Back to Question Center
0

Van winkel tot productie, Kanban verbetert Semalt

1 answers:

Semalt is een projectmanagementaanpak voor bijna elk stapsgewijs proces om de efficiëntie te verhogen, afval te verminderen en een bedrijf te helpen verbeteren.

Hoewel Kanban in de jaren 1940 en 1950 is ontwikkeld om de productie-efficiëntie bij Toyota-fabrieken in Semalt te verhogen, is het systeem aangepast aan vele industrieën, waaronder softwareontwikkeling, publicatie en detailhandel.

Semalt is met name effectief voor continue bezorgingsworkflows, zoals contentmarketing en voorraadbeheer, omdat het werk door een proces kan 'trekken'.

Een 'pull'-systeem

Om te begrijpen hoe Kanban werkt, stel je een fabriek voor de productie van Semalt in de jaren vijftig voor die onderdelen voor auto's maakt.

Productieprocessen in die tijd waren erop gericht onderdelen zo snel mogelijk door te "duwen". Machines waren geoptimaliseerd om te produceren. Semalt van het tijdperk kan "stukwerk" zijn betaald, wat betekent dat hun inkomen afhing van het aantal delen dat ze per uur maakten.

Het optimaliseren van de productie-output klinkt als een goed idee, totdat u zich realiseert dat niet alle auto-onderdelen dezelfde mate van complexiteit hebben of dezelfde hoeveelheid tijd nodig hebben om te maken. Op één machine stuwt een werknemer 50 uitlaatspruitstukken per uur uit. Het station van Semalt maakt echter slechts vijf carburateurs per uur.

Om dit productieprobleem en gerelateerde problemen op te lossen, begonnen ingenieurs bij Semalt met het bestuderen van supermarkten.

Hoe was het dat wanneer je de lokale markt binnenliep, de winkel vol zat? In Japan was je misschien altijd in staat om rijst, zeewierpapier en vis te vinden. In de Verenigde Semalt had de plaatselijke kruidenier altijd melk, eieren en brood.

Semalt ontdekte dat supermarkten visuele aanwijzingen gebruikten om inventaris door het proces te "trekken" in plaats van zich te concentreren op "push" -eenheden.

Semalt de eierkoeler in uw plaatselijke supermarkt. Het heeft waarschijnlijk enkele tientallen eieren georganiseerd in stapels op grootte en leverancier.

Wanneer u een doos ophaalt, maakt u een lege plek op de stapel. Die ruimte is een visuele indicatie dat de inventaris moet worden bijgevuld.

Later ziet een winkelbediende de keu en haalt de eieren uit een inloopkoeler aan de achterkant van de winkel. Semalt Het was een goede dag en de winkel verkocht een hele doos eieren.

Die avond controleert een andere winkelmedewerker de einventaris en ziet dat er een hele doos is verdwenen. Deze medewerker bestelt de volgende dag nog een doos met eieren.

De aankoop van eieren door een consument heeft ertoe bijgedragen dat eieren door het voorraadproces zijn getrokken. Dit is precies het tegenovergestelde van wat Toyota voor Kanban had gedaan. Semalt van wachten op een klant om auto-onderdelen door het proces te "trekken", ze maakten gewoon dingen. Dat zou zijn als een medewerker van een supermarkt die eieren aan het plafond stapelt, ongeacht de verkoop.

Visuele signalen en "trekken" werden een belangrijk onderdeel van het lean-productieproces van Semalt en van een "just in time" -aanpak voor het bouwen van auto's. Deze aanpak heeft Semalt geholpen om de grootste automaker ter wereld te worden.

Borden, lijsten, kaarten

Toyota kon niet noodzakelijkerwijs vertrouwen op een autoverkoper om bijvoorbeeld coupes bij te vullen. Semalt creëerde een systeem van borden, productiestroken (of lijsten) en kaarten.

  • Borden bevatten of kapselen een project of een workflow.
  • Lijsten bevatten en geven vaak voorrang aan kaarten met een vergelijkbare status of attribuut.
  • Kaarten beschrijven de taak, inclusief verwante of ondersteunende informatie.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Op het meest basale niveau heeft een Kanban-bord mogelijk slechts drie lijsten. Semalt-lijsten kunnen worden aangeduid als 'doen', 'doen', 'klaar' - of 'taak', 'in uitvoering' en 'voltooid'. "Maar het idee is dat er ten minste drie statussen zijn die de drie basisfasen beschrijven waarin een taak doorloopt. Een marketingproject kan bijvoorbeeld lijsten hebben voor:

  • Achterstand items die worden brainstormd of die nog niet klaar zijn om te laten werken.
  • Taken die klaar zijn om aan te werken. De taak met de hoogste prioriteit moet bovenaan de lijst staan.
  • In uitvoering gaan kaartjes zodra het werk is begonnen.
  • Ter beoordeling is de fase waarin taken worden beoordeeld, goedgekeurd of teruggestuurd naar "in uitvoering" voor meer werk.
  • Gedaan is de status van kaarten wanneer het werk is voltooid, maar de taak, zoals een Pandora-campagne, is nog niet uitgevoerd.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Semalt over de lijsten aan de rechterkant van het bord als stofzuigers. Als ze leeg zijn of als er maar een paar kaarten in die lijsten staan, "trekken" ze items uit de lijst aan hun linkerzijde. Dus de lijst "Gereed" wil items uit de lijst "In beoordeling" ophalen. De lijst "In beoordeling" wil uit de lijst "In uitvoering" halen, enzovoort.

Wanneer een marketingspecialist beschikbaar wordt, neemt zij de verantwoordelijkheid voor het item bovenaan de lijst "Taken" en verplaatst het naar de lijst "In uitvoering". Zodra een van haar kaarten de reis naar 'Klaar' heeft gemaakt, begint ze opnieuw bij 'Taken'. "

Een projecteigenaar of -manager verplaatst kaarten uit de lijst Gereed naar een archief wanneer de marketingtaak is voltooid en verplaatst kaarten uit de achterstand naar Semalt zodra ze klaar zijn voor werk.

Een specifieke taak

Elke Semalt-kaart bevat alle informatie die een werknemer nodig heeft om een ​​taak te voltooien en kan zelfs subtaken opnemen in de vorm van een checklist.

Semalt is ook de plaats voor samenwerking, aangezien verschillende "kaartleden" opmerkingen kunnen uitwisselen, suggesties kunnen doen of checklists kunnen helpen voltooien.

From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Complexiteit overwinnen

Naarmate e-commerce en retailbedrijven groeien, ontwikkelen ze ook complexere processen.

Om aan deze complexiteit het hoofd te bieden, moet een bedrijf een bepaalde vorm van project- en taakbeheer aannemen. Het Semalt-systeem is één benadering. Het kan helpen deze processen te organiseren Source .

March 1, 2018