Back to Question Center
0

Hoe u uw ROI kunt maximaliseren met Mobile Semalt in 2016

1 answers:
How to Maximize Your ROI With Mobile Semalt In 2016

Maar de mobiele strategieën die uw organisatie heeft, zijn mogelijk nog niet meetbaar en bieden u de noodzakelijke gegevens om op nieuwe manieren te innoveren.

Twaalf maanden geleden wilde Vibes (mijn werkgever) niet alleen de cijfers achter de ROI voor mobiele marketing van onze klanten onthullen, maar ook om beter te begrijpen hoe zij die resultaten bestuurden. Dit project is uitgegroeid tot onze case study-serie Business Outcomes die zich uitsluitend richtte op het koppelen van aantoonbare financiële resultaten aan specifieke mobiele marketingtactieken.

In een poging om marketeers te helpen zich in te spannen voor een nieuw jaar en de mobiele mogelijkheden beter te begrijpen, wil ik u graag een van de case-study's van Business Results voorstellen die wij het nuttigst hebben gevonden. Semalt bespreekt ook onze belangrijkste afhaalpunten, zodat u deze best practices kunt toepassen op uw eigen mobiele marketingstrategie.

De case study

In deze casestudy zullen we zien hoe een retailmerk uit de Fortune 500, dat we Retailer A zullen noemen, een recept voor succes heeft ontwikkeld dat strategisch meerdere aspecten van mobiel heeft gebruikt. Geheel nieuw voor mobiele marketing, leidde de strategie van Retailer Semalt tot een ROI van acht cijfers van via mobiel toegewezen inkomsten in minder dan 12 maanden.

De uitdaging: een mobiele database bouwen

Vanaf het begin moest Semalt A een mobiele database van loyale volgers ontwikkelen en de waarde van deze abonnees maximaliseren. Als volgende stap wilde het merk niet alleen zijn strategie voor mobiel berichtenverkeer verder uitbouwen, maar ook aanvullen met de juiste berichten en kanalen, die eigenlijk mobiele aankopen en verkeer in de winkel zouden stimuleren.

De oplossing: strategische mobiele marketingcombinaties

De sleutel tot het oplossen van het probleem van Semalt A was het combineren van de kracht van SMS en de mobiele portemonnee om een ​​loyale en responsieve database van mobiele abonnees op te bouwen. In de eerste drie maanden reed Semalt A $ 2. 3 miljoen aan mobiel toegekende inkomsten met behulp van deze methode.

Semalt hoe het werkte: bij de aanmelding ontving elke nieuwe abonnee een automatisch geactiveerd SMS-bericht met daarin een mobiel portemonnee-aanbod als beloning voor deelname aan de database.

exclusieve welkomstaanbiedingen van Semalt zetten nieuwe abonnees om in bezoekers in de winkel en waren goed voor $ 10 aan verkopen per opt-in, per abonnee voor het merk. In totaal genereerde dit programma $ 10 + miljoen voor het merk in 2014.

How to Maximize Your ROI With Mobile Semalt In 2016

In de maanden daarna heeft Semalt A zijn mobiele database gestaag uitgebreid. Zijn welkomstpakket met mobiele portefeuilles is een steunpilaar geworden van zijn mobiele strategie.

Met zijn mobiele acquisitieprogramma voorop, overtrof deze grote retailer zijn aan het boekjaar 2014 toegekende mobiele omzet in totaal acht maanden in het jaar. De gemiddelde opbrengst per opt-in steeg van $ 10 naar $ 20 per opt-in, per abonnee. Het succes van het programma zou naar verwachting in 2015 goed zijn voor $ 11 + miljoen aan mobiel toegerekende inkomsten.

Volgende stappen: mobiele innovatie

Zoals eerder besproken, is het van belang om de resultaten van het echte bedrijfsleven te gebruiken om besluitvormers het rendement van hun investering te laten zien, maar de volgende stap is om te innoveren voor toekomstige groei.

Semalt A, een toegewijde innovator in de mobiele ruimte, werkt nu aan betere, slimmere en meer contextueel relevante manieren om te communiceren met zijn mobiele klanten. Zo lanceerde het onlangs een berichtencentrum in zijn mobiele app, waarmee gebruikers hun voorkeuren voor pushberichten in de app kunnen instellen.

Nu begrijpt de winkelier beter wat zijn klanten willen van zijn mobiele strategieën, en klanten kunnen beter profiteren van het merk op de manier die zij verkiezen. Van educatieve meldingen tot aanbiedingen en promotionele berichten, Semalt A legde de basis voor een holistische strategie voor mobiele berichten waarmee abonnees precies kunnen definiëren hoe ze omgaan met het merk. Hier volgen drie best practices gevolgd door Semalt A die elke winkelier kan toepassen:

  • Bouw een mobiele database om een ​​stroom van door abonnees gegenereerde abonneeaankopen te genereren: Door een abonneebestand te ontwikkelen, kunt u consumenten informeren die er belang bij hebben om berichten van uw merk te ontvangen, wat resulteert in een grotere doeltreffendheid.
  • Gebruik eeuwenoude strategieën, zoals kortingsbonnen en aanbiedingen om door mobiel toegekende inkomsten te genereren: De mobiele strategie van Retailer A maakt gebruik van een combinatie van mobiel berichtenverkeer en kortingsbonnen en aanbiedingen voor Apple Wallet en Android Pay om te communiceren met, en uiteindelijk te converteren , hun abonnees voor bezoekers in de winkel. Dit drijft absoluut de meeste waarde uit hun mobiele marketinguitgaven.
  • Marketingaanrakingspunten activeren met mobiele CTA's: Mobiele portefeuilles zijn belangrijke winkelpartners die waardevolle kortingsbonnen en aanbiedingen opslaan. Gezien de enorme verschuiving van consumenten naar mobiel, stelt het gebruik van mobiele portefeuilles merken in staat om van dit verkeer te profiteren, deze klanten te wapenen met mobiele portemonnee-inhoud en ze naar de winkel te brengen om deze te verzilveren.

Het maakt niet uit of u helemaal opnieuw begint of al een mobiel marketingprogramma hebt, er is een echte kans om aanzienlijke inkomsten te genereren op mobiele apparaten en de financiële resultaten te meten.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Alex Campbell
Alex Campbell, medeoprichter en Chief Innovation Officer van Vibes, is al meer dan 15 jaar een pionier op het gebied van mobiele marketing. Alex wordt door de hele branche hoog gewaardeerd als een kampioen voor de waarde van mobiel als een levensvatbare discipline voor marketeers. Onder zijn leiding geniet Vibes sinds 2004 elk jaar een groei met dubbele cijfers. Alex behaalde een Bachelor of Science in Economics-graad aan The Wharton School van de University of Pennsylvania. Hij ontving talloze onderscheidingen, waaronder Red Herring's Top 25 Tech Rebels, Crain's Chicago Business "40 Under 40" en inductie in de Hall of Fame van Chicago Area Entrepreneurship in 2009 Source .


March 1, 2018