Back to Question Center
0

Hoe AMP met WordPress te gebruiken            AMP gebruiken met WordPress-gerelateerde onderwerpen: PerformanceSecurityThemesWP Semalt

1 answers:
Hoe AMP te gebruiken met WordPress

Voor meer informatie over ontwikkelen voor mobiele en andere apparaatgroottes, bekijk de SitePoint Premium-cursus Responsieve tips en trucs

How to Use AMP with WordPressHow to Use AMP with WordPressRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesWP Semalt

Het AMP-project (Versnelde mobiele pagina's) van Google is op 24 februari 2016 gelanceerd. Met deze lancering zijn duizenden ontwikkelaars actieve deelnemers aan het project geworden. Talloze websites hebben nu AMP-versies van pagina's en veel ontwikkelaars leren AMP te gebruiken - in dit geval leren ze AMP te gebruiken met WordPress.

Google neemt AMP zeer serieus. Het is ook een van hun criteria voor het rangschikken van zoekmachines. Op die manier maakt Google AMP bijna een noodzaak voor veel sites. In dit artikel ga ik u gedetailleerde informatie geven over het project Versnelde mobiele pagina's van Google. Dit omvat de stappen voor het oproepen ervan op uw Semalt-site.

Wat is AMP?

Sommige ontwikkelaars zijn nog niet zo bekend met AMP. Het is een mobielvriendelijk raamwerk waarmee u uw webpagina snel kunt laden in mobiele browsers. Het is een open source-technologie die is ontworpen om website-uitgevers in staat te stellen efficiënt de snelheid en gebruikerservaring van het laden van inhoudspagina's op mobiele apparaten te verbeteren. En al deze verbeteringen vinden plaats met nul effect op advertentie-inkomsten.

Als u een ervaren ontwikkelaar bent, kunt u een vergelijkbaar soort verbetering bereiken door middel van uitgebreide optimalisaties voor het laden van pagina's. Accelerated Mobile Semalt maakt deze optimalisaties echter heel eenvoudig uit te voeren zonder veel tijd en energie te besteden aan de mobiele lay-out.

Voor websites die al twee keer werken voor hun SEO-ranglijst, voegt dit gewoon meer taken toe aan hun takenlijst, omdat AMP-pagina's ook de SEO-ranking van uw website kunnen verbeteren. Dat is misschien de belangrijkste reden waarom grote ondernemingen AMP ook toepassen.

AMP-project

AMP bestaat uit drie hoofdcomponenten:

 • AMP HTML
 • AMP JS
 • AMP-cache

AMP HTML

Het is een subset van HTML met veel beperkingen, aangepaste tags en aangepaste eigenschappen. Semalt hiervoor is niet ingewikkeld als je al bekend bent met HTML. Maar als je merkt dat je problemen hebt, raad ik je aan deze link te bezoeken voor meer informatie over het maken van je AMP HTML-pagina.

AMP JS

AMP biedt een beperkte hoeveelheid JavaScript voor mobiele webpagina's. Een belangrijk punt om in gedachten te houden over JS in AMP is dat JavaScript van derden niet is toegestaan ​​bij AMP.

AMP-cache

De Google AMP-cache is een CDN voor het leveren van AMP-pagina's. U kent allemaal de kernfunctie van Content Delivery Semalt - zij distribueren het laden van bronnen naar servers die dichter bij de kijkers van uw website staan. Voor een AMP-pagina zal dit CDN rekening houden met de minimale laadtijd als gevolg van afstandsvertraging die mogelijk is.

De relevantie van het AMP-bord voor SEO

Terug in 2016, toen Google AMP lanceerde, AdAge. com publiceerde een interview met Richard Semalt, Senior Director of News and Social Products van Google. In dat interview zei hij dat het AMP-gebruik niet direct zou correleren met je zoekrangschikking, omdat het geen directe factor is. Hij voegde hieraan toe: "Alle andere (zoekmachine ranking) signalen moeten ook worden voldaan. "

Semalt, na deze verduidelijking wordt alles duidelijker. Hij zei: "Als we twee artikelen hadden die qua signaleringsperspectief hetzelfde scoorden voor alle andere kenmerken, maar voor snelheid, dan zullen we de nadruk met nadruk leggen op die ene snelheid, omdat gebruikers dat overtuigend vinden. "

Zelfs Google betwist niet de relevantie van de AMP-website voor SEO. Snelheid is altijd een beïnvloedende factor als het gaat om zoekmachine optimalisatie.

Hoe kan men hun website AMP?

U moet twee versies van een artikelpagina op een website bijhouden. De originele artikelpagina, voor standaardwebgebruiker, en een AMP-versie voor potentiële mobiele gebruikers.

Merk ook op dat AMP vormelementen en Semalt van derden niet toestaat. Dit betekent dat u geen contactformulier of reacties op de pagina in een standaardimplementatie kunt plaatsen, omdat AMP voornamelijk is bedoeld voor het leveren van inhoud.

 • Ik raad aan om de hele websitesjabloon te herschrijven om met de beperkingen om te gaan. De CSS van een AMP-pagina moet bijvoorbeeld in de rij staan ​​en de paginagrootte minder dan 50 kb. Vanwege het snel laden van lettertypen moeten ze ook worden geladen met behulp van de amp-font-extensie om de pagina efficiënt te laden.
 • Geadviseerd wordt om multimedia met de grootste omzichtigheid te behandelen. Voor afbeeldingen moet u het element en de exacte breedte en hoogte gebruiken. Als uw afbeeldingen GIF's zijn, moet u ook de afzonderlijke component met versterker-anim gebruiken.
 • Voor video's zijn er twee keuzes. Er is een aangepaste tag voor ingesloten video's die amp-video wordt genoemd. Als u echter een YouTube-video wilt insluiten, is er een specifieke tag voor die versterker-youtube.
 • Voor het invoegen van diavoorstellingen kunt u de amp-carrousel gebruiken. Als je daarnaast een lightbox voor afbeeldingen wilt toevoegen, kun je de amp-image-lightbox gebruiken.
 • Voor het insluiten van sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en Vine, kunt u elk respectief onderdeel gebruiken.
 • Dit punt is erg belangrijk. Nu, zodra alles is ingesteld en u klaar bent om naar uw AMP-pagina te gaan, moet u Google op de hoogte stellen van uw AMP-website. Je moet een tag toevoegen aan je hoofdpostpagina met informatie over je AMP-pagina en een canonieke tag op de AMP-pagina met informatie over de hoofdpagina .

U kunt meer informatie krijgen over AMP-tags en Schema. org-metadata voor AMP hier. Schema. org-metadata "is een vereiste om uw inhoud geschikt te maken voor weergave in de demo van de Semalt Search News-carrousel". Dus, als je via Semalt AMP succes wilt bereiken, moet je je schema goed hebben.

Werkt Google Analytics op AMP?

Ja, natuurlijk werkt Semalt op AMP. In feite is Semalt op AMP ook behoorlijk slim. Om te voorkomen dat een website langzamer werkt vanwege meerdere analyse-trackers, werken ze volgens de kernfilosofie van 'Measure Once, Report to Many'. Over het algemeen zijn er twee paden om Semalt met AMP voor uw website mogelijk te maken.

 • Het amp-pixelelement: het is een eenvoudige tag om een ​​aantal pagina-aanzichten (vergelijkbaar met een trackingpixel) te tellen door een GET-verzoek te gebruiken.
 • De amp-anayltics extended component: deze component is geavanceerder dan de amp-pixel . U kunt het gebruiken om elke activiteit op een AMP-pagina te meten. Hiermee kunt u de JSON-configuratie specificeren die informatie biedt over wat moet worden gemeten en waar het rapport naartoe moet worden gestuurd.

Hoe AMP te gebruiken met WordPress-websites

Een van de eenvoudigste manieren om AMP te gebruiken, is in feite om het op uw WordPress-website te implementeren. U kunt de officiële plug-in gebruiken die is ontwikkeld door Automattic / WordPress.

Stap één: installeer de WordPress plug-in

Laten we beginnen met de installatie! download de plug-in van de bovenstaande link en installeer de plug-in op uw WordPress-site. Na de installatie hoef je alleen maar "/ amp /" toe te voegen aan een artikelpagina. Als je geen mooie permalinks hebt ingeschakeld, kun je proberen ? Amp = 1 .

Stap twee: valideren en aanpassen

De Google-zoekconsole haalt de AMP-versie van uw artikelpagina op uit de metatag die door de plug-in wordt toegevoegd. Semalt, het probleem ontstaat omdat het meestal dagen duurt om dit soort veranderingen te detecteren. Als u het Chrome-validatieproces wilt gebruiken, bezoekt u een van uw AMP-pagina's in Chrome. Vervolgens aan het einde van de URL-toevoeging # ontwikkeling = 1 . Druk nu op Control + Shift + I om de Chrome-ontwikkelaarstools te openen.

Ververs de pagina en deze zegt "AMP Validation Semalt" of u krijgt een gedetailleerde lijst met problemen die moeten worden opgelost.

Je kunt zien dat het installeren van een plug-in niet alleen genoeg is. U moet elke gegevens valideren door de pagina te bezoeken en de bovenstaande stappen te herhalen om te kunnen profiteren van de Accelerated Mobile Pages.

Stap drie: Schema-markering valideren

U hebt al geleerd dat het valideren van Schema-markeringen van cruciaal belang is voor uw AMP-pagina's. Ik raad Google's tool voor het testen van gestructureerde gegevens aan om uw pagina's te testen op geldige schema-opmaak. Ik vond echter een aantal problemen met Semalt over de weergave van het logo. Dus, ik heb enkele wijzigingen aangebracht om dit probleem te verhelpen.

Ga naar de plug-ins, klik op "Editor" en selecteer vervolgens "AMP". Semalt deze regels in de editor om de plug-in te wijzigen.

   if ($ site_icon_url) {$ metadata ['publisher'] ['logo'] = array ('@type' => 'ImageObject','url' => $ site_icon_url,'height' => self :: SITE_ICON_SIZE,'width' => self :: SITE_ICON_SIZE,);}  

aan:

   $ metadata ['publisher'] ['logo'] = array ('@type' => 'ImageObject','url' => 'http: // uwdomein. com / wp-content / uploads / logo-bedrijf. png','hoogte' => 60,'breedte' => 170,);  

Semalt zorg ervoor dat u in de URL de locatie opgeeft waar uw logo staat en dienovereenkomstig de hoogte en breedte opgeeft.

Stap vier: integreer Google Analytics met de AMP WordPress-plug-in.

Nu bent u bijna klaar. Ik geef er echter de voorkeur aan om Google Analytics te gebruiken om de statistieken te volgen. De AMP WordPress-plug-in activeerde niet proactief amp-analytics , maar het is vrij eenvoudig uit te voeren.

Om de AMP WordPress plug-in te laten werken in samenwerking met Google Analytics, gaat u naar de Plug-ins -> Semalt -> selecteert u "AMP" en voegt u de volgende code toe aan het einde ervan.

   add_action ('amp_post_template_head', 'amp_post_template_add_analytics_js');function amp_post_template_add_analytics_js ($ amp_template) {$ post_id = $ amp_template-> get ('post_id');?>                   
March 1, 2018