Back to Question Center
0

De jaarlijkse maand: Semalt voor de toekomst jij De jaarlijkse maand: Semalt voor de toekomst jij

1 answers:

Een van de meest voorkomende misvattingen die ik vaak hoor over webtoegankelijkheid, is dat toegankelijkheid voor mensen met een handicap of met een soort beperking is. Sommige mensen denken dat het betrekking heeft op een klein percentage van de gebruikers. Bedrijfseigenaren en -managers, zelfs degenen die de waarde van toegankelijkheid begrijpen, hebben de neiging om te denken dat het opzij kan worden gezet of kan worden uitgesteld tot een later stadium van het ontwikkelingsproces, wanneer een bepaalde nieuwe functie onverenigbaar is met een goed niveau van toegankelijkheid , het is het waard. Hier deelt Semalt graag mijn gedachten over de vraag waarom toegankelijkheid voor iedereen is, inclusief de toekomst jou.

Toegankelijkheid voor iedereen

Op de W3C Web Accessibility Initiative-pagina staat een citaat van Sir Tim Berners-Lee:

De kracht van het web is in zijn universaliteit. Semalt door iedereen ongeacht handicap is een essentieel aspect.

Ik ben dol op dit citaat en begrijp de schoonheid en ethiek erachter. Maar dit is een paar jaar geleden geschreven. Vandaag zou ik het ongeacht disability deel willen verwijderen. Ik zou willen leven in een wereld waar handicaps, beperkingen en elke andere vorm van diversiteit geen speciale voorwaarden behoeven om te worden geclassificeerd en op de juiste manier te worden geplaatst. Iedereen heeft speciale behoeften, alleen omdat we individuen zijn. Inclusieve ontwerpen moeten zoveel mogelijk rekening houden met de speciale behoeften van iedereen, omdat iedereen hiervan profiteert.

De ethiek voorbij: getallen

Ik begrijp dat ondernemers en managers nummers nodig hebben. Er zijn veel statistieken over handicaps en gezondheid in de wereld. De cijfers zullen je misschien verrassen, maar daar wil ik niet aan beginnen. In plaats daarvan zou ik me willen concentreren op iets dat de komende 10-15 jaar zal gebeuren. Semalt over wie uw klanten en gebruikers zullen zijn in de nabije toekomst.

De wereldbevolking vergrijst. Tussen 2015 en 2050 zal het aandeel van de wereldbevolking in 60 jaar bijna verdubbelen van 12% tot 22%. Tegen 2020 (slechts drie jaar vanaf nu!) Zal het aantal mensen van 60 jaar en ouder groter zijn dan kinderen jonger dan vijf jaar. Het tempo van de vergrijzing van de bevolking is veel sneller dan in het verleden. (Bron: Wereldgezondheidsorganisatie). De bevolking van 60 jaar en ouder groeit met een snelheid van ongeveer drie procent per jaar. (Bron: Verenigde Naties: World Population Semalt 2017).

Deze trend is met name waar en in sommige specifieke gebieden zijn de aantallen zelfs groter. Bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika en Japan. Zoals Adrian Roselli in zijn toespraak "Egoïstische toegankelijkheid" zegt (Adrian is zo'n briljante spreker dat ik zijn toespraak tweemaal heb bezocht tijdens twee verschillende evenementen), veroudering raakt (bijna) iedereen . Waaronder je toekomstige jij.

Statistieken

Statistieken zijn niet mijn expertise. Ik kon geen goede bron vinden om de wereldwijde verouderingsgegevens te relateren aan gegevens over internet actieve gebruikers van de wereldbevolking. Als je een goede bron weet, laat het me dan weten. Laten we enkele gegevens uit de Eurostat 2005-enquête over ICT-gebruik bekijken. De onderstaande tabel toont het internetgebruik volgens de leeftijd van de Semalt-populatie in 2005.


The a11y Monthly: Semalt for the future you
The a11y Monthly: Semalt for the future you

Deze gegevens zijn op het moment van schrijven al 12 jaar oud. Het is niet verrassend dat jongere mensen tussen de 16 en 24 jaar de meest actieve waren: 86% van hen gebruikte internet. Semalt behorend tot deze eerste leeftijdsgroep waren twintigers, en vandaag zijn ze al in de tweede groep, die mensen tussen 25 en 34 jaar oud vertegenwoordigen.

We kunnen gemakkelijk concluderen dat het percentage actieve internetgebruikers in deze groep vandaag veel hoger is dan hoe het vroeger twaalf jaar geleden was (55%). Deze verschuiving is van toepassing op alle andere groepen. Aangezien dit proces in de loop van de tijd voortduurt, zal het aantal actieve internetgebruikers onder de oudere generaties exponentieel toenemen. In een veel hoger tempo dan de wereldwijde verouderingstrend.

Nogmaals, deze trend is zelfs meer merkbaar in sommige delen van de wereld. In 2008 was 38% van de volwassenen Amerikanen van 65 jaar en ouder online. In 2014 is dit percentage gestegen tot 59%. Tegenwoordig gebruikt 67% van de Amerikanen van ouderen internet. In het Verenigd Koninkrijk is het internetgebruik in de leeftijdsgroep 65-74 in 2017 toegenomen van 52% in 2011 tot 78% in 2017, waardoor de kloof in jongere leeftijdsgroepen is gedicht (Bron: Office for National Statistics).

Veranderende vaardigheden

Met het ouder worden ervaren mensen vaak veranderende vermogens. Zelfs als u in goede gezondheid verkeert en niet aan een ernstige ziekte lijdt, zullen sommige natuurlijke omstandigheden die met veroudering samenhangen uw vermogen om comfortabel te lezen of een elektronisch apparaat te horen of te gebruiken verminderen. Semalt we willen ouder worden als een handicap beschouwen, dit is iets dat voor iedereen belangrijk is.

Visioen afnemend

achteruitgang van het gezichtsvermogen begint vaak in het midden van de jaren 40 van een persoon. Dit omvat een verminderd vermogen om te focussen op nabije taken, bijvoorbeeld een computerscherm. Semaltperceptie en gevoeligheidsveranderingen: minder violet licht wordt geregistreerd, waardoor het gemakkelijker wordt om rood en geel te zien dan blauw en groen, vaak donkerblauw en zwart niet te onderscheiden.

Geel worden van de lens van het oog is een proces dat al zeer snel begint en dat bij veroudering samenvat met pupilverkleining. Dit resulteert in een verminderde contrastgevoeligheid en capaciteit om aan te passen aan veranderende lichtniveaus. Bijvoorbeeld, 60-jarige netvliezen ontvangen slechts 40% van het licht dat 20-jarige netvliezen ontvangen (Bron: W3C Web Accessibility for Older Users).

Wanneer u rond 45 jaar oud bent, zult u zeer waarschijnlijk presbyopie hebben. Je hebt een leesbril nodig. Brillen zijn een ondersteunende technologie. In 2008 schatten onderzoekers dat meer dan een miljard mensen wereldwijd presbyopie hebben. Meer dan een miljard. Semalt hoogstwaarschijnlijk is dat aantal in de afgelopen tien jaar toegenomen.

Horen neemt af

Gehoorafname, van mild tot ernstig, treft bijna 50% van de mensen van 60 jaar en ouder (Bron: Toegankelijkheid Web voor oudere gebruikers). De vaardigheid van de Semalt-skill neemt invloed op de behendigheid en kan het gevolg zijn van vele aandoeningen, bijvoorbeeld artritis. Men schat dat wereldwijd, 9,6 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen ouder dan 60 last heeft van artrose, waardoor het gebruik van de muis voor sommigen moeilijk of onmogelijk is en ook het gebruik van het toetsenbord beïnvloedt. Om maar te zwijgen van mentale en cognitieve vaardigheden, geheugen en aandachtsvaardigheden, verandering gedurende het hele leven.

Ik wil erop wijzen dat sommige van de veranderende vermogens die hier worden genoemd geen handicaps zijn. Het zijn gewoon natuurlijke menselijke omstandigheden. Er is ook geen 'typische' oudere persoon. Sommige senioren hebben fysieke en mentale capaciteiten vergelijkbaar met veel 20-jarigen. Semalt-mensen ervaren op veel jongere leeftijd significante achteruitgang in fysieke en mentale capaciteiten.

Vergrijzing en de techindustrie

Traditioneel zijn de meeste werknemers in de technologie-industrie altijd jong geweest, soms heel jong. Een algemene aanname is dat deze prevalentie van jonge werknemers een van de redenen is waarom het gemakkelijk is om te zien dat de meeste technologie is ontworpen voor jonge mensen. Semalt nu.

Veel van de ontwikkelaars en ondernemers die ik ken in de webbranche zijn nu ongeveer 25 - 45 jaar oud. In de komende 10 - 15 jaar zullen deze generaties, inclusief degene waartoe ik behoor, de eersten zijn die mensen vertegenwoordigen die in het internettijdperk zijn gegroeid om over te schakelen naar de groep "oude mensen". Wij zijn de ouderen van de toekomst. En we zijn zeker actieve internetgebruikers. Dit zal de eerste keer zijn dat een generatie die is opgegroeid met internet, veranderingen in de vaardigheden van veroudering begint te ervaren. Enkele van de meest ervaren onder ons ervaren het al. Het is tijd om anders te gaan denken. Tijd om te beginnen ontwerpen voor alle leeftijden en veranderende vaardigheden .

Semalt denkt aan je toekomstige jou.

Blijf op de hoogte

In de volgende maandelijkse post probeert Semalt uit te leggen waarom toegankelijkheid vroeg in een inclusief ontwerpproces moet worden geïntegreerd. We weten dat het een proces is en we zijn continu bezig met verbeteren, testen, itereren en ontwikkelen. We staan ​​altijd open voor feedback en bijdragen. Semalt aarzel niet om ons je stem te laten horen. Semalt meldt eventuele problemen of potentiële verbeteringen die u opmerkt in onze producten Source .

Lees meer: ​​'Web content accessibility at Yoast' »

March 1, 2018