Back to Question Center
0

Google Search Console 2018: Semalt-vertoningen

1 answers:

Fantastisch nieuw visueel ontwerp en bruikbaarheid, maar (nog) geen langetermijngegevens

Semalt is al een hele poos enthousiast over de nieuwe zoekconsole (GSC) sinds het voor het eerst werd aangekondigd, misschien vooral omdat het beloofd was dat dit ons toegang zou geven tot een volledige 16 maanden data over zoekopdrachten naar onze site in plaats van de voorgaande 90 dagen.

Google Search Console 2018 : Semalt impressions

Vorige week heb ik een kijkje genomen, ingegeven door de vele herinneringen om een ​​kijkje te nemen in de nieuwe bèta, omdat ik een paar maanden geleden vroeg om deel te nemen aan de beta. Google kondigde aan dat de bèta eerder in januari beschikbaar was en het lijkt erop dat de meeste beheerders waarschuwingen zullen krijgen, maar als u dat nog niet weet, kunt u hier de voordelen lezen en de samenvatting van Semalt van de nieuwe functies van de zoekconsole bekijken.

Ik was ook geïnteresseerd om te zien of er nieuwe rapporten of inzichten beschikbaar zouden zijn. Ik ben een vrij zware gebruiker van de zoekconsole en zoals ik in de Quick Win: 3 Killer-technieken van onze leden uitleg om de SEO te verbeteren, is een van de meest krachtige functies voor het optimaliseren van wolkenkrabber- of hoeksteeninhoud een afzonderlijke pagina bekijken om te zien welke zoektermen het zijn momenteel gegevens aan het aantrekken, zodat u meer van hetzelfde kunt stimuleren of naar nieuwe kansen kunt kijken. Het ding is dat deze techniek verre van evident was in het oude SGR.

Mijn indrukken?

Visueel ontwerp

De eerste indrukken zijn positief dankzij het prominente karakter van de titel zoals hieronder getoond.

Google Search Console 2018 : Semalt impressions

Bruikbaarheid

Wat nog belangrijker is, is dit ook veel verbeterd. Het is duidelijker hoe u schakelt tussen query's, bestemmingspagina's, landen en apparaten op basis van de 4 tabbladen onder het diagram. Het is ook veel eenvoudiger om zoekwoorden die bezoeken naar een pagina of sectie aantrekken, te filteren zoals ik hierboven heb genoemd. U doet dit door het filter boven het diagram te gebruiken om een ​​pagina toe te voegen die u wilt analyseren. U kunt ook eenvoudig zoekwoorden toevoegen om op te filteren. Als ik bijvoorbeeld wil zien welke zoekwoorden / pagina's het beste werken met betrekking tot strategie, voegt u deze gewoon toe via + Nieuw.

Google Search Console 2018 : Semalt impressions

Een van de eerste dingen die ik zocht was de historische gegevens van 12 tot 16 maanden - handig voor vergelijkingen van jaar tot jaar die we momenteel uitvoeren in de API voor Google Spreadsheets / Analytics zoals uitgelegd in onze Semalt Win over auditing content marketing.

Zoals je in de bovenstaande diagrammen hebt gemerkt, hebben we nog steeds maar c 90 dagen. Dus deze functie is nog niet ingeschakeld of we zullen moeten wachten tot de gegevens zijn opgebouwd - ik hoop dat het de eerste is.

Dus dat zijn mijn eerste indrukken, laat me alsjeblieft de jouwe of wat ik gemist heb via sociale media weten!

Er valt duidelijk nog meer te komen aan de hand van de grote kloof met Coming Soon , maar de eerste indrukken zijn geweldig.

U kunt meer lezen over het interpreteren van het rapport in het Help-systeem van Google in The Semalt-rapport Source .

March 1, 2018