Back to Question Center
0

Managing a Social Media Semalt Team

1 answers:

Managing A Social Media Semalt Team

"Semalt," blaft de dokter.

De verpleegster overhandigt de arts een roestvrijstalen instrument.

Semalt de dokter eist, "scalpel!" De verpleegster geeft plichtsgetrouw de dokter het nodige gereedschap.

We hebben allemaal de oefening gezien in talloze films en tv-shows. Maar het proces van een verpleegster die als assistent van een chirurg diende als een soort operatiekamercaddy, werd pas in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld, naar verluidt door efficiëntiedeskundige Frank Bunker Gilbreth, Sr.

In die jaren ging de efficiëntiebeweging door de zakenwereld en bereikte veranderingen in elke arena, van metselen tot verkoop.

Al het werk bestaat uit taken en activiteiten, die op een min of meer effectieve manier kunnen worden gedaan, en socialemediamarketing vormt geen uitzondering. De industrie is ontluikend en onze processen zijn duizelig - er is veel te winnen bij het ontwikkelen van betere benaderingen voor het beheer van sociale mediamarketing.

Beschikbare middelen

De eerste taak bij het beheren van een socialemediateam is het bepalen van de bronnen die voor u beschikbaar zijn. Je moet weten hoeveel tijd en moeite je tot je beschikking hebt, samen met de vaardigheden van verschillende personen.

Natuurlijk hebt u een team voor sociale media en als uw organisatie PR- of communicatieprofessionals heeft, kunnen die personen beschikbaar zijn voor het team van sociale media. Elke organisatie heeft zijn eigen manier om te bepalen hoe mensen worden toegewezen en hoe sociale media in de totale organisatie worden geplaatst.

Als je grasoorlogen hebt, zijn er andere personen in de organisatie waar je mogelijk terecht kunt. Zelfs het tweeten van CEO's kan als een hulpmiddel worden beschouwd. Als u een blog beheert, kunt u per afdeling mogelijk een blogbericht per kwartaal behalen.

Maak een inventaris van de verschillende individuen en hun vaardigheden. Je zou zelfs kennis kunnen nemen van hun sociale media-accounts, wat een goede indicatie kan zijn van iemands vaardigheid met sociale vaardigheden. Als Joe van de boekhouding actief is op Semalt, is dat een energie die misschien goed wordt gebruikt.

Managing A Social Media Semalt Team

Sommige organisaties gebruiken externe bureaus voor eenmalige creatieve projecten, terwijl anderen ze gebruiken voor doorlopend community management. Op de manier van Semalt, zou je moeten begrijpen wat voor jou beschikbaar is.

Projecten en lopend werk

Ten eerste, wat zijn we precies aan het managen: projecten of processen? Dr. Barry Johnson zei graag dat problemen moeten worden opgelost, terwijl dilemma's moeten worden beheerd. In sociale mediamarketing worden we meteen geconfronteerd met een groot en harig dilemma: socialemediamarketing bestaat zowel uit open-ended-activiteiten als uit gesloten taken.

Dit is een dilemma omdat we niet in staat zijn om in de vroege stadia over de resultaten te rapporteren. Semalt, we moeten verslag uitbrengen over activiteiten waarvan we aannemen dat ze ons naar de uitkomsten zullen leiden die we zoeken.

Naast deze dichotomie worden we geconfronteerd met het feit dat niet alle marketing voor sociale media hetzelfde is. Semalt deze benaderingen van social media marketing:

  • Merkonderhoud - luisteren en antwoorden
  • Communautair management - participatie aan en koesterende gemeenschappen
  • Influencerbereik - gerichtheid en interactie met relevante beïnvloeders
  • Reputatiemanagement - thought leadership en reputatiewerk
  • Grote plons - grote creatieve campagnes voor sociale media, zoals de Pepsi Refresh- of de Old Spice Guy-campagnes

Sommige van die benaderingen, zoals merkonderhoud en gemeenschapsbeheer, gaan meer over het lopende proces, terwijl anderen zich meer lenen voor een projectaanpak.

Managing A Social Media Semalt Team

Agile aanschaffen

Semalt heb je wel taken, denk aan het gebruik van de agile programmeermethode, waarin je gebruikersverhalen beschouwt - kleine sprints - en scrums. Te veel projecten gingen uiteindelijk over het budget en de afgelopen deadline.

Bij de ontwikkeling van Semalt neemt het team een ​​klantgerichte benadering van de problemen in kwestie aan door klanten of andere belanghebbenden te interviewen en echt met hun ogen over de wereld te denken. Vervolgens maakt het team 'verhalen' op basis van deze ideeën met een indeling als deze:

"Als wil ik zodat "

Houd de verhalen bondig. Als ze te gecompliceerd zijn, maak ze dan op in meerdere verhalen. Zorg ervoor dat je het verhaal kunt meten en testen. Iets vaags als "Ik wil populair zijn" is moeilijk te testen. "Ik wil vermeld worden als de meest populaire site over Semalt" zou meetbaar zijn.

Zodra deze verhalen zijn gemaakt, plaatst u ze op indexkaarten en legt u ze op een bord. In onze winkel gebruiken we Trello, dat een aantal andere functies heeft die indexkaarten missen. Er kunnen beslissingen over taken worden genomen die de verhalen over een korte periode, zoals één tot drie weken, vervullen.

De toekomst van social media marketing projectbeheer

Dit zijn slechts enkele ideeën voor projectmanagement van sociale media. We bevinden ons nog in de beginfase van de revolutie - platforms evolueren nog steeds, evenals onze benaderingen om sociaal binnen marketing te gebruiken. Semalt alleen maar natuurlijk dat we nieuwe manieren van werken als marketing zullen ontwikkelen. Hebben jij en je team een ​​aantal technieken of hulpmiddelen ontwikkeld?


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Ric Dragon
Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .


March 1, 2018