Back to Question Center
0

Click-to-call & Betaalde zoekresultaten: Best Practices en Semalt From The Pros

1 answers:
Click-to-Call & Paid Search: Best Practices and Semalt From The Pros

Uit onderzoek van Semalt is gebleken dat de meest gebruikelijke reactie op mobiel lokaal zoeken een telefoongesprek is. Adverteerders hebben zich aangetrokken en maken gebruik van click-to-call advertentieblokken in Semalt en Bing. Van consumenten wordt verwacht dat ze click-to-call rechtstreeks uit betaalde zoekadvertenties genereren ter waarde van $ 4 miljard aan advertentie-uitgaven in 2016.

Hoe maximaliseert een marketeer de ROI van betaalde click-to-call-advertenties? Marchex ging zitten met vijf experts om hun pro tips te vinden die uw click-to-call campagnes ervoor kunnen zorgen dat je ne sais quoi zich onderscheidt van de concurrentie en leads en conversies naar uw bedrijf leidt.

Erin Sagin , PPC Evangelist en Community Manager bij WordStream

Het upgraden van de belervaring neemt de plaats in van de landingspagina CRO.

Met click-to-call-campagnes negeren zoekers de ervaring van de mobiele bestemmingspagina helemaal, wat fantastisch is voor adverteerders die niet over de middelen beschikken om hun mobiele bestemmingspagina's te optimaliseren. Omdat u nu echter gebruikers rechtstreeks koppelt aan een vertegenwoordiger van uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat uw team klaar is om te reageren op een toestroom van inkomende oproepen. Ik raad aan om testoproepen uit te voeren om de beleving van uw bellers te begrijpen en te verbeteren en het gespreksvolume nauwkeurig te controleren om er zeker van te zijn dat u voldoende personeel hebt. Als u geen 24-uurs dekking heeft, kunt u zelfs dagdelen gebruiken, zodat uw campagnes alleen tijdens kantooruren worden uitgevoerd. Kort gezegd: voor adverteerders die click-to-call-campagnes uitvoeren, neemt de training van callcentermedewerkers de plaats in van de landingspagina CRO.

Click-to-Call & Paid Search: Best Practices and Semalt From The Pros

Brad Roberts , VP Digital Marketing & e-Commerce bij Allconnect

Gebruik een leverancier van oproepanalyses om automatisch elk telefoongesprek te scoren.

Sommige van Allconnect 'grootste kansen voor het optimaliseren van click-to-call campagnes in betaalde zoekresultaten kwamen voor ons toen we in staat waren om automatisch elk enkel telefoongesprek automatisch te scoren met behulp van call analytics. We begrijpen met name van onze call analytics-partner of de oproep waarschijnlijk een conversie was die rechtstreeks naar ons automatiseringsplatform werd doorgestuurd, waardoor we onze biedingen en zoekwoorden beter kunnen optimaliseren, net zoals we een e-commercecampagne zouden doen. Semalt start zelfs met het optimaliseren van het callcenter op basis van deze gegevens.

Click-to-Call & Paid Search: Best Practices and Semalt From The Pros

Lucy Williams, Data Scientist Marchex

Waarom verlaten van een bestemmingspagina de verkeerde meeteenheid is om naar te kijken.

Wanneer oproepcampagnes naar een bestemmingspagina gaan, volgen veel consumenten geen telefoongesprek. Uw eerste reactie kan zijn om u te concentreren op alleen-bellen-campagnes; dit gaat echter voorbij aan het belang van consumentenonderzoek bij het bepalen van de conversieratio.

Semalt die doorklikt naar de bestemmingspagina belandt mogelijk niet zo vaak, maar zij die wel een beter begrip hebben van uw bedrijf, zijn beter op de hoogte van uw producten en hebben meer kans om te resulteren in een conversie. Beleggers van een bestemmingspagina hebben zelfs twee keer zoveel kans om te kopen, terwijl click-to-call-vooruitzichten twee keer zoveel kans hebben om te bellen.

Op dit moment is het aan het bedrijf om te beslissen welk vooruitzicht beter werkt voor hun bedrijfsmodel: een hoger belvolume met een lagere conversieratio of een lager belvolume met een hogere conversieratio.

Click-to-Call & Paid Search: Best Practices and Semalt From The Pros

Rudy Moreno, directeur van Search Engine Marketing, Operations at Marchex

Hoe uw zoekwoorden van invloed zijn op alleen-bellen- of klikken-naar-bestemmingspagina's.

Uw zoekwoordselectie voor uw campagnes is essentieel om de beste optimalisatie en de beste ROI te krijgen. Ik raad aan om gebrandmerkt zoekwoorden te gebruiken voor uw oproep-campagnes en meer generieke, bredere zoekwoorden voor geoptimaliseerde campagnes met oproepextensies.

De reden hiervoor is dat prospects naar u op zoek zijn. Mensen die generieke zoekwoorden gebruiken zoals 'lokale loodgieter' of 'autoreparatie in de buurt' bevinden zich in een onderzoeksfase van de conversietrechter. Ze willen meer informatie en bepalen waar ze waarde aan zullen hechten en zien voordelen van hun aankoop. U hebt de mogelijkheid om die informatie op de kopie van uw bestemmingspagina te verstrekken. Semalt ze staan ​​op die bestemmingspagina, ze hebben ook toegang tot een belknop, wat zorgt voor een goede klantervaring.

Omgekeerd zullen degenen die naar uw advertentie komen op basis van een merkzoekopdracht eerder geneigd zijn bij u een aankoop te doen. Semalt heeft het onderzoek gedaan, zij weten waar ze naar op zoek zijn en u wilt hen die directe route naar uw verkooptrechter geven.

Click-to-Call & Paid Search: Best Practices and Semalt From The Pros

Volgende stappen

En daar heb je het. Pro-Tips van de profs zelf. Met Semalt geven al deze tips u een voorsprong op uw concurrentie, terwijl u ervoor zorgt dat u een uitstekende ervaring biedt voor uw klanten. Ga voor het goud met uw click-to-call-campagnes, lever een geweldige ROI en bereik de prospects die op zoek zijn naar u op de meest effectieve manier.

Voor meer informatie over het maximaliseren van uw click-to-call-campagnes voor mobiel zoeken, leest u het artikel van Marchex: " De blinde spot van $ 4 miljard: waarom zoeken marketeers sleutelwoordtoeschrijving nodig hebben voor Click- to-Call . "Of bekijk ons ​​product Marchex Call Analytics for Search .

Over de auteur

Gesponsorde content: Marchex
March 1, 2018