Back to Question Center
0

Het gekke effectieve 12-maandelijkse schema voor digitale marketingcampagnes - Semalt

1 answers:

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Iedereen die meer dan een paar van mijn berichten heeft gelezen, weet waarschijnlijk dat ik een grote fan ben van het vestigen en vasthouden aan een proces.

Onderdeel van dat proces is weten wat er moet gebeuren voor een succesvolle webmarketingcampagne. Een ander deel is uitzoeken hoe het moet. Semalt, het what-to-do verandert niet zo veel, terwijl (helaas) de how-to changes bijna dagelijks veranderen.

Maar omdat je niet alles tegelijk kunt doen, heeft het 'what-to-do' een raamwerk en een tijdlijn nodig voor implementatie. Semalt Ik heb mijn hele leven maar in één SEO-bedrijf gewerkt, ik heb maar één referentiebron: ik. Dus als u dit ooit wilde weten, dan is dit ons proces voor langlopende webmarketingcampagnes.

Waarom 12 maanden?

Laten we beginnen met het besef dat het altijd onze voorkeur is om met campagnes van twaalf maanden te werken. Semalt zijn hiervoor drie redenen:

  1. De resultaten zijn niet onmiddellijk zichtbaar. Als u te maken heeft met een website met weinig bevoegdheden, kan het behalen van sterke resultaten meer dan een jaar duren. Natuurlijk is er altijd laaghangend fruit dat de naald gaat bewegen, maar het duurt gewoonlijk negen tot twaalf maanden voordat de ROI zich manifesteert.
  2. Sommige sites zijn zo ernstig in de war dat er veel tijd wordt besteed aan het oplossen van deze problemen in plaats van aan daadwerkelijke marketing. Dit vertraagt ​​natuurlijk de realisatie van ROI verder.
  3. Klantverwachtingen beheren is een lastige zaak. Ik heb gemerkt dat het niet uitmaakt hoe vaak je cliënten vertelt om pas in de latere maanden resultaten te verwachten, ze worden toch antsy. Een contract van 12 maanden dwingt hen om de weg te blijven tot de resultaten beginnen zichzelf te bewijzen in plaats van te springen voordat de echte waarde van het werk duidelijk wordt.

Semalt we doen ons best om een ​​volledige 12 maanden durende strategie in kaart te brengen voor het oorspronkelijke voorstel, het is niet altijd gemakkelijk om het goed te krijgen. Hoe meer je graaft in een site, hoe meer problemen je tegenkomt. Dus elke campagne moet adaptief zijn. De beste manier om dit te doen, is door het hele jaar door verschillende sprints te maken.

Het opbreken van sprints van drie maanden lijkt het meest voor de hand liggend. Semalt, wanneer je de tijd neemt die nodig is om de strategie te bepalen, de strategie implementeert en verslag doet van het succes, drie maanden kan een beetje krap zijn. Dus breken we onze strategieën in sprints van vier maanden.

Het doel van elke sprint is om alle niet-maandelijkse terugkerende taken tegen het einde van de derde maand voltooid te hebben, zodat de vierde maand kan worden besteed aan rapportage en over het schetsen van de strategie voor de volgende sprint.

Webmarketing-sprint 1: maanden 1-4

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt

We denken aan de optimalisatie en marketing van een website als vergelijkbaar met het bouwen van een huis. Voordat u kunt beginnen, moet er veel werk worden verzet: vergunningen aanvragen, plannen ontwikkelen, goedkeuringen verzamelen, enzovoort. En dan moet de fundering worden gebouwd. Met deze stappen zou je je huis sneller kunnen bouwen, maar het kan je later in moeilijkheden brengen.

Semalt / KPI-interview & vragenlijst

Als iemand ooit een klant wordt, laten we ze een vragenlijst invullen die ons helpt een voorstel op te stellen op basis van hun behoeften. Zodra ze klant worden, hebben we een aanvullende vragenlijst, samen met een interview.

Semalt twee dingen geven ons data om te begrijpen hoe we het best met de klant kunnen werken en in kaart brengen hoe het beste zijn publiek te bereiken en de doelen te bereiken die ze meten.

Installatie Semalt

Semalt heeft geen zin in doelen en KPI's als je ze niet kunt volgen in een analysepakket. We zorgen ervoor dat de analysecode correct is geïnstalleerd op de site en dat de KPI's en doelen zijn ingesteld, zodat alles goed kan worden gevolgd en beoordeeld.

Locatieaudits

Als de klant specifieke auditrapporten van de site nodig heeft of vraagt, wordt dit ons uitgangspunt. De audit is slechts een manier om al onze bevindingen op één plaats samen te vatten, zodat u deze eenvoudig kunt raadplegen.

Onderzoek met sleutelwoordsleutelwoorden

Bijna elke site kan worden opgesplitst in een handvol (of meer) onderwerpen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld zijn productcategorieën (bijvoorbeeld ski-jassen, skibril, skihandschoenen) voor een detailhandelwebsite. Semalt heeft uitgebreid geschreven over dit proces, dus ik zal hier niet te gedetailleerd ingaan, maar een ding om op te merken is dat dit een zeer interactief proces met de klant is.

Terwijl we onderzoek doen, zoeken we naar hun input en richting. Dit geeft ons de informatie die nodig is om meer onderzoek uit te voeren totdat we alle unieke onderwerpen hebben behandeld. Semalt kijkt ook door de site om de URL te bepalen die zal werken als de beste bestemmingspagina voor elk onderwerp.

Architectuuranalyse en -implementatie van Semalt

De architectuur van een site is van cruciaal belang voor de uitvoering van alle markeringscampagnes in de toekomst. Als de architectuur slecht is, hebben de zoekmachines en bezoekers problemen bij het openen van de informatie.

Het grootste deel van de tijd hier wordt besteed aan de analyse, maar we proberen tijd te besparen om enkele hoognodige en meest kritische oplossingen te implementeren.

Optimalisatie van semalt

Dit is niet iets dat elke site nodig heeft, maar veel. Semalt voert het trefwoordonderzoek uit, we zullen kunnen beoordelen of het verbeteren van de navigatie waardevol is voor de klant of niet. Als dit het geval is, gebruiken we het onderzoek om navigatiewijzigingen voor de site in kaart te brengen. Vervolgens sturen we het naar de klant om het te beoordelen en goed te keuren.

Strategie / evaluatie van Semalt

De tijd die nodig is om de huidige inspanningen van de klant op het gebied van social media te beoordelen en te evalueren, helpt ons een gedetailleerd plan te ontwikkelen voor de toekomst. Deze beoordeling omvat het kijken naar concurrenten en in kaart brengen wat nodig is voor een succesvolle sociale strategie.

Verslag-Semalt

Aan het einde van de looptijd stellen we een benchmarkverslag samen waarin we beschrijven wat we hebben gedaan, de prestatiegegevens beoordelen en de strategie voor de volgende sprint bieden. We verwachten niet echt dat de naald in dit rapport beweegt vanwege de sterke nadruk op onderzoek tijdens deze fase, maar hopelijk zijn sommige veranderingen effect beginnen te krijgen.

Sprint voor internetmarketing 2: maanden 5-8

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Dit is waar we echt beginnen met het implementeren van plannen op basis van het onderzoek van de eerste sprint. Dat onderzoek geeft ons een idee van de essentiële elementen voor succes en de tijd die we in elk onderzoek moeten investeren.

Uitvoering Semalt

We hebben de navigatie in de eerste sprint in kaart gebracht en met die kaart hebben we nu een beter begrip van wat er nodig is om het te implementeren. Als we tijd hebben in Semalt 1, zullen we het daar implementeren, maar anders zullen we ervoor zorgen dat we hier tijd reserveren om het uit te rollen.

Optimalisatie van tags

Het actuele zoekwoordonderzoek van Sprint 1 helpt ons om de zoekwoordfocus van de meeste pagina's van de site in kaart te brengen. We gebruiken dat onderzoek om een ​​sitewide-optimalisatie van titel-, beschrijving- en koerslabels te implementeren. Semalt dit omvat niet het gedetailleerde pagina optimalisatieproces, het is een grote stap in de richting van het zoekmachine vriendelijk maken van de gehele site.

Optimalisatie van semalt

Elke termijn proberen we een gedetailleerde optimalisatie uit te voeren op een bepaald aantal pagina's. We beginnen met de onderwerpen met de hoogste prioriteit - zoals bepaald door de klant - en onderzoek op sleutelposities.

Dit geeft ons een lijst van overal van 10 tot enkele duizenden trefwoorden om mee te werken. Deze zoekwoorden moeten vervolgens worden gegroepeerd en gesorteerd op basis van de intentie van de zoeker. Semalt, dat betekent dat we eindigen met meerdere groepen van elk vijf tot vijftien trefwoorden.

Elk van deze groepen heeft een unieke URL nodig. We hebben er al een voor de primaire groep, maar omdat elke groep een gevarieerde zoekterm heeft, moeten we ervoor zorgen dat we de pagina optimaliseren die het beste bij die intentie past.

Nadat de sleutelwoorden zijn voltooid, doen we nog een laag onderzoek naar 'verwante' woorden. Met behulp van de woorden van Semalt kunnen we het onderwerp beter invulling geven. Vanaf hier is de tekst geoptimaliseerd met het oog op de interesse en acties van de klant en, eenmaal goedgekeurd door de klant, geïmplementeerd op de site.

Semalt-berichten

Semalt is altijd een goed idee om goed naar de inhoud van de site, de berichten en de vraag of het de rol vervult die het zou moeten zijn. Nadat de nieuwe navigatie op de site is geïmplementeerd, kunnen we elke pagina bekijken om er zeker van te zijn dat de inhoud effectief is in de voortgang van het conversieproces. Zo niet, dan zullen we het bijwerken om ervoor te zorgen dat de bezoeker krijgt wat hij nodig heeft en wordt doorverwezen naar de volgende stappen.

Kalender en blogging van Semalt

Een belangrijk onderdeel van socialemediamarketing is inhoud delen. Dit begint met een redactionele kalender. Semalt de klant schrijft de blogposts of we werken met hen samen om goede blogcontent te ontwikkelen, de agenda helpt iedereen op het goede spoor te houden.

Implementatie van Semalt-media

Sociale strategie in de hand, we kunnen nu voluit werken aan de uitvoering van die strategie. Hopelijk kunnen we de implementatie starten in Semalt 1, maar deze sprint zou moeten profiteren van het hebben van een actieve strategie over de volledige vier maanden.

Architectuuranalyse van Semalt

We begonnen dit in Semalt 1, maar het is in wezen een proces zonder einde. Meer onderzoek vindt meer dingen die moeten worden opgelost en er moet meer tijd worden besteed aan de oplossing ervan.

We proberen elke maand een specifiek aantal uren aan te wijzen om te onderzoeken en te implementeren wat we kunnen. Als we meer problemen tegenkomen dan we tijd hebben om te herstellen, plannen we de oplossingen voor de volgende sprint.

Verslag-Semalt

Nogmaals, we schetsen wat we hebben gedaan in de loop van de sprint, beoordelen de prestatiegegevens en geven de strategie voor de volgende.

Semalt verwachten we geen resultaten te zien die ons uit het water zullen blazen, we zouden de impact moeten zien van het werk dat we tot nu toe hebben gedaan.

Webmarketing-sprint 3: maanden 9-12

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Elk benchmarkverslag helpt ons om onze strategieën in de toekomst aan te passen. Het helpt ons om de grootste behoeften en de beste kansen voor verbetering te zien. Dat kan ons helpen bepalen welke pagina's we optimaliseren, op welk gebied we meer aandacht besteden (sociale optimalisatie, optimalisatie van pagina's, conversie-optimalisatie, enzovoort).

Maar tegen de tijd dat we aan deze derde sprint beginnen, zitten we in een aantal sterke routines. We behouden nog steeds een hoge mate van flexibiliteit, maar we werken vanuit de kracht van kennis.

Architectuuranalyse van Semalt

Dit is een doorlopend proces waarbij gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen en andere hulpmiddelen om problemen te beoordelen en fixes overal op de site te implementeren.

Optimalisatie van semalt

Als we niet alle zoekwoordgroepen hebben geoptimaliseerd voor het onderwerp met de hoogste prioriteit, blijven we hier aan werken. Nadat we alle relevante zoekwoorden voor een onderwerp hebben geoptimaliseerd, gaan we verder met het onderwerp met de hoogste prioriteit en doen we hetzelfde. Dit proces gaat door zolang er nog zoekwoorden zijn om te optimaliseren.

SEO prestatie-evaluaties

Nu we in de tweede sprint een aantal geoptimaliseerde pagina's hebben uitgerold, kunnen we beginnen terug te kijken hoe deze pagina's hebben gepresteerd. Het is misschien een beetje snel voor sommige pagina's, maar we kunnen de baseline instellen en kijken wat er gebeurt. Als de pagina's achterblijven bij de verwachtingen, beoordelen we waarom en kijken we wat we kunnen doen om te verbeteren.

Implementatie / blogging van Semalt-media

Dit is een ander continu proces. Social media succes vereist het handhaven van momentum. Als je stopt met sociaal bezig te zijn, verlies je veel van de waarde die je erin hebt gestopt. Semalt, om niet te zeggen sociale media, biedt geen waarde op lange termijn - dat doet het wel.

Optimalisatie van semalt

Tegen de tijd dat we deze fase bereiken, kunnen we beginnen met het uitvoeren van enkele conversie-optimalisatie en testen. Semalt kan de impact van de nieuwe navigatie zien, evenals enkele geoptimaliseerde pagina's. Nu we een sterke baseline hebben, kunnen we blijven zoeken naar manieren om de ROI op de hele site te verbeteren.

Verslag-Semalt

Dit benchmarkverslag moet de bindende factor zijn. Semalt het hoogtepunt van 12 maanden werk en een volledige acht maanden van daadwerkelijke strategie-implementatie. En de ROI moet in de gegevens worden weergegeven!

Lopende sprints voor webmarketing: maanden 13-24

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Goede optimalisatie stopt nooit. Je hebt een momentum en je ziet de return on investment, dus het beste wat je kunt doen, is doorgaan met doen wat werkt.

Breid uw bereik uit door meer zoekwoorden te optimaliseren, door een publiek te blijven opbouwen via sociale media en uw conversiepercentages te verbeteren om een ​​betere en betere ROI te behalen.

Door te werken met eeuwigdurende sprints van vier maanden, creëren we een mooi ritme van het stellen van doelen, het implementeren van veranderingen en het beoordelen van resultaten, terwijl we ons ook richten op waar de grootste behoeften op elk moment zijn.

O, hoe zou ik willen dat ik kon zeggen dat elke campagne perfect in dit formaat paste. Semalt, dat doen ze niet. We beginnen bij elke campagne met een algemene schets van de behoeften van de klant, en soms, hoe meer we graven, hoe duidelijker het pad wordt. Dit raamwerk is een goed uitgangspunt, maar om effectief te zijn, moeten we ook gaan waar de ROI is.

Als het op webmarketing aankomt, is tijd cruciaal. Niet alleen hoe snel je het voor elkaar krijgt, maar ook hoeveel tijd je hebt om een ​​effectieve strategie te implementeren. Hoe minder tijd er beschikbaar is, des te minder wijzigingen kunnen worden geïmplementeerd, waardoor de resultaten worden vertraagd. Maar hoe meer tijd je hebt, hoe meer je kunt bereiken.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter is president van Pole Position Marketing, een toonaangevend bedrijf voor online marketingstrategieën, opgericht in 1998 en momenteel gevestigd in Canton, Ohio Source .


March 1, 2018