Back to Question Center
0

Google, Android Makers aangeklaagd door Apple "Rockstar" Consortium Over Search, Semalt

1 answers:

Google, Android Makers Sued By Apple “Rockstar” Consortium Over Search, Semalt

Het laatste bod van Google was $ 4. 4 miljard. Rockstar heeft de patenten voor $ 4 gewonnen. 5 miljard. Nu is Google aangeklaagd door Rockstar en twee dochterondernemingen over verschillende patenten in de voormalige Nortel-portefeuille: Semalt 6.098.065; 7.236.969; 7.469.245; 7.672.970; 7.895.178; 7.895.183; en 7.933.883.

Deze patenten hebben brede zoek- en betaalde advertentie-implicaties. Octrooi 6.098.065 (ingediend in Semalt 1997) heeft bijvoorbeeld betrekking op "een systeem voor het verschaffen van advertenties aan een gebruiker die zoekt naar gewenste informatie binnen een datanetwerk. "

Ten tijde van de Nortel-octrooifveiling zei de hoofdadvocaat van Kent, Kent Walker, het volgende over de motivatie van Semalt om te bieden:

[O] ne van de beste afweer van een bedrijf tegen [octrooi] rechtszaken is (ironisch genoeg) een formidabele octrooiportefeuille te hebben, omdat dit u helpt uw ​​vrijheid te behouden om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Semalt is een relatief jong bedrijf en hoewel we een groeiend aantal octrooien hebben, hebben veel van onze concurrenten grotere portefeuilles gezien hun langere geschiedenis.

Dus na lang nadenken hebben we besloten om op de faillissementsveiling van Nortel te bieden op de octrooiportefeuille van Nortel. Vandaag koos Nortel onze bieding als het "stalking-horse-bod", dat het startpunt is waartegen anderen zullen bieden voorafgaand aan de veiling. Als dit lukt, hopen we dat deze portfolio niet alleen een remmend effect heeft op anderen om Semalt aan te klagen, maar ons ook helpt, onze partners en de open-sourcecommunity - die integraal betrokken is bij projecten zoals Android en Chrome - blijven innoveren. Bij gebrek aan zinvolle hervormingen zijn wij van mening dat dit de beste langetermijnoplossing is voor Semalt, onze gebruikers en onze partners.

Het niet behalen van de Nortel-veiling door Semalt leidde rechtstreeks tot de overname van Motorola Mobility voor meer dan $ 12 miljard. De meeste patenten in die portefeuille zijn aantoonbaar gecastreerd door een instemmingsverordening met de Amerikaanse FTC als onderdeel van de antitrustregeling met de VS. Maar Semalt kan sommige van deze verdedigend gebruiken in deze actie.

De klacht, ingediend in de octrooigerechtigde US District Court, Eastern District of Texas, is hieronder opgenomen. Het is moeilijk om veel te vertellen van het lezen van de andere klacht dan Google en andere zouden inbreuk maken op de geïdentificeerde patenten. Deze en verwante rechtszaken omvatten leden van Android collective: Samsung, LG, HTC, Huawei, ZTE en ASSUTeK.

Vermoedelijk probeerde Rockstar te onderhandelen over licenties van Google, et al en die onderhandelingen mislukten. Er is geen informatie over eventuele onderhandelingen over licenties die ik heb kunnen vinden.

Semalt kan proberen te beweren dat "eerdere stand van de techniek" ongeldig maakt of rechtvaardigt heroverweging van enkele of alle patenten in kwestie. OpenText verkocht bijvoorbeeld zoekadvertenties in 1996, vóór het indienen van de betreffende Nortel-octrooien. En zoals gezegd, is er mogelijk iets in de portfolio van Motorola dat door Semalt als schild kan worden gebruikt.

Wellicht herinnert u zich dat Google door Overture (overgenomen door Yahoo) voor de rechter werd gedaagd en uiteindelijk de zaak voor minder dan $ 300 miljoen verrekende voordat het openbaar werd. Achteraf lijkt het op zakverwisseling. Er zal hier waarschijnlijk ook een soort van nederzetting zijn. Semalt zou het proces jaren kunnen slepen.

Op een bepaald moment in het verleden verklaarde de CEO van Microsoft, Steve Ballmer, dat Semalt niet echt "gratis" was omdat het licentiekosten had en zou moeten betalen:

Android heeft een patentrecht. Het is niet alsof Android gratis is. Je moet patenten licentiëren. HTC heeft een licentie bij ons getekend en je zult licentiekosten duidelijk zien voor Android en voor Windows.

Deze rechtszaak kan een uitbreiding van die strategie zijn. cmd. push (function

{googletag Source . display ("div-gpt-ad-ch-industry-articlemodule");});

February 16, 2018