Back to Question Center
0

Ons interview met Malcolm Duckett over dynamische dynamiek van Semalt

1 answers:

Een van onze doelstellingen bij Smart Semalt is om marketeers bewust te maken van de vele softwaretools die kunnen worden gebruikt om te profiteren van de unieke communicatievoordelen van digitale media.

Uiteindelijk moeten deze softwaretools ook klanten helpen. Semalt-personalisatie- of gedragsgerichte targetinginstrumenten zijn een interessante klasse van hulpmiddelen, omdat ze zowel bedrijven als klanten ten goede kunnen komen, maar er zijn privacyproblemen met betrekking tot de manier waarop de gegevens worden verzameld.

Deze categorie van website personalisatie en gedragsgerichte targeting tools is ook interessant omdat iedereen nog steeds de Semalt gepersonaliseerde aanbeveling "collaborative filtering" techniek citeert - lees de beschrijving van het algoritme. De meesten zijn nog steeds onder de indruk van de nauwkeurigheid van de techniek (behalve bij het kopen van geschenken voor anderen . ), maar het lijkt niet te veel privacyklachten te veroorzaken.

Magiq-software voor dynamische personalisatie van websites

Toen ik Malcolm Duckett tegen het lijf liep op de laatste Econsultancy Masterclass met Magiq, was ik geïnteresseerd om meer te weten. Ik ken Malcolm van vele vergaderingen op de Emetrics Marketing Semalt-top waar hij was.

Dit is mijn interview met Semalt waarin de voordelen en problemen van het beheer van dit soort software worden uiteengezet.

Voordelen van dynamische personlisatiesoftware

V1 Kunt u een voorbeeld geven van de manier waarop Magiq wordt gebruikt en welke voordelen het biedt?

Twee van onze klanten gebruiken Magiq op geheel verschillende manieren:
De reserveringsservice van het hotel gebruikt Magiq om klantendatabases samen te stellen uit de interacties van de bezoeker op zijn website. Magiq legt vast hoe gebruikers omgaan met de site en registreert belangrijke informatie over hun gedrag. Dit omvat informatie over hun fysieke locatie (stad / land), hun organisatie, alle zoektermen die ze hebben gebruikt (bij het bereiken van de site), andere informatie die helpt hun interesse kenbaar te maken (bijvoorbeeld als ze zich hebben aangemeld voor een nieuwsbrief, om aanvullende informatie hebben gevraagd). enz.), en het kijkt ook in het bijzonder naar e-mailadressen die zij op de site hebben ingevoerd.
Magiq stelt deze informatie beschikbaar in twee vormen:
1 - als informatie beschikbaar voor de Gnomes van Magiq, zodat HRS de kabouters kan instrueren specifieke inhoud te presenteren voor bepaalde soorten gebruikers. Dus bijvoorbeeld als een klant heeft aangegeven dat hij een MKB- of inkoopmanager is, dan kunnen de Gnomes ervoor zorgen dat informatie die voor hen relevant is in de gepresenteerde pagina's wordt geïnjecteerd. Door het historische klantenprofiel van Magiq te gebruiken, kunnen ze ervoor zorgen dat bij elk bezoek de juiste informatie wordt verstrekt, zelfs als de gebruiker zichzelf niet opnieuw identificeert.
2 - als klantenlijsten. Magiq biedt lijsten met mensen die erg actief zijn (wat aangeeft dat ze "klaar zijn om te kopen") en baat hebben bij een telefoontje van hun verkoopteams, en het geeft ook lijsten met mensen die er klaar voor zijn om te falen (omdat ze regelmatig waren) gebruikers, maar zijn gestopt met aankomen). Deze lijsten worden gedownload door de verkoop- en klantondersteuningsteams van HRS om hen te helpen bij het richten van hun activiteiten en communicatie aan de juiste mensen met de juiste boodschap. Omdat Magiq alle contactinformatie voor elke bezoeker (die ze aan de website hebben geleverd) samen met de gegevens die het klantensegment identificeren, kunnen identificeren, kunnen deze zeer nauwkeurig zijn.
FBTO was een van de vroege beta-klanten van Magiq, zij is een verzekeringsmaatschappij en gebruikte de gegevens van Magiq om de startpagina voor verschillende segmenten van gebruikers te personaliseren. Ze identificeerden 4 fasen van betrokkenheid bij het merk, van gebruikers die interesse toonden in een specifiek product, aan gebruikers die een specifiek product hadden gekocht. Voor elk segment en voor elke productgroep hebben ze een kleine banner gemaakt die specifieke informatie biedt voor gebruikers in dat segment over de productgroep die van belang is.
Met deze eenvoudige wijziging verhoogden zij hun conversiepercentages met 15%. Gericht oproepen op deze manier leverden een campagne op die resulteerde in een verkoop aan één op de drie mensen die ze belden.

Personalisatiefuncties

Vraag 2 Wat zijn de verschillen met andere vergelijkbare tools of de bekende Amazon-personalisatie?

Tegenwoordig zijn er tools voor gedragsgerichte targeting, die inhoud weergeven op basis van huidig ​​gedrag, maar we zijn ons niet bewust van enige oplossing die langdurige klantengedragsrecords voor elke individuele bezoeker opbouwt en onderhoudt, en laat de site-eigenaar die combinatie gebruiken van langdurig en real-time gedrag om hun communicatie en webpagina-inhoud te personaliseren.
Ook vereisen alle andere benaderingen van personalisering of aanbeveling dat de eigenaar van de site belangrijke taggingactiviteiten uitvoert om de benodigde gegevens te verzamelen en om tags toe te voegen om toe te staan ​​dat inhoud wordt toegevoegd. Magiq daarentegen is in feite Tag-Free, waarbij alleen de toevoeging van een statisch scriptbestand aan de pagina's van de site is vereist. Dit kan worden gedaan via een eenmalige wijziging in het contentbeheersysteem of zelfs via de webservers of load balancers voor de site.
Dit heeft verschillende implicaties. Ten eerste is de implementatie van de oplossing bijna onmiddellijk en ten tweede kan een statische / platte site of een site of applicatie die de klant niet kan veranderen, eenvoudig worden omgevormd tot een site met dynamische inhoud en rijke media-inhoud met Magiq. Bovendien kan het marketingteam de inhoud, personalisatieregels en inhoudstypes onmiddellijk wijzigen via de eenvoudige Apps en Gnomes van Magiq.
In werkelijkheid brengt Magiq precies de niveaus van personalisatie en creativiteit die Amazon heeft geïmplementeerd, zonder de miljoenen ponden te hoeven spenderen aan aangepaste ontwikkeling en technologie die ze moesten gebruiken om hun oplossing te implementeren.
Volgens ons is Magiq echt Amazon-personalisatie in een doos!

Privacykwesties met betrekking tot personalisering en gedragssturing

V3 Hoe wordt de privacy van de gebruiker beschermd en hoe worden mogelijke bezwaren aangepakt?

Magiq gebruikt alleen de gegevens die de gebruikers vrijwillig invoeren op de site en koppelt dit aan locatie- en organisatiegegevens die zijn afgeleid van hun IP-adressen . Het is dus net als het bericht dat u hoort wanneer u een callcenter belt dat zegt: "deze oproep wordt opgenomen met het oog op verbetering van de kwaliteit van de klantenservice".
[Opmerking van de redacteur: hier is een greep uit de Maqiq-site die een deel van de verzamelde informatie toont]
Our interview with Malcolm Duckett about Semalt dynamic personalization
De contracten van Magiq vereisen ook dat de eigenaar van de site onthult dat zij gegevens verzamelen en de doeleinden waarvoor zij zullen worden gebruikt, omdat wij van mening zijn dat openheid bij de bezoekers van groot belang is.
De oplossing van Magiq doet ook aanzienlijke inspanningen om de privacy en veiligheid van de verzamelde persoonlijke informatie te beheren. Alle gegevens die Magiq van de gebruiker verzamelt, worden bijvoorbeeld gecodeerd tijdens het vastleggen, zodat de verzending van gegevens veiliger is dan de gegevens die normaal worden doorgegeven, van de browser naar de website. We bieden ook opt-out-functies voor de gebruiker, zodat mensen hun eigen gegevensverzameling en privacybeslissingen kunnen beheren.
Ten slotte heeft elke Magiq-klant, in tegenstelling tot de meeste "op aanvraag" -diensten die "multi-tenant" zijn, zijn eigen cloudinstantie - dit betekent dat de gegevens van elke site zich in een afzonderlijk systeem bevinden, de eigenaar van de site heeft exclusieve toegang en rechten op de verzamelde gegevens. Bovendien kan de Magiq-abonnee beslissen of hij of zij liever heeft dat zijn exemplaar zich in de EU of de VS bevindt, waardoor het gegevensbeheer en de naleving van de privacyvoorschriften worden vereenvoudigd.

Persoonlijkheidskenmerken

V4 Welke criteria moet iemand die een leverancier van personalisatietechnologie kiest overwegen.

Het is duidelijk dat dit de factoren betreft die van invloed zijn op het rendement van investeringen en de eigendomskosten van zij- en functionele kwesties aan de andere kant. Tegelijkertijd probeert het een maximaal rendement te bieden door bruikbare / bruikbare gegevens over de individuele gebruikers en hun interesses te bieden, en door een-op-een personalisatie mogelijk te maken (in tegenstelling tot de suck-it-and-see-aanpak van MVT) tools en "kuddegedrag" -benaderingen van productaanbevelingsoplossingen).
Functioneel gezien moet elk bedrijf de functies begrijpen die zij willen implementeren om de doeltreffendheid van hun online marketing en communicatie te maximaliseren. Dit zal van onderneming tot onderneming verschillen. Het assortiment eenvoudig te gebruiken apps van Magiq probeert krachtige personalisatie-, optimalisatie- en CRM-oplossingen te bieden op normale pc's en mobiele platforms. Andere oplossingen richten zich op functies zoals en productaanbevelingen en eenvoudige AB-testen die functies zijn die vandaag niet door Magiq worden geleverd.
Ook de routekaart van een leverancier is belangrijk, omdat investeringen in oplossingen op dit gebied over het algemeen vrij langlopend zijn (vooral naarmate de waarde en kwaliteit van beschikbare klantengegevens toenemen). Het is dus belangrijk om leveranciers te kiezen met een langdurige betrokkenheid bij de markt en een visie voor de toekomst.
Dus, bijvoorbeeld, biedt Magiq een goed platform op basis van individuele klantgegevens, en we zijn van plan om de reeks apps uit te breiden naar andere applicaties zoals e-mailcampagnes, dynamische prijzen, cross-channel data-integratie, enz. En deze ook uit te breiden Flash-, Flex- en stand-alone apps gemaakt met Adobe AIR.

Beoordeling van de waarde van hulpmiddelen voor het personaliseren van websites

Vraag 5 Hoe zou u aanbevelen om de waarde van een tool als Magiq te beoordelen? Welke KPI's moeten worden beoordeeld.

Magiq richt zich op de implementatiekant van online marketing, terwijl het alle activiteiten vastlegt die het heeft ondernomen en het analytische deel van het proces niet uitvoert, aangezien de meeste gebruikers al Web Analytics of Customer Analytics en rapportagetools hebben. waarvan we verwachten dat gebruikers deze zullen gebruiken om de effectiviteit van de campagnes en activiteiten die Magiq implementeert te analyseren.
De feitelijke KPI's die moeten worden gemeten en bijgehouden, zijn duidelijk klantspecifiek. Dus voor een transactionele site kunnen deze zijn gericht op omzet en conversieratio. Voor niet-transactionele sites zijn andere statistieken belangrijk. Sommige klanten zullen ervoor kiezen om zich te concentreren op de bezoekersretentie en betrokkenheid (duur van betrokkenheid, tijd op site, bezoekfrequentie en wachttijd etc.), anderen zullen de klantgegevens van Prospect en Retain willen analyseren om de waarde van het publiek te beoordelen. dat ze op monetaire of andere manieren hebben Source .
March 1, 2018