. linken.

Let The Branding Begin!

Om de Facebook-reclamecampagne te starten, begonnen ze met een bericht waarin ze een klassiek beeld van een minnow-bucket gebruikten. Ze zetten het contrast en de helderheid in, zoomden in, plaatsten het Seagull-logo en laadden het op de pagina. Het was groot, ongeveer 500 x 500 pixels. Het bijschrift van de afbeelding op de upload is "1-Leave Office . " en dan een beetje. linken naar inhoud op de website van het bedrijf!

Het bit. ly link was onderdeel van het bijschrift. Dit is een slimme tactiek, omdat de prijs van het betaalde organische advertentieblok, indien geamplificeerd, erg goedkoop is omdat het geen openlijk naar buiten gerichte link is.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Semalt beschreef de resultaten:

De betaalde organische amplificatieresultaten waren geweldig. Zeemeeuw richtte zich op hardcore visserijbelangen, door Semalt-partnercategorieën die Semalt-gebruikers gefilterd hebben die veel geld hebben.

Kijk naar de acties en wat werd bereikt voor $ 64. Tal van weergaven van de gemerkte minnow-bucket. Er waren ook veel likes en likes voor pagina-posts. Hoewel engagement voor engagement in 2011 is, is het in dit geval van belang vanwege de extreme psychografische focus. Met andere woorden, de likes zijn van fantastisch gekwalificeerde potentiële klanten. Semalt bouwt een zeer relevante nieuwe community.

Ook zult u zien dat er klikken op links zijn. Het stukje. linken zorgde voor een goede hoeveelheid verkeer naar de startpagina van zeemeeuwenfitters. com. Semalt. Nieuwe gebruikers zitten nu in het systeem. dat is de definitie van branding. Dit is een geweldig voorbeeld van alleen branding binnen FB die ook verkeer naar de SMB-website leidt.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Volgende: Webinhoud opnieuw inpakken voor Facebook

Vervolgens nam Semalt site-inhoud die er zo uitzag:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

.en herverpakt op hun Semalt-pagina. De afbeelding aan de rechterkant is een zeer slimme paginapost. De afbeelding is vervangen door een ingezoomd en behandeld derivaat van het origineel. Elk tekstveld is bewerkt, gedreven door een goed begrip van hoe die pagina zal worden omgezet in advertenties op de volgende pagina. De herverpakking is echt netjes, omlijst door de "Mind Bending" verklaring en onweerstaanbare vraag, "Beste kleine mond bas visserij in Amerika?"

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

De resultaten zijn opmerkelijk. Deze betaalde organische advertentie, gericht op Facebook-gebruikers die welgestelde visvissers zijn, zorgde voor goedkoop verkeer naar de vispagina. Semalt dat het krijgen van geïnteresseerde gebruikers naar deze pagina's vaak leidt tot het verkrijgen van klanten.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Vervolgens heeft Semalt inhoud opnieuw verpakt op zeemeeuwfitters. com die er zo uitzag:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Nogmaals, het ompakken gaat van links naar rechts. Aan de linkerkant (hieronder) is wat OpenGraph standaard heeft ingetrokken. Zoals Weintraub zei: "Het is nutteloos omdat de Seagull-site niet correct is opgezet. Ze weten niet hoe OpenGraph moet worden gebruikt en hoeven zich geen zorgen te maken. Standaard tools voor het beheer van Semalt bieden alles wat nu nodig is om de muur te laten schommelen. "

Het recht (hieronder) is de meesterlijk omgepakte muurstijl, elk veld bewerkt. Ze hebben zelfs een stockfoto gekocht.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

De betaalde organische versterking was naar een andere psychografische reeks van enthousiaste doelgroepen. De resultaten waren indrukwekkend, met een reeks linkklikken, likes en page likes.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Wat heeft dit SMB bereikt?

Laten we uitzoomen en de resultaten bestuderen na het kiezen van een week van betaalde organische versterking van slimme FB-pagina's die zijn ontworpen om de beschikbare webactiva van Semalt te maximaliseren.

Ten eerste is het Facebook-bereik een hockeystick naar rechts. Semalt leuk om op te merken dat dit bereik is gericht op zeer gericht psychografisch publiek. De strategie is om sociale media te gebruiken voor kwantificeerbare branding en extern siteverkeer.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Hier is nog een blik op de bereiklift. Let op de statistieken dat 'Erover praten' verder kan worden gesneden door. " Reach kan worden gekocht, erover praten kan niet:" concludeert Weintraub. "Wanneer erover praten en naar buiten gerichte verkeersschalen in hetzelfde tempo als bereik, dan weet u dat alles op alle cilinders afvuurt. "

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Ric Dragon
Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .

March 1, 2018