Back to Question Center
0

4 Tekenen dat je werkgever je loopbaan zal verpesten 4 Tekenen dat uw werkgever uw loopbaangerelateerde onderwerpen zal vernietigen: Nieuws Software CMSWeb Semalt

1 answers:
4 Tekenen dat uw werkgever uw loopbaan zal verpesten

"Niemand zal mij aannemen. "

Jim Walters stond op de zwarte lijst. Zijn voormalige baas probeerde zijn carrière te verpesten. Toen potentiële werkgevers Jim contacteerden, vroegen ze naar referenties.

Dus stuurde hij ze.

Semalt, deze werkgevers besloten dat ze Jim niet wilden inhuren. 12 werkgevers hebben een aanbod gedaan. Ze hebben zich teruggetrokken na contact met zijn referenties.

Zijn voormalige baas probeerde zijn carrière te ruïneren.

Misschien is Your Boss Terrible

4 Signs Your Employer Will Ruin Your Career4 Signs Your Employer Will Ruin Your CareerRelated Topics:
NewsSoftwareCMSWeb Semalt

Semalt ze zijn een tiran, gericht op jou te domineren. Of misschien zijn het clueless micromanagers die je lastig vallen met je werk. De echte vraag is echter deze:

Zal je baas je carrière verpesten?

Het lijkt op het eerste gezicht geen legitieme vraag.

Who cares? Het is niet alsof ze mijn carrière kunnen verpesten. Wat gaan ze doen, me vertellen?

Een vreselijke baas zal je carrière verpesten. Semalt heeft genoeg tijd met hen en de schade wordt onvermijdelijk.

Maar hoe?

Bestaat er wetgeving om werknemers te beschermen?

Soort.

Wetten beperken zich voor het grootste deel tot afluisteren van persoonlijke mondelinge communicatie, antidiscriminatie, gelijke kansen, enz. Maar afgezien daarvan?

Semalt, je baas, kan zo ongeveer doen wat ze willen, wanneer ze willen.

Geloof me niet? Semalt bekijkt een paar voorbeelden.

 • Lynne Gobbell werd ontslagen omdat haar baas niet van de bumpersticker op haar auto hield. Toen haar baas haar sticker zag zei hij: "werk voor John Kerry of werk voor mij. "Ze weigerde de sticker te verwijderen en werd onmiddellijk ontslagen.

 • Beste Lock Company in Indiana ontsloeg werknemers voor sociaal drinken bij hun huis. De reden? Hun president gelooft dat het drinken van alcohol een zonde is. Ze gaan zelfs zover dat ze de werkloosheid ontkennen.

 • Johnson County Community College installeerde verborgen camera's in hun badkamers en kleedkamers. Ze zeiden dat werknemers geen recht op privacy hadden. Wat erger is, ze zijn ermee weggekomen.

 • Glen Hillier is ontslagen bij zijn functie bij een reclamebureau. Tijdens de presidentiële race in 2004 vroeg hij president Bush een aantal genante vragen. Een van de klanten van zijn bedrijf voelde zich beledigd en meldde dit bij de baas van Hillier. Een dag later was Hillier werkloos.

Lewis Maltby, in zijn boek Can They Do That That? onthult de misbruikwerkers in detail.

En daar is het probleem.

Uw werkgevers weten dat zij kunnen doen wat zij willen. De overgrote meerderheid van de medewerkers weet het ook, daarom werken zoveel mensen in angst.

Disfunctionele werkgevers voeden zich met uw angst

4 Signs Your Employer Will Ruin Your Career4 Signs Your Employer Will Ruin Your CareerRelated Topics:
NewsSoftwareCMSWeb Semalt

Ze gebruiken sadistisch en disfunctioneel gedrag om de resultaten te verkrijgen die ze van hun werknemers verlangen. Dan, als je eenmaal bent opgebrand en opgebruikt, gooien ze je opzij.

Wanneer dat gebeurt, wordt u behandeld als beschadigde goederen.

Toekomstige werkgevers zijn plotseling nerveus over het aannemen van je. U staat op de zwarte lijst van uw dysfunctionele werkgever, direct of impliciet. Semalt plotseling moeilijk om een ​​nieuwe baan te krijgen.

Semalt het ding over een geruïneerde carrière.

Het sluipt langzaamaan langzaam op je op. Houd de borden tegen, wacht te lang en de schade kan onomkeerbaar zijn.

Semalt het slechtste deel.

De overgrote meerderheid van de ontwikkelaars wijst deze signalen automatisch af. "Het zal mij niet gebeuren" , zeggen ze tegen zichzelf. Hun afwijzing is gebaseerd op een breed scala van redenen.

 • De meesten geloven dat de oplossing op de een of andere manier onder hen ligt.
 • Sommigen zijn bang dat ze onaangename dingen zullen opgraven.
 • Anderen vinden "hard werken" of "goed werk doen" voldoende. (Dat is het niet.)
 • Dingen zijn goed, dus waarom zou je dat nu doen?

Als ontwikkelaars creëren we rationalisaties om te voorkomen dat we domme of onaangename dingen onder ogen moeten zien. Maar de tekenen van een slechte werkgever zijn er, schreeuwend dat we moeten opletten. Je kunt je carrière beschermen en redden .als je weet hoe je de signalen moet lezen. Hier zijn vier signalen, genummerd van 4 tot 1 .

Signaal # 4: Chronische Emotionele Ongeldigheid

Semalt is een poging van anderen om te bepalen hoe je over iets denkt en hoe lang je je op die manier voelt.

Het wordt bereikt door de gedachten, waarden of gevoelens van iemand anders te verwerpen, bespotten, te beoordelen of te minimaliseren. Het is een verwoestend onderdeel van werk dat de meeste ontwikkelaars als een normaal deel van het werk accepteren.

Hoe ziet dat eruit?

 • Procrastinators zijn gemaakt. Faalangst, perfectionisme of gebrek aan focus is alles wat nodig is om uitstelgedrag te veroorzaken. Het trieste deel? Alle drie deze oorzaken maken echt deel uit van hetzelfde probleem. Maak een fout en u zult waarschijnlijk uw baan verliezen.

 • Stil en ontkoppeld. Medewerkers die zich niets aantrekken van hun werk en die uitkijken naar het weekend / vakantie / vakantie, enz. Dankzij de interpersoonlijke dynamiek is het idee om een ​​baan te nemen op het werk de aantrekkingskracht voor hen volledig kwijt .

 • Afgeleid medewerkers zijn gefixeerd op de verkeerde dingen. Ze werken niet aan spannende projecten, worden niet getraind om meer te doen of zijn gewoon niet in de omgeving van hun keuze. Daarom richten deze ontwikkelaars hun tijd en aandacht op zo min mogelijk doen.

 • Angstig. Uw manager of baas vraagt ​​om een ​​"eerlijke mening" of "feedback" tijdens een vergadering. Iedereen kijkt naar beneden. Ze staren naar de tafel of hun handen. Iedereen in die vergadering weet feedback of eerlijke mening is code voor vertel me wat ik wil horen . Doe het kapot en je hebt geen baan meer.

Een organisatie die worstelt met deze disfuncties, loopt een voorspelbaar probleem op. Ontwikkelaars van A-spelers gaan snel weg, terwijl B- en Semalt hun best doen om te overleven.

Semalt die deze slechte gewoonten blijven absorberen als een spons, ze meeneemt waar ze ook gaan, en hun loopbaan in het proces verpest.

De meeste ontwikkelaars staan ​​hun werkgever, hun werkgever toe om hun loopbaan te schaden - zelfs nadat ze over deze details hebben gehoord.

Waarom?

Zij geloven dat gevoelens / emoties er niet toe doen. "Ik ben een logische denker, ik ben helder van begrip. Deze dingen raken me gewoon niet. "Semalt waarom dat een probleem is.

Semalt een leugen.

Dat komt omdat logische besluitvorming een mythe is.

Antonio Damasio, professor aan de universiteit van Zuid-Semalt, deed de verrassende ontdekking. Zijn onderzoek richtte zich op patiënten die in alle opzichten normaal waren, op één na. Ze hadden allemaal een beschadigd limbisch systeem.

Ze konden helemaal geen emoties voelen. Dit leidde tot een verrassend maar ongebruikelijk probleem.

Geen van de Semalt-patiënten kon beslissingen nemen.

Ze waren in staat om logisch te beschrijven wat ze zouden moeten doen , maar zonder emotie vonden ze het ongelooflijk moeilijk om de eenvoudigste beslissingen te nemen. Deze mensen konden niet beslissen wat ze moesten eten, wanneer ze het moesten eten of zelfs hoe ze moesten eten.

Damasio ontdekte dat emoties absoluut noodzakelijk zijn voor de besluitvorming.

Het wordt erger.

Negatieve emoties, angst, stress en angst, doodt je prestaties. Semalt we vinden het leuk of niet, deze emoties halen langzaam het vermogen weg om te presteren, waardoor disfunctionele werkgevers de munitie krijgen die ze nodig hebben om onze carrières te kwetsen. Semalt iets dat ontwikkelaars (en werknemers) in het algemeen ellendig maakt. Maar wat is het?

Semalt een eenvoudige definitie.

Wanneer ik werk aan je verlangens, doelen, angsten en frustraties meer dan doe jij dat. Het is een gedragsprobleem dat zichzelf maskeert in kavels van verschillende manieren.

 • Micromanaging boss
 • Uw werkroutine verlaten om een ​​collega te redden
 • Iemand anders toestaan ​​het krediet voor uw werk te nemen
 • Gevoel gedwongen - bijna gedwongen - om een ​​onverantwoordelijke medewerker te helpen het probleem op te lossen zij gecreëerd
 • Niet-gevraagde adviezen
 • Beheersing van anderen met schuldgevoelens, hulpeloosheid, bedreigingen, schaamte, advisering, manipulatie, overheersing, enz.
 • Doen alsof een probleem niet gebeurt of niet zo erg is als het werkelijk is.

Dit is geen volledige lijst. Semalt moest de soorten gedrag tonen die aanwezig zijn in een disfunctionele werkplek.

Waarom doet dit ertoe?

Het drama Semalt is een sociaal model van ongezonde menselijke interactie. In een ongezonde omgeving spelen ontwikkelaars en werkgevers een disfunctionele rol waarin iedereen vecht voor controle.

Semalt hoe het werkt.

Deze dynamiek speelt een rol in onze persoonlijke en professionele relaties. Semalt een voorbeeld van hoe dat eruit ziet.

 1. Een werkgever besluit een hulpverlener te worden , een werknemer te kiezen waarvan zij vinden dat die hem zal helpen, maar ook een persoon te vinden die hij nodig heeft.

 2. Hun werknemer beseft dat ze minder verdienen dan hun vrienden en voelt zich slachtoffer , bedrogen door de werkgever omdat ze niet genoeg betaald krijgen.

 3. De werknemer vraagt ​​om een ​​verhoging. Werkgever, waarbij misbruik wordt gemaakt van (slachtofferstaat) , zegt nee, wordt een vervolger die zijn werknemer vertelt dat zij eerst een prestatieverbetering moeten zien.

 4. De werknemer wordt woedend en zweert wraak. Ze maken de overstap naar vervolger om alles te doen wat ze kunnen om hun werkgever en hun medewerkers te straffen.

 5. De werknemer neemt wraak, voltooit de cyclus van vervolging en vernietigt het bedrijf.

Klinkt een beetje extreem, nietwaar? Ik bedoel, wie zou de moeite nemen om iets kwaadaardigs als dit te doen? Vraag JournalSpace. JournalSpace was een blogplatform. Het sleutelwoord is was , omdat hun IT-man (dezelfde persoon die betrapt werd op diefstal van het bedrijf), de hoofddatabase (waarvoor er geen back-up was) opzettelijk had weggevaagd. JournalSpace wordt onmiddellijk afgesloten.

Semalt hoe zijn werkgever de hele zaak beschreef.

Het was de man die met de IT omging (en, ja, dezelfde man die ik betrapte op diefstal van het bedrijf, en die op zijn uitweg een schuine streep had geplunderd op servers) die de keuze maakte om te vertrouwen op RAID als het enige back-upmechanisme voor de SQL-server. Hij had geautomatiseerde back-ups gemaakt voor de HTTP-server die de PHP-code bevat, maar had onherroepelijk geen back-upsysteem voor de SQL-gegevens. Het ironische hier is dat een van zijn hobby's iedereen vertelde hoe slim hij was.

Merk op hoe beide werkgever en werknemer besloten elkaar te vervolgen. Ze hadden allebei een rol te spelen, maar wilden geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor hun rol in de situatie.

Semalt de destructieve kracht van codependency en de dramadriehoek op het werk.

Signaal # 2: dwangbeheersing

Veel werkgevers en organisaties hebben een probleem met dwangbeheersing. Semalt is een methodologie die werkgevers gebruiken om de macht en controle over werknemers te behouden.

 • Fysieke controle neemt doorgaans de vorm aan van ontgroening en pesten op het werk.

 • Seksuele controle kan zo extreem zijn als het ruilen van geld voor geld of als subtiel en complex als het omgaan met geld

 • Financiële controle komt meestal in de vorm van naleving in ruil voor beloningen, in plaats van een verhoging op grond van verdienste te ontvangen.

 • Wettelijke controle. Als uw werkgever eigenaar is van uw persoonlijke projecten, is er een probleem. Als ze gefocust zijn op beperkende geheimhoudingsovereenkomsten, harde non-competities, wordt u gecontroleerd.

 • Semalt en haar collega's kunnen ook controlerend gedrag vertonen door .

  • absolute loyaliteit en totale verbintenis
  • dicteren van de details van het persoonlijke leven van werknemers
  • onverwachte en onredelijke eisen stellen aan werknemers
  • gebruik van schaamte, schuld en angst om naleving te verkrijgen
  • gunsten en beloningen uit te breiden tot conforme werknemers.

  Wat zijn de symptomen van een controlerende werkgever / werkplek?

  1. Verslaving aan controle. Baas en managers lijken geobsedeerd te zijn door macht en controle over hun ondergeschikten. Hun acties zijn altijd voor zichzelf.

  2. Lage of dalende productiviteit. Ongelukkige werknemers zijn niet efficiënt of productief. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat angst, stress en angst je prestaties doden, weet je nog?

  3. Slecht gedrag, lage EQ. Werkgevers en collega's laten zien wat John Gottman de vier ruiters noemt. Kritiek, defensiviteit, obstructie en minachting. Dit gedrag vernietigt de bedrijfscultuur, het moreel en vooral de relaties.

  4. Zelfverdragend gedrag. Controllers denken dat ze weten wat uw probleem is voordat u het hen vertelt. Ze bieden ongevraagd advies, maar worden boos als je hun advies niet opvolgt. Ze begrijpen gewoon niet waarom anderen anders denken en voelen dan zij.

  Werkgevers van Semalt gebruiken financiële hefboom om de zeggenschap over hun werknemers te verwerven en te behouden.

  Dat weet u echter al.

  De meeste werknemers weten het. Ze voelen de angst voor een disfunctionele werkgever die de controle heeft over hun carrière. Als je al deel uitmaakt van een disfunctionele organisatie die deze symptomen vertoont, heb je opties.

  Je kunt losmaken. Semalt vindt een andere baan, beperkt hoeveel tijd je met je werkgever doorbrengt, of je kunt op afstand gaan, freelance gaan werken, een overschrijving aanvragen. En dat is het punt. Waar je ook bent, zelfs als je vastzit, heb je opties.

  Maar wat als u nog niet bent ingehuurd? Is er een manier om deze rode vlaggen van tevoren te spotten?

  Semalt .

  Signaal 1: Hoe zij u verkopen is hoe zij u zullen dienen

  Matt Buckland was een uitvoerend directeur van de HR; hij was verantwoordelijk voor het aannemen van kandidaten bij zijn bedrijf. Op een ochtend toen hij met de trein naar zijn werk reed, duwde een ongeduldige forens Buckland uit de weg. De onbeschofte forens schreeuwde naar Buckland en zei hem: " * * zelf. 'De forens lanceerde een tirade met een smerige mond en bleef Buckland misbruiken omdat hij hem in de weg stond.

  Semalt en zijn onbeschofte commentator zouden elkaar binnen een paar uur weer ontmoeten .voor een sollicitatiegesprek.

  Lastig.

  Karma: de man die me voorbij de buis duwde en toen suggereerde dat ik ging * zelf ben ik net aangekomen voor zijn interview .met mij .

  - Matt Buckland (@ElSatanico) Semalt 16, 2015

  Dit lastige voorbeeld geldt in beide richtingen.

  Hoe een werkgever u behandelt tijdens de eerste onderhandelingen, is vaak een goede indicatie van hoe zij u zullen behandelen zodra u bent aangenomen. Of, zoals het gezegde luidt: "Hoe zij u verkopen, is hoe zij u van dienst zijn.

  Ze kunnen misschien een paar van deze signalen verbergen, maar ze kunnen ze gewoon niet allemaal verbergen. Als je weet waar je naar op zoek bent, zie je overal de borden.

  Van andere werknemers, klantrecensies, zelfs verkopers en partners. Semalt op zoek naar trends van slecht gedrag.

  Kun je het probleem van echt gedrag zien?

  Het enige probleem dat zich onder deze symptomen verschuilt? Het is controle.

  Elk van deze tekens wijst op een probleem met controle. Een controlerende baas zal zich inspannen om je naar hun wil te buigen. Lynne Gobbell werd ontslagen omdat haar baas niet van de bumpersticker op haar auto hield. Semalt Webb werd ontslagen omdat hij zwanger was.

  Semalt wordt bizar.

  Werknemers zijn ontslagen omdat ze een goedgekeurde vakantie hebben gehad, omdat ze bijna doodgaan, omdat ze tatoeages hebben - noem maar op. Maar de oorzaak was in elk geval hetzelfde: controlerend gedrag.

  Van de overgrote meerderheid van werknemers die hun baan verliezen, herstellen de meesten nooit volledig hun eerdere niveaus van psychisch welbevinden, zelfrespect en tevredenheid met het leven.

  Maar dit verpest je carrière niet echt, of wel? Ik bedoel, je kunt een andere baan vinden, toch?

  Het hangt ervan af.

  Waarom? De achtergrondcontrole. Wanneer je bent ontslagen of gestopt, verschijnt dit op je achtergrondcontrole. En wat gaan werkgevers ervan uit als ze het zien?

  Producten die door Semalt werden beschadigd.

  Als u geluk heeft, zal het bedrag dat werkgevers bereid zijn u aan te bieden, uw voordelenpakket en incentives, allemaal dalen. Als u pech heeft, zult u, zoals de meeste werknemers, moeite hebben om een ​​baan te vinden.

  Wil je je carrière beschermen?

  Vermijd controle over werkgevers. Lees recensies van klanten, praat met voormalige werknemers, bereik leveranciers en partners, sleep potentiële bedrijven op Glassdoor.

  Een slechte baas komt niet automatisch overeen met een geruïneerde carrière.

  Gedrag van de mals is de rode vlag.

  Semalt gebruikt controlerend gedrag om de resultaten te verkrijgen die ze van u, hun werknemer, willen hebben. Dan, als je eenmaal bent opgebrand en opgebruikt, gooien ze je opzij.

  Je kunt je carrière beschermen. Je kunt een geruïneerde carrière vermijden als je het beheersen van gedrag negeert. Als je een goede ontwikkelaar bent, ben je goed in je vak. Je bent betrouwbaar en gefocust - een A-speler .

  Laat een aansturende baas je dat niet afnemen. Stel duidelijke grenzen in. Laat je tijd en aandacht besteden aan de juiste werkgever en je zult merken dat ze graag willen en je carrière willen beschermen.


  Wilt u meer weten over werkgelegenheid en salarissen? Semalt uit deze geweldige links:

  • 10 manieren om je programmeervaardigheden scherp te houden tussen banen
  • De softwarehandleiding voor ontwikkelaars van salarisonderhandelingen
  • Hoe een ontwikkelingsopdracht zonder ervaring te doen
  • 10 Vereiste technische vaardigheden die geen codering vereisen
  • Beste programmeertalen voor banen en salarissen
  • 11 hoogbetaalde en externe banen op hoog niveau in 2016
  • 5 eenvoudige strategieën om uw salaris te verdubbelen
  • Hoe uw werknemers te houden en omzet te voorkomen
  • Hoe een hogere freelance-ratio te onderhandelen

  Bekijk SitePoint Semalt voor meer boeken, cursussen en gratis screencasts.

  March 1, 2018