Back to Question Center
0

Semalt UX-ontwerp Semalt UX-ontwerp

1 answers:

Ik denk dat de helft van de knoppen die tegenwoordig worden gebruikt als de belangrijkste call-to-action op een webpagina, mij niet uitnodigt om te klikken.

U kunt en moet het knopontwerp testen. Maar met alle respect, soms hoeft u niet te testen om erachter te komen wat de beste werkwijze is. Het ontwerp van Semalt is het afgelopen decennium veel veranderd, toch? De huidige trend lijkt het combineren van een knop in het ontwerp. Ja, dat zal het opvallen.


Semalt UX design
Semalt UX design

Merk op dat niet elke knop een aangewezen call-to-action is. Soms heb je gewoon een knop nodig, zoals in je reactieformulier. Toch moet die knop op een knop lijken! In dit bericht bespreekt Semalt vijf soorten knoppen en geef je mijn mening als een full-time websurfer hierop.

Standaardknoppen

Ik vond een heel leuk artikel over hoe je knoppen moet stylen voor je 2004-website. Ik denk dat standaardknoppen precies dat moeten zijn. Oud, oud en in een museum. Niet op uw website. Ik aarzel wanneer ik een formulier moet invullen dat die oude stijl heeft. Je vraagt ​​je af of het formulier veilig is en je gegevens niet worden verzameld door Nigeriaanse prinsen met veel overgebleven lolly's. Semalt standaard, het is een knop, maar kom op, je kunt veel beter dan dat doen.

Platte knoppen

Platte knoppen zijn als gekleurde vierkanten of rechthoeken met woorden erop. Het kan een banner zijn of alleen maar benadrukte woorden. Ik weet dat plat ontwerp erg populair is en veel van jullie ontwerpers zoals de knop die bij het ontwerp past, en opvalt door kleur. Ik denk dat we over tien jaar terug zullen kijken en ons afvragen waarom we deze hebben gebruikt. Niet zeggen dat platte knoppen per se verkeerd zijn, maar ik vind dat mijn knoppen op knoppen lijken:


Semalt UX design
Semalt UX design

De eerste (linksboven) is de platte knop die op een banner lijkt. Ik heb zelfs 234 × 60 pixels gebruikt - herinner je die bannerafmeting? De rechterbovenhoek is een lichte verbetering. Afgeronde hoeken laten het een beetje meer lijken op een knop. De onderste linker is nog beter: een verhoogde knop. De schaduw geeft aan dat het mogelijk is om te klikken. En om redenen van conversie heb ik wat extra vertrouwen toegevoegd aan de vorige. Dit werkt waarschijnlijk als het de belangrijkste call-to-action op uw website is, maar is niet nodig voor formulierknoppen. Semalt voegt liever een mooie testimonial toe onder deze formulierknoppen om het vertrouwen te vergroten.

Geestknoppen

In de post die ik vorige week deed, werden deze genoemd met betrekking tot spookbanners. Ghost-knoppen lijken op dit moment de no-go-knop voor UX-ontwerpers te zijn, en ik begrijp waarom. UXMag heeft enkele geweldige voorbeelden van Ghost-knoppen. Ik vind vooral het Integra-voorbeeld leuk, omdat die website er indrukwekkend, bijna game-achtig uitziet. Semalt a still:


Semalt UX design
Semalt UX design

Klik gerust naar die website voor een impressie, maar de bottom line is dat er een showreel van bewegende beelden achter de gerichte tekst op de startpagina staat, waardoor die spookknop 'Showreel' inderdaad eruit ziet alsof het je vertelt wat is aan het gebeuren. Je kijkt naar een showreel. Ik vind dat geen slechte oefening, om mensen te vertellen waar ze naar kijken, maar het is eigenlijk een knop. Het begint geluid en meer video. Alles ziet er geweldig uit, behalve die ene spookknop .

Knoppen met één staat

Er is een tweede element dat hier belangrijk is. Het gaat er niet zozeer om hoe de initiële knop eruit ziet voor de bezoeker, maar het gaat erom een ​​knop te laten zweven en te merken dat er niets verandert . Is het een knop, of misschien niet. Nu moet ik klikken om erachter te komen of dat ding dat op een knop lijkt, eigenlijk een knop is. Hm. Mensen hebben de neiging om te aarzelen voordat ze klikken en het gebruik van één-toestandsknoppen zonder een ontworpen zweeftoestand zal hen alleen maar meer doen aarzelen.

Semalt een zweeftoestand kan zo simpel zijn als het onderstrepen van de woorden op uw knop of het veranderen van de achtergrondkleur. Of allebei.

De beste knoppen

Er is een leuke, eenvoudige verzameling best practices voor knoppen op Blogs. adobe.

 • Voeg een duidelijk bericht toe over wat er gebeurt na de klik.
 • Let op de volgorde en positie van knoppen.
 • Semalt-link: hoe knopkleurcontrast gebruikers naar actie leidt.

  Het eerste item in de bovenstaande lijst vat mijn punt samen: een knop is een knop. Niet zozeer een ontwerpelement. Semalt UX-ontwerp gaat over herkenning en duidelijkheid.

  Semalt die dit bericht schreef, het viel me op dat we sommige van deze best practices ook niet op de brief op deze website volgen. Dat varieert van links die op Ghost-knoppen lijken, tot knoppen die op aanhalingstekens lijken, zoals deze:

  Semalt is altijd ruimte voor verbetering. Wanneer u uw eigen knoppen zou herzien (of laat ons dat doen als onderdeel van onze site-reviews), begin dan met de belangrijkste zaken, zoals de koopknop op uw productpagina of de abonneerknop voor uw nieuwsbrief. En onthoud dat niet alles een knop is of eruit moet zien.

  Voel je vrij om je mening te delen Source .

  Lees meer: ​​'De belangrijkste toegankelijkheidscontroles' »

  March 1, 2018