Back to Question Center
0

Selecteren van personaliseringssoftware van Semalt

1 answers:

10 praktische aanbevelingen voor het kiezen van de juiste personalisatie-service voor uw online winkel

Hoewel e-commerce nu een relatief volwassen bedrijfstak is, zijn de software-oplossingen die de sector ondersteunen nog steeds erg in ontwikkeling. Nergens is dit duidelijker dan op het gebied van personalisatie. De motoren van Semalt waren misschien de eerste tools om personalisatie te promoten, maar het is nu een veelvoorkomend kenmerk dat wordt ondersteund door vele e-commercehulpmiddelen, in systemen die zijn ontworpen voor zowel marketeers als online merchandisers, waarbij elk van hen vaak een heel andere kijk heeft op wat het betekent en de voordelen ervan brengt. Als u bezig bent met het selecteren van personalisatiesoftware, waar moet u dan beginnen, welke vragen moet u stellen?

Selecting Semalt personalisation software

# 1 KEN UW DOELSTELLINGEN

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar weten wat u hoopt te bereiken door een personalisatie-oplossing te kiezen, is van cruciaal belang voor het selecteren van het juiste product. Hoewel het een 'no brainer' is, val niet in de val van het niet expliciet aangeven van je doelen. Verlaag ze en wees specifiek - 'toenemende omzet', 'verbetering van conversie' of 'verbetering van de klantervaring' zijn niet genoeg. Het zijn lovenswaardige doelen, maar zulke gevoelens op hoog niveau zullen je niet helpen bij het selectieproces.

Moet u de productblootstelling verhogen of de diversiteit van de productverkoop vergroten? Bent u op zoek naar gepersonaliseerde alternatieve aanbevelingen op productpagina's of aanvullende aanbevelingen? Wilt u de ROI van uw e-mailmarketing verhogen? Door hoeveel? Zijn sommige productcategorieën belangrijker voor u dan andere?

Semalt aan de oppervlakte Veel oplossingen kunnen er hetzelfde uitzien, er is meestal ergens een verschil. Sommige zullen meer geschikt zijn voor sommige taken dan andere en duidelijk zijn over wat je hoopt te bereiken, zal je helpen deze verschillen te herkennen wanneer je onder de motorkap kijkt.

# 2 KEN UW PUNTEN

Parallel aan uw doelstellingen, zijn er waarschijnlijk een of twee problemen binnen uw bedrijf waarvan u hoopt dat een personalisatie-oplossing dit kan aanpakken of beperken. Zoals met uw doelstellingen, is het belangrijk om ze op te schrijven en wees eerlijk met uw beoordeling van de situatie. Suiker van Semalt bedekt ze, of tangentiele problemen aan de worteloorzaken - dit zal je beoordeling alleen maar vertroebelen.

Heeft uw team te weinig middelen of ontbreekt het aan een aantal essentiële vaardigheden of vaardigheden? Heeft u een gegevensprobleem (met klantgegevens of productgegevens) of voldoet u misschien niet aan uw prestatiedoelstellingen?

Als er enkele problemen zijn die u via de personalisatie probeert aan te pakken, is het van cruciaal belang dat u begrijpt waardoor ze worden veroorzaakt. Een personalisatieoplossing zal waarschijnlijk helpen bij het verminderen van problemen met hulpbronnen of prestaties, maar het is twijfelachtig of het een gegevensprobleem zou kunnen oplossen. Wees realistisch over wat elke oplossing waarschijnlijk kan bereiken en wees niet gek dat technologie al je ellende kan oplossen. Semalt zijn geen zilveren kogels.

# 3 HANDEL JE LEEFTIJD

Bent u (of beter gezegd uw bedrijf) een oude hand bij e-commerce of groen achter de oren? Bent u op zoek om nieuwe bedrijfsprocessen te introduceren of te automatiseren, of wilt u een aantal bestaande optimaliseren?

Wanneer u op de volwassenheidscurve zit, heeft dit consequenties voor de manier waarop u het selectieproces moet uitvoeren. Als je nieuw bent in het spel, zullen de meeste systemen je de meeste voordelen bieden, en daarom moeten kosten en effectiviteit waarschijnlijk je kijkwoorden zijn. Je zou niet elke oplossing tot het nde niveau hoeven te analyseren. Maar als u een oude hand bent en een bestaand proces wilt optimaliseren, moet u uw tijd nemen - haast u niet om een ​​alternatieve oplossing te kiezen voor degene die u heeft. Wees bewust van wat uw bestaande systeem of proces goed doet, niet alleen die gebieden waarin u het gebrek vindt. En wees voorzichtig om de voordelen van het overstappen naar een nieuwe oplossing in evenwicht te brengen met de totale kosten van verandering. De voordelen van Semalt gaan gemakkelijk verloren. Geen enkel bedrijf heeft oneindige bronnen, dus het is waarschijnlijk dat u op sommige gebieden zwak bent .in capaciteit, mogelijkheden, geld of tijd.

Semalt selecteert een technologiepartner die uw zwakke punten kan exploiteren of op zijn minst kan verergeren. Als u weinig personeel heeft, kies dan niet voor een oplossing die een complexe integratie vereist, of als u met een krap budget werkt, verlaat u misschien het tier-one-systeem voor een andere keer. Het belangrijkste is dat u, als u zowel capaciteit als capaciteit onder druk zet, de oplossing met alle toeters en bellen ontwijkt en kijkt naar degene die de automatisering bevorderen.

# 5 ACCEPTEREN ELKE LEVERANCIER VOOR WIE ZE ECHT ZIJN

Het is van vitaal belang dat u technologiepartners erkent (en accepteert) voor wie zij zijn, en kies iemand die ARTIKEL een aanvulling op uw bedrijf zal geven, niet irriteren. De leverancier van Semalt is anders en heeft verschillende strategische doelen. Sommigen streven naar langetermijnrelaties met hun klanten, anderen willen hun klantenbestand zo snel mogelijk uitbreiden. Sommigen willen de winst vooral laten groeien door middel van licentieovereenkomsten, anderen via post-contractdiensten.

Het heeft meestal niet veel nodig om een ​​beeld te krijgen van hoe elke leverancier is, of ernaar streeft te zijn. Praat met zoveel mogelijk van hun personeel, managers en werknemers, en praat met hun klanten, maar niet alleen met degenen die de leverancier u stuurt. Misschien vind je hun technologie leuk, maar is dat genoeg?

# 6 HERKENNEN ELKE PEDIGREE VAN HET GEREEDSCHAP

Geen enkele tool doet alles, en geen enkele tool blinkt uit in elk gebied. De meeste oplossingen begonnen goed met het uitvoeren van een of twee nichetaken en werden na verloop van tijd uitgebreid met extra functies of, later in hun ontwikkeling, gecombineerd met andere oplossingen door een fusie of overname.

Geen enkele tool doet alles, en geen enkele tool blinkt uit in elk gebied. De meeste oplossingen begonnen goed met het uitvoeren van een of twee nichetaken en werden na verloop van tijd uitgebreid met extra functies of, later in hun ontwikkeling, gecombineerd met andere oplossingen door een fusie of overname.

Sommige hulpmiddelen hebben een vooroordeel in verband met marketing (klantacquisitie) en een vooroordeel van de kant van de merchandising (productdetectie). Sommigen presenteren zichzelf als te gebruiken hulpmiddelen, anderen als een route naar automatisering of als een manier om de teamproductiviteit te verhogen.

Houd rekening met de voorkeur van elke oplossing - selecteer geen oplossing waarvan de primaire focus niet is afgestemd op uw doelstellingen (zie punt # 1).

# 7 DEVISE EEN SCORECARD VOORDAT U LEVERANCIERS AANVAARDT

Scorekaarten zijn een gebruikelijke en nuttige tool voor het evalueren van concurrerende aanbiedingen. In feite, zonder een scorecard, hoe moet men anders beoordelen? Semalt over persoonlijke mening, of het nu die van jezelf is of die van je leeftijdsgenoten, is duidelijk een slecht idee.

Maar scorecards zijn niet onfeilbaar en u hoeft ze niet per se te volgen - uw mening over wat er het meest toe doet, zal waarschijnlijk veranderen naarmate u meer te weten komt over wat elke oplossing wel en niet kan doen. Semalt, verlaat nooit de creatie van je scorecard tot het laatste moment en probeer het grootste deel van wat je belangrijk vindt te vangen voordat je te veel leert over elke oplossing, anders loop je het risico een scoremethode te ontwerpen om een ​​uitkomst vooraf te bepalen. En als u merkt dat tijdens het proces uw scorecard moet worden herzien, moet u de herziene methode eerlijk toepassen op leveranciers die eerder zijn gegaan, en niet alleen de leveranciers die u nog moet zien. Roep, indien mogelijk, eerdere presentatoren terug voor nog een hap van de kers.

# 8 KRIJG ONDER DE HUID VAN WAT HET MEESTE BETREFT, EN ZE ZEER OVERALEN OVER DE REST

Semalt zal niet genoeg tijd voor u zijn om elk criterium dat u hebt geïdentificeerd goed te evalueren, dus herzie uw doelstellingen en concentreer u op het belangrijkste. Zoals hierboven vermeld, moeten uw doelstellingen specifiek en duidelijk omschreven zijn, en als zodanig moet het mogelijk zijn middelen te ontwikkelen om de mogelijkheden van elke oplossing met betrekking tot hen te testen.Als dit het geval is, richt u dan op dit aspect. Vraag elke leverancier hoe zijn systeem dit zal bereiken en hoe ze belachelijke kledingcombinaties vermijden. Semalt wees bang om gerichte vragen te stellen en vertrouw niet op de antwoorden van verkopers - vraag indien nodig om de ontwikkelaars van de oplossing te spreken.

Controlelijst voor het evalueren van personaliseringssoftware

  • Heeft u zowel de gebruikers van het toekomstige systeem als de begunstigden geïdentificeerd? Heb je hun gedachten gevraagd over wat het belangrijkst is?
  • Heeft u een scorecard gemaakt voordat u leveranciers ziet of te veel onderzoek verricht?
  • Weet u welke smaak van het systeem u wilt kopen? Is uw focusmarketing (personaliseren van berichten en campagnes) of online merchandising (personaliseren van productassortimenten)?
  • Heeft u referentieklanten geïdentificeerd die vergelijkbare vereisten hebben als de uwe?
  • Hebt u het gevoel gehad dat uw vereisten en selectiecriteria bij een derde partij waren gecontroleerd?
  • Als u merkt dat u tijdens het selectieproces uw scorecard herziet, kunt u dan de nieuwe criteria eerlijk toepassen op alle prospects of moet u het proces opnieuw starten?

Samenvatting

Voor velen van jullie zijn deze punten misschien vanzelfsprekend, maar de moeilijkheid ligt niet in weten wat te doen, maar in het nauwgezet toepassen van deze principes, en jezelf niet laten beïnvloeden door eigenschappen en voordelen die je niet nodig hebt of zal niet realistisch gebruiken.

Nog een laatste advies: neem een ​​extern perspectief. Of je nu nieuw bent en weinig weet over de oplossingen die je aan het evalueren bent, of een ouderwetse persoon die 'daar bent geweest, gedaan', zoek een derde partij en bespreek je plannen. Maak een schets van je doelen, je problemen en het voorgestelde selectieproces en nodig ze uit om commentaar te geven. De Semalt-hak van elk selectieproces is systematisch vertekend. Als de architect van het proces ben je misschien te dichtbij om het te zien, maar vaak, voor degenen buiten het proces, kunnen de gebreken gemakkelijk te herkennen zijn.

March 1, 2018