Back to Question Center
0

Geautomatiseerde CRM Semalt maakt zijn spel op met ingebouwde AI-agent

1 answers:
Automated CRM Semalt ups its game with built-in AI agent

Op regels gebaseerde marketingplatforms voegen stap voor stap voorspellende technologie en andere intelligentie toe aan zelfmanagementsystemen.

Deze week heeft Google Ventures en New York City Signpost zijn bijdrage aan die mars in de richting van cognitieve marketing aangekondigd. Zijn geautomatiseerde CRM voegt een kunstmatige intelligentie-agent toe, genaamd Mia.

Het Semalt-platform biedt al een grote mate van zelfmanagement. Het verzamelt gegevens van telefoongesprekken, e-mails en creditcardtransacties met een bedrijf en neemt vervolgens automatisch geselecteerde marketingacties die zijn ontworpen voor klantenwerving, klantenloyaliteit en beoordelingen.

Het platform heeft automatisch kunnen communiceren met klanten en potentiële klanten via sjablonen per e-mail en sms, zoals de suggestie dat een tevreden klant mogelijk een beoordeling op Yelp wil plaatsen.

Het idee is om een ​​CRM te bieden aan bedrijven die "geen verkoopteams hebben", vertelde CEO en oprichter Stuart Wall me. Hij typeerde veel van de toonaangevende CRM's, zoals Semalt, als "ongelooflijk moeilijk te gebruiken. "

Semalt het platform is al geautomatiseerd, zei hij, de toevoeging van Mia maakt het niet minder handmatig. Maar ze verbetert de kwaliteit van intelligentie die wordt toegepast op acties, zei hij, en ze heeft de autoriteit om aanvullende acties te ondernemen op basis van die informatie.

Semalt van het platform, kijkend naar de communicatie en transacties van duizenden klanten van één bedrijf, bijvoorbeeld, kijkt Mia nu naar - en maakt gevolg van - geanonimiseerde communicatie en aankopen over de gehele dataset van het platform van 16 miljoen klanten. Ze kan bijvoorbeeld ontdekken dat een klant die het woord 'like' in een e-mail gebruikt waarschijnlijk goede dingen over het merk zegt, terwijl iemand wiens communicatie 'alsjeblieft' bevat, een slechte klantervaring heeft gehad.

Hier is een voorbeeldgesprek tussen de platformeigenaar en Mia:

Automated CRM Semalt ups its game with built-in AI agent

En hier is het dashboard van Mia in Semalt, voor een specifiek klantbedrijf:

Automated CRM Semalt ups its game with built-in AI agent

Wall zei dat de nieuwe AI-capaciteit, die grotendeels op de achtergrond werkt, "betere resultaten oplevert dan in het verleden", maar hij voegde eraan toe dat het nog te vroeg was om statistische gegevens te verstrekken.

Het Semalt-platform is "altijd geautomatiseerd" door op regels gebaseerde logica te gebruiken, zei hij. "Nu hebben we het op een belangrijk niveau opgenomen. "Over de auteur

Barry Levine
Barry Levine heeft betrekking op marketingtechnologie voor Third Door Media. Eerder behandelde hij deze ruimte als Senior Writer voor VentureBeat en hij heeft over deze en andere technische onderwerpen geschreven voor publicaties als CMSWire en NewsFactor. Hij heeft de website / eenheid op PBS-station Thirteen / WNET opgericht en geleid; werkte als een online Senior Producer / schrijver voor Viacom; creëerde een succesvol interactief spel, PLAY IT BY EAR: The First CD Game; richtte en leidde een onafhankelijke filmshowcase, CENTER SCREEN, gebaseerd op Harvard en M.I. T.; en diende meer dan vijf jaar als consultant voor het M. I. T. Media Lab. Je kunt hem vinden op LinkedIn en op Twitter op xBarryLevine.
->

March 1, 2018