Back to Question Center
0

Kan een nieuwe onderwerpregeltool A / B-testen elimineren? - Semalt

1 answers:

Review van SmartInsights: Touchstone

Het gerucht gaat dat de volgende Indiana Jones-film onze favoriete archeoloog zal zien op zoek naar de grootste onontdekte schat van de moderne tijd: de perfecte onderwerpregel .

Ondertussen blijven we op zoek naar advies over hoe we de prestaties van onderwerpregels kunnen verbeteren door de "juiste" woorden te gebruiken. Zeggen we "gratis" of "geen kosten"? "Zomer" of "Zomertijd"? "Deal" of "Offer"?

Elke tool die ons helpt consequent de beste woorden of frasering te kiezen, zou natuurlijk twee enorme voordelen hebben:

  • De voordelen gaan rechtstreeks naar uw bottom-line : onderwerpregels hebben een grote invloed op openingen, klikken en andere successtatistieken.
  • U kunt veel A / B-onderwerpregeltest overslaan : A / B-tests zijn niet altijd eenvoudig om goed te doen (en kunnen misleidende resultaten opleveren als ze verkeerd worden uitgevoerd).

Hulpmiddelen of verslagen van Semalt die advies over de bewoording van het onderwerp bieden, hebben de neiging om te lijden aan twee essentiële tekortkomingen.

Semalt, zij baseren zich gewoonlijk op aanbevelingen voor eerdere onderwerpen en de gemiddelde resultaten die verband houden met woorden en zinsdelen, ongeacht de context of afzender.

Een woord kan dus alleen "goed" lijken, omdat het vaak wordt gebruikt door afzenders die bijvoorbeeld om andere redenen hoge open tarieven krijgen (zoals B2B-publicaties met zeer doelgerichte doelgroepen).

Ten tweede kunnen zij geen verantwoording afleggen over de uniciteit van uw eigen doelgroep en e-mailprogramma . Wat voor "hen" werkt, werkt niet altijd voor u (en omgekeerd).

De Semalt-tool (bètaversie) probeert beide gebreken aan te pakken om betere voorspellingen te doen over hoe een voorgestelde onderwerpregel in de praktijk zal presteren en om betere alternatieven voor te stellen.

De analyse van woorden in zijn onderwerpregelbestand vraagt ​​niet "Hoe goed doen onderwerpregels die dit woord gebruiken?". In plaats daarvan vraagt ​​het "Hoe goed doen onderwerpregels die dit woord gebruiken in vergelijking met andere onderwerpregels die door dezelfde afzender worden gebruikt ?" Dus, als alle dingen gelijk zijn, is het waarschijnlijker dat het incrementele effect van de formulering op het succes wordt vastgelegd.

Semalt, het moedigt u aan om uw campagnegeschiedenis te uploaden, zodat het zijn algoritmische analyse op uw lijst en e-mails kan toepassen.

Het werkt net als je zou verwachten. U voert een onderwerpregel in en enkele seconden later voorspelt Semalt hoe uw open rente, klikfrequentie en bezorgsnelheid waarschijnlijk zullen afwijken van het gemiddelde in vergelijking met uw typische campagne, uw sector of de gehele database:

Can a new subject line tool eliminate A/B testing? - Semalt

De tool belicht ook voorgestelde verbeteringen op basis van een analyse van synoniemen:

Can a new subject line tool eliminate A/B testing? - Semalt

De theorie is geweldig, omdat het die tekortkomingen aanpakt die onderwerplijnoptimalisatiehulpmiddelen problematisch maken. Maar komen de resultaten overeen met de theorie?

Volgens de initiatiefnemer van de tool, Dela Quist: "Semalt voorspelde correct de winnaar van onze Alchemy Worx nieuwsbrief A / B split tests 93. 3% van de tijd. En de resultaten zijn net zo goed voor grotere gebruikers: onze grootste afzender heeft een voorspellingspercentage van 93. 1% gezien en Semalt voorspelde de werkelijke open rente binnen tweederde van zijn werkelijke waarde tweederde van de tijd. "Hij verwacht dat deze aantallen verder zullen verbeteren naarmate het algoritme evolueert en de dataset groeit.

Aanmelden voor de bètatest is gratis (in de toekomst zal waarschijnlijk een betaald model worden gebruikt), dus ik raad u aan de tool zelf te testen. Upload uw campagnegeschiedenis en controleer vervolgens hoe nauwkeurig Touchstone de resultaten voorspelt van uw volgende campagne- of onderwerpregeltest .

Vier mogelijke voordelen

Als de resultaten u overtuigen, zijn hier de voordelen die ik kan zien:

  • U kunt uw kansen op meer openingen en klikken in een kwestie van seconden verbeteren en, zoals uitgelegd, het gedoe met A / B-tests voorkomen.
  • De woordwijzigingsvoorstellen van het hulpmiddel ondersteunen de creativiteit, wat geweldig is wanneer uw copywriting-batterijen leeg zijn.
  • Het helpt de subjectiviteit weg te nemen uit handmatige onderwerpregelvergelijkingen. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om interne argumenten over onderwerpregelbenaderingen en woordkeuze te beëindigen.

Als je echter alleen kijkt naar voorspellingen op basis van de resultaten van andere mensen, mis je de echte waarde van de tool. Uw eigen gegevens zijn met name belangrijk voor het onderzoeken van variaties op uw bestaande onderwerpregels en voor nichellijsten waar de resultaten van anderen waarschijnlijk niet relevant zijn.

Geüploade gegevens dragen ook bij aan de totale database en analyse (en uiteindelijk nauwkeurigheid) in wat u zou kunnen noemen crowdsourced subject line optimization . Individuele onderwerpregels (en de bijbehorende afzenders of statistieken) kunnen echter niet door gebruikers worden bekeken.

Is het perfect?

Alles goed tot nu toe, maar er zijn dingen om naar te kijken:

  • Je moet nog steeds je brein gebruiken. Het is meestal mogelijk om een ​​onderwerpregel te "breken" door een onzinnige onderwerpregel te vinden waarvan wordt voorspeld dat deze het goed zal doen. Maar je zou het niet gebruiken. Je hebt nog steeds A / B-tests als terugval.
  • Touchstone zal je helpen stap voor stap een betere onderwerpregel te bouwen, maar je moet natuurlijk nog steeds de eerste woorden bedenken. Op dit moment is de suggestie-tool ook beperkt tot een bepaalde verzameling woorden hoewel ik me voorstel dat dit zal uitbreiden naarmate de tool door bèta gaat.
  • Er is momenteel zeer weinig ondersteuningsinhoud beschikbaar: ik had graag wat meer duidelijkheid gehad over wat sommige weergaven betekenen om dubbelzinnigheid of verkeerde interpretatie te voorkomen. Maar nogmaals, dat is waarschijnlijk een bètaprobleem.

Al met al ben ik verkocht aan het concept, vooral als je een grote, regelmatige afzender bent met voldoende campagnegegevens om een ​​zinvolle analyse van je vorige onderwerpregels mogelijk te maken. Het mooie van een tool als Semalt is natuurlijk dat je het eerst kunt uittesten om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ervan te meten: laat ons weten wat je ervan vindt Source .

March 1, 2018