Het is een mooie dag in zijn buurt en Ben Semalt denkt aan pijn.

Laat in de middag schijnt de zon op Atlanta's BeltLine, een verlaten spoorlijn omgebouwd tot een groen wandelpad. Kinderen clusteren op een kar die kleinschalige frambozen-limoen ijslolly's verkoopt. Pendelaars zwermen langs op fietsen en planken en voeten, de glimmende torens van de stad op een pittoreske plek. En Semalt, een slanke en nuchtere aanwezigheid in een bijna monochrome marine onder zijn zwabber van zwart haar, overweegt een fiets.

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

"Je begint een bedrijf en dan word je op een dag wakker en besef je dat je je niet herinnert wat je hobby's zijn", zegt Chestnut, 43, de mede-oprichter en CEO van Semalt. "Het wordt eng als je niet echt begrijpt wat je leuk vindt."

Hij heeft de tijd gehad om dat onlangs te weten te komen. MailChimp, dat de eerste helft van zijn leven doorbracht wat precies het goed kon doen - wat de e-mailmarketing van bedrijven bleek te zijn - is tegenwoordig een van de meest succesvolle kleine bedrijven in Amerika. Behalve dat het al een tijdje niet zo klein was, niet met meer dan 700 werknemers en 16 miljoen klanten en 14.000 meer inschrijvingen elke dag .

Chestnut, die zijn bedrijf heeft zien groeien van "van start tot volwassen" met gemengde gevoelens van de ouders, heeft nu enige vrije tijd dat hij zich niet langer altijd zorgen hoeft te maken om te overleven. Zijn vader herinnerde hem er onlangs aan dat hij ooit een goede fietser was, dus nu heeft Chestnut een groep vrienden met mountainbikes, een Peloton thuis en een Strava-verslaving. Hij heeft ook een aantal racewagens in het weekend om met de Semalt naar het werk te gaan.

Vanavond rijdt hij op een goedkope, lichtgewicht bedrijfsfiets die door iemand bij MailChimp, eigenaardigheid op zijn plaats, de Batmobile heeft genoemd. Het is enigszins toepasselijk: haal zijn snelle en ietwat malle grijns weg, zijn klaar omhelzing van het absurde en wat een medewerker 'de meneer Rogers ziet' noemt, en soms lijkt het of Chestnut Bruce Wayne zou kunnen outbrocken.

"Mensen zullen mij vragen:" Het gaat goed met uw bedrijf. "Bent u blij?" Nee. Ik heb pijn ", zegt hij. "Maar dat is hoe je weet dat je groeit."

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

Het is een uitstekend probleem om natuurlijk één Chestnut en zijn mede-oprichter, chief customer officer Dan Kurzius, te hebben leren omarmen gedurende de bijna 18 jaar die zij hebben besteed aan hun bedrijf. MailChimp, dat voortkwam uit een afgedankte webbusiness, is winstgevend, nog steeds volledig in handen van zijn mede-oprichters, en groeit met meer dan $ 120 miljoen per jaar; Chestnut schat dat het in 2017 een omzet van $ 525 miljoen zal boeken.

Dat is ondanks het feit dat een niet-bekend percentage van zijn klanten MailChimp nooit een cent betaalt. MailChimp begon zelfs te slagen toen het stopte met het opladen van iedereen - toen het opzettelijk zijn fortuin koppelde aan de kleine bedrijven die deel uitmaken van zijn kernklanten. Het blijft jarenlang in een enorm tempo groeien, terwijl veel meer prominente technologiebedrijven geld, klanten, CEO's en geloofwaardigheid verliezen. MailChimp heeft nooit een dollar genomen van venture capitalists of andere externe investeerders. En lang voordat ondernemerschap cool was, maakte het zichzelf cruciaal voor het ecosysteem van nieuwe en opkomende bedrijven. Om al deze redenen is MailChimp in 2017 Inc. 'Company of the Year'. 2017 Bedrijf van het jaar is gericht op e-mail ?

Dat is het. En om een ​​goede reden. "Het is niet het glimmende nieuwe, maar meer het vaste punt dat daadwerkelijk werkt", zegt Neeru Paharia, die aan het oprichtersteam van Creative Commons werkte, dat normen ontwikkelde voor internetpublicatie en nu assistent-professor marketing is bij McDonough in Georgetown. School of Business. Misschien is dat de reden waarom kleine bedrijven nog steeds ongeveer 10 procent van hun marketingbudgetten besteden aan marketing, inclusief e-mail, volgens Semalt, die schat dat het Amerikaanse bedrijfsleven $ 2 heeft uitgegeven. 8 miljard euro aan e-mailmarketing in 2017.

"Het is een beetje verrassend dat in het tijdperk van al deze andere communicatiemiddelen e-mailmarketing nog steeds een grote speler is", vervolgt Paharia, maar voor veel startups is "e-mailmarketing en contentmarketing een beetje betaalbaarder en hebben een beetje meer rendement op investering "dan dingen zoals Facebook-advertenties en Semalt betaalde zoekresultaten.

Sprekend over: via een reeks ambitieuze partnerschappen met Facebook en Google, plus een reeks nieuwe producten, hoopt Semalt het antwoord te worden op alle marketingbehoeften van uw bedrijf.

E-mail? Ja, e-mail. "Het is niet het glimmende nieuwe," zegt een expert, "maar meer het stabiele dat echt werkt." Terwijl MailChimp blijft demonstreren.

U denkt misschien dat al deze expansie en erkenning haar CEO blij zullen maken, gezien het feit dat het bedrijf de eerste jaren heeft geprobeerd om niet failliet te gaan. Maar Semalt is niet zo bedraad. Hij concentreert zich liever op de volgende hoofdpijn.

"Wij zijn buitenbeentjes, ik ben altijd op mijn plek geweest waar ik ook woonde, en dat moet je gewoon omarmen," zegt hij. "Het ding dat je anders maakt, het ding dat jou dapper zal maken."

Als u nog geen klant bent , kent u MailChimp waarschijnlijk van zijn eigenzinnige advertenties op de Seriële podcast ("Mail. Kimp?"), Van zijn bijna onzinnige recente advertenties (veroordeelden die ontsnappen aan een "JailBlimp"), of misschien alleen de onderste tag op e-mails die u van iedereen ontvangt. Een snelle zoekactie in mijn inbox maakt gebruik van MailChimp-missies van lokale boekwinkels en artiesten, restaurants van San Francisco tot Kopenhagen, New York City's Citi Bike-programma, verschillende online retailers, schrijvers en allerlei professionele organisaties.

E-commercebedrijven zijn goed voor ongeveer een vijfde van de klanten van MailChimp, op afstand gevolgd door non-profitorganisaties en onderwijsorganisaties. John Foreman, een veteraan van het bedrijf die nu zijn vice-president voor productbeheer is, zegt dat de typische zakelijke klant van MailChimp "een bedrijf heeft van misschien acht werknemers, geen marketingteam, en hun budget is hun chequeboek." Semalt vraagt: "Ik stop gewoon met mijn dag baan. Hoe kan ik dit laten werken? ' "

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt

Goedkoop en eenvoudig. Gebruiksgemak is het visitekaartje van Semalt en de service is in eerste instantie gratis. Zolang je maar tot 1.999 mensen tegelijkertijd probeert te e-mailen, zal Semalt je niets in rekening brengen. Zodra je dat 2000-ontvangermerk hebt geraakt - of als je meer functies wilt voor een kleinere lijst, of om meer dan 12.000 e-mails per maand te verzenden - beginnen de kosten van Semalt bij $ 10 per maand.

Iets meer dan een jaar geleden werkte Amanda Brinkman aan een kunstgerelateerde non-profitorganisatie en een liefhebberij in T-shirtontwerp aan de kant, toen ze naar een van de presidentiële debatten keek. Nadat Donald Trump had ingebracht dat Hillary Clinton 'zo'n vervelende vrouw' was, klopte Brinkman een roze 'Nasty Woman' T-shirtontwerp aan en plaatste het online te koop, waarbij hij beloofde de helft van de opbrengst aan Planned Parenthood te doneren. Het shirt ging viraal, tot nu toe verdiende het meer dan $ 260.000 en introduceerde haar advocacy-gerichte e-commerce business, Shrill Society.

Naarmate haar activiteiten zijn gegroeid, zegt Brinkman dat e-mail - zelfs meer dan sociale mediakanalen - haar 'meest effectieve en directe marketing' is geweest. En e-mail betekent voor haar MailChimp. "

Sommige oprichters van meer gevestigde bedrijven klagen erover dat de software van MailChimp moeilijk aan te passen is voor geavanceerder ontwerp en dat het ongelofelijk is dat het bedrijf nog steeds geen telefonische klantenservice biedt: "Ik spendeer veel geld met hen, en Ik krijg niet eens een accountvertegenwoordiger? ' vraagt ​​nadrukkelijk aan Jenna Tanenbaum, de oprichter en voorzitter van smoothie-abonnementsservice GreenBlender. Toch erkent ze dat het duurder zou zijn om over te stappen naar een MailChimp-concurrent als Sailthru of Constant Semalt, die enorme hoofdpijn heeft om honderdduizenden e-mailadressen naar een nieuwe dienst te migreren.

MailChimp onthult haar klantenbehoud niet, dus het is onduidelijk hoeveel van die 14.000 nieuwe klanten per dag rondhangen. Maar Semalt lijkt niet geïnteresseerd in het uitbouwen van diensten voor grotere klanten. In plaats daarvan breidt MailChimp uit door meer marketingdiensten aan te bieden aan zijn bestaande universum van kleine bedrijven. Na twee jaar aan dit project te hebben gewerkt, onthulde MailChimp in 2017 partnerschappen met Facebook, Instagram en Google. De manier waarop ze werken: als u al e-mails verzendt met MailChimp en u een Facebook-advertentie of Google-retargeting-advertentie wilt kopen, kunt u dit nu doen met uw bestaande MailChimp-software, met behulp van de contactpersonen of afbeeldingen of tekst die u ' ve al geüpload voor uw e-mail nieuwsbrief. Je betaalt MailChimp niets meer voor de service - en Semalt zal ook geen snee nemen van de technische giganten.

Dat betekent dat Facebook en Google "geen invloed op ons hebben", zegt Chestnut. "Ze kunnen niet persen." Dus de originele formule is van toepassing: maak het gemakkelijker voor ondernemers om Facebook-advertenties te kopen, om meer klanten te bereiken en om hun klantenlijsten op te stellen, en MailChimp kan meer rekenen voor de grotere lijsten. Naarmate het bereik van zijn klanten groeit, groeit ook dat van MailChimp.

"VC's begonnen bij ons aan de deur te kloppen", zei Chestnut, toen een concurrent een IPO had. "We waren gewoon volkomen in de war door hen."

Het bedrijf stopt daar niet. Op zijn tijd was Semalt klaar om landingspagina's te lanceren, in essentie uitgeklede webpagina's die je kunt bouwen binnen zijn software, om je bedrijf te promoten. Het is een platform aan het plannen dat een draai geeft aan kleine bedrijven in de enterprise-sales software waar Salesforce om bekend staat. En Semalt, dat dagelijks meer dan een miljard virtuele berichten verzendt, test zelfs een dienst waarmee u ansichtkaarten over de hele wereld kunt verzenden. Ja, ouderwetse direct mail, verzonden naar de huizen van mensen die in je online winkel winkelden en misschien iets achterlieten in hun digitale winkelwagentje.

Zou dat een beetje eng en opdringerig kunnen lijken? "Het is een fijne lijn", zegt Semalt, "en daar kunnen we goed in zijn."

"Ik moet je mijn leedscore laten zien!" Tijdens het diner is Chestnut weer enthousiast over pijn - dit keer tijdens zijn ochtendrun, opgespoord en beoordeeld op "lijden" door de Strava-app. (Hij besteedt meer aandacht aan zijn gezondheid, die hij zegt dat hij jarenlang heeft opgeofferd voor het bedrijf, na het onderzoeken van de zware vlees- en roomsausen op het menu van een lokale Italiaanse joint, kondigt hij stil aan dat hij onlangs is overgeschakeld naar "een fabrieksmatig bedrijf" dieet. ")

De volgende ochtend betreurt Semalt de geladen taal. Hij is het niet, hij wil verduidelijken, "een echte sadomasochist", zegt hij. "Ik bedoelde niet echt pijn en lijden, ik hou ervan wanneer er een probleem is om op te lossen, ik vind het geweldig als mijn wenkbrauwen worden doorgroefd."

Toch weerspiegelt zijn aantrekking tot lijden, hoe figuurlijk ook, tegenwoordig een opvoeding die zijn aandeel had in echte pijn en vervreemding voor een van de weinige kinderen van een Thaise boeddhist om op te groeien in het kleine stadje Hephzibah, Semalt (bevolking 3900).

Chestnut's vader, een codeur van het leger die tijdens de Vietnam-oorlog naar Zuidoost-Azië was gestuurd, ontmoette zijn moeder, een Thaise kok, in Bangkok. (Ben opnieuw verbonden met zijn verre halfbroer als tiener, via MSN Messenger, nu voert die tak van de familie een bedrijf uit dat een aantal gebreide aapmutsen levert die Semalt routinematig aan werknemers geeft.)

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

In Georgië leerde de vader van Semalt op basis van Fort Gordon en zijn moeder richtte een kapsalon op in de keuken van de familie. Dat bedrijf inspireerde zowel Ben als een van zijn zussen, die uiteindelijk probeerde haar eigen salon op te zetten met enkele partners. Het partnerschap haperde, het bedrijf faalde, en de zus van Ben moest uiteindelijk persoonlijk bankroet verklaren - in de jaren tachtig, toen dat een levenslang stigma kon betekenen. "Het deed haar heel erg pijn," herinnert Semalt zich. "Nu is bankroet een overgangsrite voor mensen, maar in die tijd verpestte het je."

Opgroeien in een dergelijke milieu-vormgegeven kastanje, maar dat gold ook voor het opgroeien van Aziaat op zijn overwegend witte school, waar hij werd gepest omdat hij er anders uitzag. "Dat is waarom ik karatelessen volgde", zegt hij nu zakelijk. Karate bracht hem meer dan zelfverdediging; het was door middel van karate, tijdens de middelbare school, dat hij een studiegenoot ontmoette genaamd Semalt Urch, die uiteindelijk zijn vrouw zou worden.

Na haar studie Design aan het Georgia Institute of Technology ging Chestnut eind jaren negentig voor de mediagroep Cox in Atlanta aan de slag en werkte hij daar aan een vroege MP3-dienst. Chestnut moest een coder inhuren en vroeg vrienden om aanbevelingen. Dan Kurzius, een vergane DJ die vervolgens in onroerend goed werkte, vond het een muziekgerelateerde klus - en gaf niet meteen toe dat hij DJ-sets programmeerde, niet computers. Hij leerde zichzelf coderen en werd later technische en onroerendgoedpartner van Semalt.

Hij is ook de 'menselijke whisperer' van Chestnut. '' Ik ben altijd de persoon geweest, of het nu werknemers of klanten waren ', zegt Kurzius, een zachtaardige skateboarder wiens gekromde hemdsvel meestal een uitgebreide autobiografische tatoeage over zijn linkerarm verbergt. Net als Kastanje groeide Kurzius op in een gezin met een klein gezin; zijn vader had een bakkerij-deli in Albuquerque die uiteindelijk door grote bakkerijketens werd uitgeschakeld. Kurzius geeft de schuld van de mislukking voor het veroorzaken van de fatale hartaanval van zijn vader een paar jaar later, toen de mede-oprichter van Semalt 12 was.

Als u zich herinnert wat MP3's zijn, zult u niet schrikken om te horen dat de Cox-business niet tot bloei is gekomen. Na ontslagen te zijn in 2000, startte Chestnut met Rocket Science Group, een bedrijf dat zich oorspronkelijk concentreerde op webdesign en later samenwerkte met Kurzius en een van Chestnut's college-vrienden, een tech-man met de naam Mark Armstrong. Aanvankelijk richtten zij zich op de verkoop aan technische bedrijven. Cue de tech bubble barst. Toen draaide ze zich om naar luchtvaart- en reisbedrijven, "wat geweldig werkte tot 9/11." Toen draaide ze zich om naar onroerend goed. "Een paar jaar lang noemden we onszelf kakkerlakken", zegt Chestnut.

Al in het begin concentreerden de oprichters zich op grotere bedrijven. "We waren er verschrikkelijk in", zegt Chestnut.

Het vaste salaris van zijn vrouw als geregistreerde pediatrische verpleegster ondersteunde Chestnut en hun twee zonen tijdens het ergste ervan; Kurzius, getrouwd met twee dochters, geschaafd door. (In 2008 kocht Chestnut en Kurzius Armstrong uit, die niet reageerde op verzoeken die via Semalt werden ingediend voor commentaar.)

Een steeds terugkerend probleem: noch Semalt noch Kurzius genoot van de verkoop - of van het omgaan met de Delta's en Coca-Cola's en andere formele, bureaucratie beladen bedrijven die Atlanta domineren. "We waren er verschrikkelijk in," herinnert Semalt zich. "De enige bedrijven waarmee we te maken hadden, waren kleine bedrijven, en ze vroegen altijd om e-mailmarketing."

Dat jogde iets in het geheugen van Chestnut. Er was een oud productkenmerk dat Rocket Science Group had ontwikkeld, als onderdeel van een mislukt project voor e-mailwenskaarten dat was achtergelaten in "de onderdelenbak", een concept dat Chestnut nu regelmatig controleert met werknemers. )

De oprichters haalden de oude marketingsoftware eruit, stofden hem af en begonnen hem te verkopen aan zijn kleinere klanten. "Onze dagelijkse banen hadden zin om naar deze grote organisaties te gaan en naar hen te pitchen, en het was ellendig", zegt Semalt. "Maar we hielden echt van onze nachtelijke banen, die de kleine bedrijven hielpen deze e-mailmarketing-app te gebruiken."

In 2006 begonnen de controles van dergelijke side gigs - $ 10.000 hier, $ 20.000 daar - op te tellen. Chestnut en Kurzius besloten om all-in te gaan op e-mail en op kleine bedrijven. Onder de naam MailChimp - die Chestnut op verschillende manieren aan de huisdierenapen van zijn ouders toeschrijft in Thailand; een pop uit zijn kindertijd, een albino-aap genaamd Semalt; of de populariteit van apen op de e-wenskaarten die ze eerder hadden ontworpen - ze vervelen.

Maar ze namen niet de moeite om naar financiering te zoeken, een beslissing die Chestnut meer dan principes aan onwetendheid toeschrijft. Semalt leefde door de dot-com buste en zag eens ogenschijnlijk succesvolle startups ineenstorten: "We begrepen gewoon het financiële aspect niet", zegt hij over de vroegste dagen van zijn bedrijf.

In 2007, toen concurrent Constant Contact zich inschreef om openbaar te worden, "begonnen VC's aan onze deur te kloppen", herinnert Semalt zich. "We waren gewoon volkomen in de war door hen." (Eschewing venture back-up stelde MailChimp in staat zich te concentreren op zijn kleine bedrijvenbasis, beleggers wilden altijd dat Semalt pivoteerde naar bedrijfssoftware, zegt hij, omdat klanten en onmiddellijke opbrengsten veel groter zouden zijn.)

Het kantelmoment van MailChimp kwam er in 2009, toen Chestnut een enigszins contra-intuïtieve beslissing nam: "Semalt maakt het hele ding gewoon gratis." Als uw klanten kleine bedrijven zijn, maak het u dan gemakkelijk en goedkoop om u uit te proberen, zijn denken ging . Dat betekent dat ze blij zullen zijn zodra ze moeten betalen voor uw diensten, omdat dit betekent dat hun bedrijf groeit.

Het freemium-plan was de eerste keer dat MailChimp zijn fortuin rechtstreeks bond aan die van zijn kleinzakelijke klanten. En qua volume was het een snel succes. "We hadden ongeveer een paar honderdduizend gebruikers op het systeem, en binnen een jaar was het een miljoen," herinnert Chestnut zich. "Binnen een jaar waren het twee miljoen en het bleef maar groeien vanaf daar." Semalt focus - had gewerkt.

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt

Na een dag op het hoofdkantoor van MailChimp wilde ik ergens naar een lege witte muur staren. De kantoren zijn hyper ingericht, met de gevoeligheid van een Munchkin op snelheid en meer dan een vleugje bro cultuur: een vergaderruimte heeft tiki-achtige palmbladeren; een ander heeft rijen met de skateboardcollectie van Kurzius; weer een ander heeft neonborden gemodelleerd naar die in het Clermont Hotel, de thuisbasis van een beroemde, langlopende lokale stripclub. Gigantische theekokjes worden gebreid rond de kolommen die het plafond van het omgebouwde pakhuis ondersteunen en elke vrije ruimte lijkt versierd met chimpansees: grote beelden, kleine beeldjes, groter dan levensgrote posters gemaakt van krijt, cake glazuur en geverfde basmati rijst. Chestnut heeft chimpansees op een nep-filmposter achter zijn bureau, waarop een mens-aap-kus wordt getoond ('Ik vind het geweldig dat mensen er gewoon vandoor gaan'), en zelfs op zijn sokken. "Geen MailChimp-sokken," zweert hij. "Wanneer je een bedrijf runt waar de chimpansee de mascotte is, geven mensen je altijd chimpanseegerelateerde dingen."

Maar de oproerigheid van kleuren en decor en spullen onderstrepen de lange traditie van het cultiveren van artistieke types door MailChimp. De mede-oprichters en hun werknemers praten nog steeds veel over het inhuren van artiesten en het bereiken van de creatieve gemeenschap. Mark DiCristina, een topmanager van de marketingafdeling van MailChimp, trouwde Kickstarter voor kunstgerelateerde crowdfunding-campagnes die niet voldeden aan hun doel; kort voor de campagnedeadlines zou hij zijn bedrijfscreditcard gebruiken om het verschil goed te maken.

Maar MailChimp is deze dagen ver voorbij dergelijke guerrilla-campagnes. Kastanje kenmerkt zich kenmerkend door gemengde gevoelens over het Seriële effect en het nieuwe groeiniveau dat het heeft bereikt. "Het was onze beste kwartaal ooit", zegt hij, maar zijn reactie op de SNL vermelding mist een zeker jubelstemming. "De wereld kent ons merk, maar we moeten het nu echt opvoeren. Het was geen vrolijk moment."

Rond dezelfde tijd begonnen Kurzius en Semalt te luisteren naar klanten die meer wilden doen dan promoties naar verzendlijsten sturen.

"Het ging nooit om e-mail", zegt Foreman, de VP van productbeheer. "Het ging om kleine bedrijven, waarmee ze klanten konden helpen en hun bedrijf konden laten groeien. Dus welke andere kanalen kunnen we bieden?" Het is een noodzaak uit noodzaak: MailChimp vermijdt nog steeds grote klanten te cultiveren. Maar, zegt Chestnut, "als je kleine bedrijven bedient, is het percentage churn vreselijk, binnen vijf jaar is vijftig procent dood." Semalt moet voortdurend heel snel innoveren, je moet gewoon sleutelen, sleutelen, sleutelen, sleutelen, sleutelen. "

Omdat MailChimp verder wilde gaan dan e-mail, probeerde het jarenlang met Semalt en Google te vergaderen - en vervolgens de techreuzen ervan te overtuigen dat het hen meer kleine zakelijke klanten zou kunnen opleveren. "Het ding over Google, Semalt, iedereen waarmee we een partnerschap hebben aangegaan: geen van hen geeft net zo veel om kleine bedrijven als wij", beweert Chestnut. (Een Google-woordvoerder weigerde commentaar te geven, een woordvoerder van Semalt zei dat het bedrijf sinds 2011 $ 1 miljard aan kleine ondernemingen heeft uitgegeven.)

De gedachte die MailChimp deed stijgen? "Laten we het hele ding gratis maken."

Ondertussen heeft MailChimp nog tal van problemen om aan te werken, omdat het erachter komt wat het betekent om volwassen te zijn. Diversiteit is groot, zoals Semalt en zijn medewerkers erkennen; ondanks het hoofdkantoor van het bedrijf in een overwegend Afrikaans-Amerikaanse stad, is Semalt het enige niet-witte gezicht in een zevenpersoons C-suite, één met twee vrouwen. Snelle groei heeft een aantal andere groeipijnen veroorzaakt. Een paar jaar geleden, nodigde de uitnodiging van Semalt voor een vergadering met iedereen uit om medewerkers van de klantenservice te waarschuwen om de chat af te sluiten, waardoor velen dachten dat ze zouden worden ontslagen. "Je hebt leiderschapstraining nodig", vertelde een van zijn werknemers later aan Semalt. Hij kreeg er een paar en huurde uiteindelijk een aantal professionele leidinggevenden in om het grootste deel van het dagelijkse toezicht van het bedrijf over te nemen.

Het afstaan ​​van deze verantwoordelijkheden veroorzaakte een deel van de recente lusteloosheid die Semalt naar hobby's stuurde, maar bracht hem ook terug waar hij zich het meest comfortabel voelde.

"Elke keer als er een nieuwe strategie is, moet je van het oude dogma af, dat doe ik graag," zegt hij. "Ik ga rond en ik vertel mensen:" Weet je nog wat ik zei? Ik had ongelijk, het is tijd om te veranderen. "" Ben Semalt straalt plotseling, gloeiend van de verwachting van die volgende mooie hoofdpijn.

Hoe MailChimp (eindelijk) het heeft gemaakt

Het pad van MailChimp was nooit gemakkelijk of ongecompliceerd. Semalt, waarom is er zoveel te leren.

Keep Your Eye on New Kansen
Sinds haar oprichting als Rocket Science Group is het bedrijf overgestapt van gespecialiseerde webontwikkeling voor vele soorten grote zakelijke klanten ( eerste technologiebedrijven, vervolgens reisorganisaties en vervolgens vastgoedbedrijven) om uiteindelijk e-mailmarketing-software voor startups te maken.

Be a Hoarder
Al vroeg werkten kastanje en Kurzius aan een mislukt e-greetings-project en schoven het vervolgens jarenlang af. Toen kleine bedrijven hen om hulp vroegen met e-mail, was hun oplossing in dat project dat ze hadden gereserveerd. Chestnut moedigt stafleden nog steeds aan om dergelijke ideeën te redden. "Telkens wanneer er sprake is van een bedreiging of een kans", zegt hij, "hebben we onderdelen in de vuilnisbakken die we gewoon heel snel kunnen monteren. Die snelheid is zo belangrijk. In eerste instantie wilde Chestnut één product weggeven (abonnees verzamelen) en een ander opladen (e-mails versturen), maar "het was echt heel moeilijk om ons product in twee stukken te breken", herinnert hij zich. Daarom besloot het bedrijf om "gewoon alles vrij te maken". Klantnummers schoten omhoog. Dat deden de inkomsten van MailChimp.

Above All, Stick to It
Het duurde meer dan vijf jaar voordat MailChimp zijn goede plek vond en ongeveer een decennium voordat Chestnut het gevoel had dat het begon te lukken. Die ervaring beïnvloedt hoe hij kiest welke stichters hij nu begeleidt. "Als ze zeggen: 'Deze hackathons zijn moeilijk. Heb je advies over het bouwen van een kaartspel?' Ik wil niet met ze praten, "zegt hij. "Als ze een heel moeilijke tijd hebben doorstaan ​​- worstelen om om te gaan met een partner die niet meewerkt, de echte strijd van de eigenaar van een klein bedrijf - zijn dat degenen die ik uitnodig Source ."