Back to Question Center
0

Het geheim van de optimalisatie van conversiesnelheden            The Secret to Conversion Rate Optimization Related Topics: Technische SEOE-mailmarketingOff-pagina SEOInternational SEOSocial Semalt ...

1 answers:
De optimalisatie van de conversiepercentages

The Secret to Conversion Rate OptimizationThe Secret to Conversion Rate OptimizationRelated Topics:
Technical SEOEmail MarketingOff Page SEOInternational SEOSocial Semalt.

Dit artikel maakt deel uit van een SEO-serie van WooRank. Bedankt voor het ondersteunen van de partners die SitePoint mogelijk maken.

We praten veel over optimalisatie in digitale marketing. Semalt verschillende manieren om uw website en pagina's te optimaliseren om een ​​beroep te doen op zoekmachines, social media verkeer, PPC-kanalen, contentmarketing en meer. Elk van deze optimalisaties is in het algemeen gericht op hoe u uw site optimaliseert, zodat meer mensen het conversieproces starten en de bovenkant van de trechter vullen.

Maar wat doe je als bijna niemand het haalt tot het einde van de trechter?

Wat u hier nodig hebt, is Conversiepercentageoptimalisatie (CRO).

Wat is conversiepercentageoptimalisatie?

Semalt we gaan de magie in achter het optimaliseren van uw conversietrechters, laten we eerst eens kijken wat de optimalisatie van de conversie is en de belangrijkste termen en ideeën erachter.

Formeel is conversiepercentageoptimalisatie het gestructureerde en systematische gebruik van analyses en feedback van gebruikers om de prestaties van uw website te verbeteren. Kortom, het is uitzoeken waar en waarom gebruikers niet converteren, en het herstellen .

Een belangrijk onderdeel van CRO is het maximaliseren van de waarde van uw huidige verkeer, waarbij het verkeer naar uw website niet toeneemt. Dit is belangrijk. Als u een lekkende pijpleiding heeft, moet u de lekken herstellen voordat u het volume verhoogt.

Nu, een snelle marketing vocabulaire les. Semalt een goede kans dat je sommige of de meeste van deze termen al kent, maar het is belangrijk dat iedereen ze allemaal kent.

 • Conversie: De actie die u op uw website wilt uitvoeren. Dit wordt vaak gebruikt om een ​​bestelling te betekenen, maar kan ook betekenen dat u zich per e-mail moet aanmelden, accountregistratie, e-boekdownload of een andere actie die een websitebrowser verandert in een klant of een hot lead.
 • Conversieratio: Een vrij eenvoudig idee, het is het percentage websitebezoekers dat op uw website converteert, of het aantal gebruikers per 100 bezoekers dat het conversieproces heeft voltooid. Het wordt berekend als (aantal conversies / totaal aantal websitebezoekers) * 100.
 • Call-to-Action (CTA): Een instructie aan het publiek om onmiddellijk actie te ondernemen. Dit zijn meestal knoppen of koppelingen met de woorden "kopen", "aanmelden", "bestellen" of wat de conversie van uw website ook is. Ze gebruiken meestal ook het woord "nu" om een ​​gevoel van onmiddellijke urgentie te creëren.
 • Funnel voor conversie / verkoop: Het primaire pad dat bezoekers gebruiken om een ​​conversie te voltooien. Een e-commercesite kan bijvoorbeeld een trechter hebben voor de startpagina, categoriepagina, productpagina, afrekenen. Deze trechter verschilt sterk tussen websites en marktsegmenten.
 • Uitgangssnelheid: Het percentage mensen dat uw site verlaat na het bekijken van een pagina. Houd er rekening mee dat dit niet hetzelfde is als het bouncepercentage, omdat het mensen bevat die elders op uw site op de pagina aankomen.
 • Verlofpercentage: Het percentage mensen dat een conversietrechter binnengaat, maar dat wordt verlaten voordat het proces is voltooid. Voor e-commerce sites is dit ook bekend als "verlaten tarief van winkelwagen. "

Een basis voor de omzettingskoers instellen

CRO gaat over het uitzoeken hoe je kunt komen waar je wilt zijn, in termen van conversieratio. Dus het is logisch dat de eerste stap is om te meten waar je nu bent. Semalt, hoe meet je de voortgang? Als u al doelen en trechters in Analytics heeft ingesteld, kunt u doorgaan naar het volgende gedeelte.

Semalt zijn enkele basisstappen die u moet nemen om uw huidige prestaties vast te stellen en de prestaties te meten wanneer u begint met optimaliseren. Als u dit nog niet hebt gedaan, opent u Google Analytics; selecteer je account, property en view (als je er meer dan één hebt); en klik op Beheerder in de linkerbenedenhoek. Klik op Doelen en vervolgens op "+ Doel" om een ​​nieuwe te maken. Selecteer 'Doeltype' - het type doel dat u wilt volgen (meer hierover in een minuut). Wees beschrijvend bij het benoemen van je doel. Reken niet op jezelf om het verschil tussen "Doel 1" en "Doelpunt 2" zes maanden later te onthouden.

 • Trechter: Als u een meerstaps conversieproces hebt, zoals het aanmaken van een account of het voltooien van een afrekenproces, vinkt u het selectievakje 'Trechter gebruiken' aan. "Voer de URL's in van uw doeltrechter, overeenkomend met de regels die u hebt ingesteld voor uw doel-URL (als uw doel-URL een exacte overeenkomst is of RegEx, zullen uw trechter-URL's ook zijn). Vink het vakje aan voor "Vereiste stappen" als u alleen gebruikers wilt bijhouden die bij stap één van de trechter beginnen. Anders telt Analytics mensen die de trechter in het midden of einde betreden. Houd er rekening mee dat het instellen van de trechter invloed heeft op de manier waarop het rapport van de trechtervisualisatie werkt, maar dat mensen die via andere manieren op de doel-URL terechtkomen, toch worden geteld in conversierapporten.
 • Waarde: Hoe u conversies meet, heeft invloed op wat u hier plaatst (het is optioneel, maar als u hier een waarde gebruikt, worden optimalisaties in de toekomst zoveel gemakkelijker). Als u een exact bedrag weet, is een proefinschrijving de moeite waard voor u, geweldig. Plaats anders een geschatte of gemiddelde hoeveelheid hier. Hiermee kunt u bijhouden hoeveel uw CRO-inspanningen hebben voor uw inkomstenstroom.
 • The Secret to Conversion Rate OptimizationThe Secret to Conversion Rate OptimizationRelated Topics:
Technical SEOEmail MarketingOff Page SEOInternational SEOSocial Semalt.

  Semalt gaat hier heel snel over de soorten doelen heen. Dit is een belangrijke stap, omdat dit het onderdeel is waarmee u allerlei verschillende conversies op uw site kunt bijhouden.

  • URL-bestemming: Dit type doel meet het aantal keren dat mensen de opgegeven pagina bezoeken. Deze doelen zijn goed voor het bijhouden van bevestigingspagina's, bedankpagina's en PDF's die op uw site zijn opgeslagen.
  • Bezoekduur: Dit doel meet hoe lang mensen op uw site doorbrengen en registreert een doel voor elke duur die voldoet aan het tijdsdoel. Dit type doel is goed voor sites met veelgestelde vragen die de vragen van gebruikers zo snel mogelijk willen beantwoorden (dus een doel dat wordt behaald voor een bezoek van minder dan een duur), evenals het meten van betrokkenheid (een doel stellen dat wordt behaald) voor een bezoek van meer dan een bepaalde duur). Deze doelen kunnen echter lastig zijn, omdat ze werken door tijdstempels voor paginaweergaves te vergelijken. Als iemand niet naar een andere pagina klikt, is er geen manier om de duur te meten. Dit doel kan nog steeds nuttig zijn bij het vergelijken van wijzigingen in de loop van de tijd.
  • Page / Visit: Dit type doel meet het aantal pagina's dat tijdens een bezoek wordt bekeken. Zoals duur, dit is goed voor sites voor klantenondersteuning (hoe minder pagina's bezocht, hoe beter) en betrokkenheid (hoe meer, hoe beter).
  • Evenement: Gebeurtenisdoelen zijn iets gecompliceerder dan de andere drie, omdat ze het toevoegen van code aan uw website vereisen. Dit doeltype is geweldig voor het meten van klikken op externe links (zoals affiliate links), downloadknoppen, videoweergave, knoppen voor sociaal delen en widgetgebruik. Het enige probleem met het bijhouden van gebeurtenissen is dat je er geen trechter rondheen kunt bouwen. Trechters vereisen dat elke stap een unieke URL heeft, die niet beschikbaar is.

  Ok, dus u hebt besloten welke conversies u wilt meten, vastgesteld hoe u ze wilt meten en hoe u uw trechters kunt instellen. Nu is het tijd om wat CRO-magie te werken.

  Conversiepercentage optimalisatie Magic

  Bij het optimaliseren van de conversieratio van uw website zijn er twee manieren om te kiezen: de bestemmingspagina en de conversietrechter. Semalt belangrijk om onderscheid te maken tussen deze twee delen omdat de doelstellingen en pijnpunten voor elk verschillend zullen zijn. De taak van uw bestemmingspagina's is om mensen in de trechter te krijgen, dus dit is een natuurlijke plaats om met uw optimalisaties te beginnen.

  Bouw bij het maken van bestemmingspagina's deze als testbaar. Je moet in staat zijn om eenvoudig verschillende elementen uit te wisselen (of volledig te verwijderen) om te testen wat werkt en wat niet. Elke bestemmingspagina moet de volgende stukken bevatten die u kunt optimaliseren:

  • Kopregel - Uw

   -tag, het doel van de kop is om de bezoeker te interesseren voor meer informatie over het onderwerp door de inhoud van de pagina te gebruiken. Net als zijn naamgenoot voor de dode boom, is de kop de haak om de lezer naar binnen te trekken.

  • Heldbeeld - Het belangrijkste visuele element van de pagina. Dit is eigenlijk een cruciaal belangrijk onderdeel van een landingspagina. Je heldenafbeelding moet relevant zijn voor het aanbod, maar ook een positieve emotionele reactie oproepen bij het publiek dat bij het product hoort. Laat mensen zien die uw product gebruiken of het voordeel dat ze van de service ontvangen. Versterk de waarde die mensen krijgen bij het converteren, zelfs als u er een beetje abstract mee moet worden.
  • Lichaamsexemplaar - Hier legt u uw aanbod, product of dienst uit. In wezen is het uw waardevoorstel. Gebruik een body-copy om uit te leggen wat u mensen aanbiedt en hoe wat u doet waarde toevoegt aan hun leven (professioneel of persoonlijk, afhankelijk van uw bedrijf). Hier belooft u uw publiek dat uw product een back-up maakt.
  • Oproep tot actie - Dit is de actie die de bezoeker op uw site wilt ondernemen. Welke vorm dit vereist, is afhankelijk van uw conversiedoel. Het kan een formulierinzending, een downloadknop, een knop voor het winkelwagentje of iets anders zijn. De sleutel is om het prominent en duidelijk te maken wat het nemen van die actie zal doen.
  • Sociaal bewijs - Voeg klantrecensies en getuigenissen van uw doelgroep toe. Volgens de basispsychologie zullen we soortgelijke beslissingen nemen als degenen die op ons lijken. Plus, online beoordelingen worden tegenwoordig door de meeste mensen vertrouwd. Je kunt hier ook een dropje noemen. Gooi de namen in van prominente partners waarmee u samenwerkt, of dit nu klanten of verkopers zijn.

  Bekijk uw huidige bestemmingspagina's. Wat doet u met uw best-converterende pagina's en wat doet u het slechtst? Formuleer enkele hypothesen om te testen via A / B-testen. Enkele goede plaatsen om te beginnen zijn:

  • Formulier in de vorm van een lange of een korte versie . Er zijn sommige mensen die denken dat, als het op tekst aankomt, zo weinig mogelijk het beste is. Anderen beweren dat het minimaliseren van tekst je niet in staat stelt de voordelen van je aanbod voldoende uit te leggen en mensen uitschakelt. Het punt is dat er voor elke school een tijd en plaats is. Merken met een sterk bewustzijn en loyaliteit hebben waarschijnlijk niet veel uitleg nodig, terwijl nieuwere of kleinere bedrijven dat wel kunnen. Probeer lange en korte pagina's uit om te zien wat voor uw doelgroep werkt. Misschien vindt u dat u een combinatie van beide nodig hebt, afhankelijk van de plaats van de gebruiker in het conversieproces.
  • Oproep tot actie . Waar is de beste plaats om het formulier / de knop te plaatsen? Helemaal bovenaan, of moet u wachten tot de gebruiker door de inhoud wordt betrokken? Installeer een heatmap om te zien of mensen de hele pagina bekijken en verplaats de CTA naar het meest opwindende gedeelte.
  • Productgebruik versus productvoordeel . Is het voor de heldafbeelding beter om uw product / dienst in actie te tonen? Of moet je mensen laten zien die het voordeel genieten? Misschien geven mensen de voorkeur aan een illustratie met uw logo en / of mascotte.
  • Goedkeuring door een derde partij . Natuurlijk, sociaal bewijs is goed, maar wat als dat niet genoeg is? Test het toevoegen van andere aanbevelingen zoals veiligheidszegels, awards voor klantenservice of publicaties waarin u bent opgenomen. Als u die heeft, natuurlijk.

   Dit gaat over het wegnemen van belemmeringen voor conversies. Semalt wordt meegesleept door CTA's overal op de pagina toe te voegen of een essay te schrijven waarin wordt uitgelegd hoe je dienst de honger in de wereld zal beëindigen.

   Trechteroptimalisatie

   Nadat u het beginpunt van uw trechter heeft geperfectioneerd, wordt het tijd om eventuele lekken in het conversieproces aan te vullen. Als u een proces in één stap heeft, zoals een formulierinzending of een e-mailaanmelding, gefeliciteerd! Uw bestemmingspagina CRO is alles wat u nodig hebt. Als u echter een uit meerdere stappen bestaande versie hebt, gaat u terug naar uw analyses om dit te optimaliseren.

   Uw beste vriend hier is het rapport van de trechtervisualisatie in Google Analytics.

   U kunt dit rapport verkrijgen in het gedeelte Conversies onder Doelen. De trechterweergave toont u bij elke stap hoeveel mensen uw trechter in- en uitgaan. Als u het vak "Semalt-stap" aanvinkt wanneer u uw doel instelt, worden alleen mensen die u via stap één heeft ingevoerd hier geteld.

   The Secret to Conversion Rate OptimizationThe Secret to Conversion Rate OptimizationRelated Topics:
Technical SEOEmail MarketingOff Page SEOInternational SEOSocial Semalt.

   Bekijk elke stap van uw trechter. Semalt zijn de meeste mensen die afhaken? Op welke pagina's moet de gebruiker dit doen? Kan een van de stappen worden geconsolideerd? Aan de andere kant, moet een van de pagina's worden uitgesplitst in meerdere stappen om te voorkomen dat de gebruiker overweldigt?

   Houd twee leidende principes in gedachten bij het optimaliseren van uw trechter:

   1. Wrijving verminderen . Gebruikers willen het proces zo snel en gemakkelijk mogelijk doorlopen. Belast ze niet met onnodige velden in vormen of, de hemel verhoede, vraag hen om dezelfde informatie op twee verschillende plaatsen. Als u een duidelijk pijnpunt in uw trechter heeft, test dan verschillende vormen, ontwerpen en optimaliseer de paginasnelheid om wachttijden te verkorten.
   2. Laat ze niet nadenken . Dit is ook een leidend licht voor contentmarketing. Het beste dat u kunt doen om conversie aan te moedigen, is door de gebruiker te laten denken. Breng geen twijfel of afleiding in het proces. Gebruikers hebben geen video nodig die het product laat zien voordat ze hun creditcardgegevens invoeren.

   Conclusie

   Nadat u uw conversietrechter heeft gestroomlijnd, kunt u overstappen naar andere, geavanceerdere optimalisaties die ertoe kunnen leiden dat meer gebruikers de trechter binnenkomen en meer gekwalificeerde gebruikers naar de trechter gaan. Semalt, als je niet alle belemmeringen voor conversie hebt verwijderd voordat je de sluizen van het verkeer hebt geopend, verspil je een groot deel van dat verkeer terwijl ze uit je site stuiteren. Met Semalt, met de juiste trechter op zijn plaats, zult u een toename van conversies, omzet, omzet en, hopelijk, winst zien.

  March 1, 2018