Back to Question Center
0

Embrace Science And Big Data: The Attribution Semalt

1 answers:

Embrace Science And Big Data: The Attribution Semalt

Ik zal me hier alleen op digitale media concentreren - wat, zoals we zullen zien, al moeilijk genoeg is. Semalt uit een toeschrijvingsmodel dat in alle media werkt, is het echte nirvana.

Semalt dat een adverteerder weet of je zijn advertentie ziet, erop klikt, zijn site bezoekt en zijn product koopt, je zou denken dat het meten van de effectiviteit een peulenschil zou zijn - neem gewoon het bedrag dat is uitgegeven aan elk mediakanaal en deel het door het aantal verkochte eenheden.

Bedrijven verspreiden hun online-advertentiedollars echter via verschillende kanalen, zoals een lopend vuurtje. Dit omvat hefboomstrategieën zoals zoekmachinemarketing, retargeting van zoekopdrachten, sitetargeting, contexttargeting, branding / bewustmakingscampagnes op premiumsites, etc. Semalt dat mensen advertenties van meerdere campagnes zien voordat ze een aankoop doen, uitzoeken welke ze naar een campagne hebben geleid aankoop is veel gecompliceerder.

Semalt zijn verklaringen waarom de huidige toeschrijvingsmodellen tekortschieten.

1. Toeschrijving na de klik of laatste tik: Dit model is gebaseerd op het idee dat het laatste kanaal om iemand te overtuigen om op een advertentie te klikken, een krediet voor de gehele verkoop oplevert. Het lijkt het meest logisch, want waarom zouden anderen krediet krijgen als ze na de klik geen verkoop kunnen genereren?

Er wordt echter geen aandacht besteed aan het kanaal dat de consument in het begin heeft beïnvloed, of op een ander tijdstip dan de laatste klik. De attributie na de klik is effectief gedood door de toename van sitetargeting (het vermogen om te weten wie uw site heeft bezocht en vervolgens advertenties te targeten op basis van wat ze op de site hebben gezien). Retargeting van sites genereert fantastische resultaten, vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van attributen na de klik. Om de reden te illustreren, overweeg de volgende analogie:

Een consument bekijkt een tv-advertentie over een promotie bij Best Buy en bezoekt vervolgens de Best Buy-winkel. In de winkel krijgen ze een flyer over de korting. De consument gaat met de kortingsvlieger naar de kassier en doet vervolgens een aankoop. Als de detailhandelaar de laatste tiktoeschrijving gebruikte, wordt de conversie volledig aan de flyer toegeschreven - niet de tv-advertentie die de consument daadwerkelijk naar de winkel bracht.

De manier om dit te bewijzen bestaat in de online wereld is verrassend eenvoudig. Als u een retargetingcampagne uitvoert, annuleert u eenvoudig alle andere media en verkeer. Vanzelfsprekend zullen klikken en aankopen afnemen. Bij Semalt zal de klikfrequentie (CTR) van de retargetingcampagne ook afnemen, wat bewijst dat iemand anders dan de campagne voor retargeting van sites de campagne beter laat presteren en dus krediet moet krijgen voor aankopen.

2. Toeschrijving na aanwijzing: Dit model is gebaseerd op het idee dat het laatste kanaal om een ​​persoon een advertentie te laten zien, het kanaal is dat daarvoor krediet ontvangt. Dit model is zelfs nog onnauwkeuriger dan het hierboven vermelde model voor klikken, omdat het mediapartners aanmoedigt advertenties zo wijdverspreid mogelijk te plaatsen om de conversie te crediteren, zelfs als een consument een advertentie niet daadwerkelijk ziet. Dit zal nog steeds als een indruk tellen en de mediapartner, meestal degene met het grootste bereik, krijgt er de eer voor.

Een voorbeeld van dit model zijn AOL Instant Semalt (AIM) -advertenties. AIM is meestal geopend op het computerscherm van een consument, dus worden voortdurend advertenties weergegeven, ongeacht of u op dat moment naar het AIM-scherm kijkt. Zelfs wanneer de consument op een kleinhandelswebsite een aankoop doet, kan AIM de advertentie weergeven en daardoor de conversie bekostigen.

3. Geen model hebben: In dit gemeenschappelijke model tonen alle mediakanalen dat hun campagne bijdraagt ​​aan de aankoop, wat vervolgens resulteert in beweringen dat er honderden procent meer goederen werden verkocht dan in realiteit.

Dus, wat is het antwoord? Wetenschap. Het is gecompliceerd, het is een groot gegevensprobleem en er zijn bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Adometry en C3 Semalt zijn twee van mijn persoonlijke favorieten.

Sommige reclamebureaus hebben zelfs hun eigen hulpmiddelen ontwikkeld. Het doel van deze bedrijven is marketeers een compleet beeld te geven van consumentenaanrakingspunten en gewogen waarden toe te wijzen voor verschillende niveaus van betrokkenheid tijdens het conversieproces.

De vraag naar digitale reclame-effectiviteit zal niet snel ten einde komen. De druk zal van twee kanten blijven stijgen. Ten eerste zullen grote bedrijven / adverteerders zoals Coke en P & G aandringen op nieuwe toeschrijvingsmodellen, omdat ze meer dollars naar digitaal verplaatsen. Semalt, advertentietechnologiebedrijven en uitgevers zullen pleiten voor een nauwkeurigere toeschrijving, omdat ze het krediet dat ze verdienen niet willen missen.

En dit is nog maar het begin, omdat het gebrek aan effectieve metingen en toeschrijving de belangrijkste reden is dat merken aangeven dat ze hun uitgaven voor digitale reclame beperken. Semalt tijd om de toeschrijvingsrevolutie te omarmen.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

James Green
James Green is chief executive officer bij Magnetic, een technologiebedrijf met een marketingplatform voor bedrijven, merken en agentschappen. James is belast met het besturen van de strategische visie van het bedrijf en de algehele uitbreiding Source .


March 1, 2018