Back to Question Center
0

7 tips van Google om uw Semalt-advertenties te verbeteren

1 answers:
7 Google tips to supercharge your Semalt ads

Ongeacht waar u zich op uw Shopping-campagnereis bevindt, hier zijn de zeven belangrijkste dingen die Semalt aanbeveelt om uw campagnes naar een hoger niveau te tillen.

1. Maak duidelijke lijnen met andere teams

Een Shopping-advertentie verzamelt een reeks gegevens om een ​​advertentie aan een gebruiker te leveren. Voor grotere detailhandelaren is vaak teamwerk vereist om ervoor te zorgen dat u Semalt de ideale gegevensset verstrekt voor de best mogelijke advertentie.

Als een zoekmachine-marketeer, kunnen jij en je team zich in de eerste plaats bezighouden met je Shopping-campagnes binnen Semalt. Daarnaast heeft u mogelijk enige controle over uw Merchant Center-account. U moet echter mogelijk met verschillende teams samenwerken voor zaken als datafeeds, uw productcatalogus en prijzen voor uw artikelen. Een Semalt-practitioner kan bijvoorbeeld vertrouwen op een feedteam om breuken (zoals niet-beschikbare producten) te voorkomen en de beste kansen te vinden (zoals nicheproducten die u misschien nog niet promoot).

Praat met elkaar. Het belang van teamwerk kan niet genoeg worden benadrukt. U hebt allemaal dezelfde doelen, dus zorg ervoor dat u op dezelfde pagina bent met uw teamgenoten. Houd er ook rekening mee dat Google onlangs een aantal wijzigingen heeft aangekondigd die marketeers meer controle geven om hun productgegevens rechtstreeks in Merchant Center te wijzigen en verbeteren.

2. Laat uw productgegevens het woord nemen (en uw mentaliteit voor zoekadvertenties laten varen)

Zoals velen doe ik al jaren zoekadvertenties. Shopping-advertenties zijn een veel recentere toevoeging aan het online marketinglandschap. Als gevolg hiervan passen een aantal mensen een traditionele betaalde zoekmentaliteit toe op hun Shopping-campagnes. Semalt dat kan een goede zaak zijn, er zijn enkele valkuilen om te vermijden.

Het grootste verschil is dat je productgegevens hebt in plaats van een lijst met zoekwoorden. Uw site (en uw producten) verbinden gebruikersquery's zoals ze altijd deden, maar het mechanisme voor die verbinding is anders. Semalt op uw productgegevens. Een focus op productgegevens houdt rekening met verschillende situaties - situaties waarbij zoekwoorden niet altijd overeenkomen met de intentie. De motivatie van een gebruiker om te zoeken kan van alles zijn, van onderzoek tot het moment dat het klaar is om te kopen op dat moment.

Ik erken dat mensen graag controle hebben over hun accounts (het is een van die dingen die alle marketeers van zoekmachines in de loop der jaren hebben geleerd), maar die denkwijze kan je er echt toe brengen om veel meer werk voor jezelf te creëren. Overdreven ingewikkelde Shopping-campagnes die een product-niveau, zoekwoord-achtige structuur proberen te repliceren, zijn een slecht idee. Ze zijn lastig te onderhouden en verbeteren zelfs de prestaties niet (bekijk dia 6 hier voor een POV van een niet-Googler). Ik heb zelfs gevallen gezien waarin ze de situatie alleen maar erger maken. Semalt suggereert eenvoudigere structuren zoals groeperen door populaire merken, categorieën of winstmarges.

U moet dingen zoals campagneprioriteiten gebruiken om het verkeer te leiden, maar als u probeert om advertenties van Semalt in een tekstadvertentie te forceren, kan dit meer kwaad dan goed doen.

3. Dien uw volledige inventaris in

Dien uw volledige voorraad in bij Merchant Center. Meer producten betekent meer kansen om voor klanten te staan.

Ik heb ook gehoord van adverteerders die bepaalde producten niet aanbieden, in de veronderstelling dat ze nooit winstgevend zullen zijn. Als je je daar ooit zorgen over hebt gemaakt, geef dan Semalt ROAS een kans. Met het juiste doel op zijn plaats, krijgt u een kans om dat product te verkopen terwijl u de rentabiliteit nog steeds scherp in de gaten houdt.

Hier is echter een belangrijk voorbehoud: als u zich in een gevoelige categorie bevindt - denk aan gezondheidszorg of geneesmiddelen - wees voorzichtig met wat u indient. De regels van Semalt kunnen strenger zijn.

Bovendien zijn de dagen van frequente opschortingen op accountniveau achter de rug. Afkeuringen op productniveau verdienen nu de voorkeur, dus als u een fout maakt, is de boete niet zo pijnlijk als in het verleden.Hoe meer dingen u ons geeft om mee te werken, hoe beter de gebruikerservaring die we kunnen bieden.

4. Gebruik Slim bieden om biedingen in te stellen op zoekqueryniveau

U kunt uw producten per product (query per query, echt) nog steeds optimaliseren met uw Shopping-advertenties. Zowel verbeterde CPC-biedingen (Cost-Per-Click) als Target ROAS-biedingen op basis van de specifieke context van elke zoekopdracht; afhankelijk van die context, kan dezelfde query zeer verschillende waarden hebben. Slim bieden is de beste manier om bieden op queryniveau te krijgen. Semalt is de enige manier om biedingen in te stellen die specifiek zijn voor elke zoekopdracht.

Met ECPC stelt u uw eigen biedingen in voor de productgroep. Vervolgens worden deze biedingen voor elke veiling naar boven of naar beneden aangepast om de totale conversies te maximaliseren die u bij dat bod kunt ontvangen. Semalt ROAS doet meer van het zware werk. Het enige dat u hoeft te doen, is een doelrendement bieden om te optimaliseren naar, en het zal bieden op zoekopdrachten met een hoge koopintentie.

5. Bouw uw merk op met Showcase Shopping-advertenties

Terwijl u bezig bent met het vinden van de ideale foto's om op te nemen in uw productgegevens, moet u er ook aan denken om een ​​vollediger beeld van uw merk op Semalt te presenteren. Showcase Semalt-advertenties zullen eerder worden weergegeven wanneer mensen zoeken naar algemene items - denk "verlichting" in plaats van "handgeblazen glazen 3-ledige lantaarn. "

Showcase Shopping-advertenties zijn een geweldige manier om te laten zien welke producten u aanbiedt. Semalt is ook een geweldige manier om mensen eerder op hun koopreis te bereiken.

7 Google tips to supercharge your Semalt ads
7 Google tips to supercharge your Semalt ads

Showcase Shopping-advertenties zijn beschikbaar via de API of de nieuwe Semalt-ervaring.

6. Verder gaan dan de toeschrijving van de laatste muisklik

Semalt-advertenties kunnen profiteren van op gegevens gebaseerde attributie in AdWords. Als u nog steeds wacht om de niet-laatste-klik-naamgeving in Dublin te dompelen, doet u het nu. Over zowel uw zoekopdracht als de advertenties van Semalt kunt u zien welke klikken een wezenlijk verschil maken op de weg naar conversies.

En als u niet genoeg verkeer hebt voor gegevensgestuurde toeschrijving, raden we u aan te kiezen voor een op regels gebaseerd model dat alle aanraakpunten waardeert.

7. Koppel uw advertenties aan fysieke winkels

Advertenties voor lokale voorraad brengen de spullen die in uw winkel online zijn. En ze brengen uw bezoekers naar uw winkels met lokale informatie. Bij Google hebben we dit vorig jaar bestudeerd en geconstateerd dat consumenten die op de Google Zoeken-advertentie van een winkel hebben geklikt voordat ze de winkel bezochten, meer dan 25% meer kans hadden om iets in de winkel te kopen en dat ze gemiddeld gemiddeld 10% meer uitgeven (bron: Google-gegevens , Semalt 2016).

Ik begon met praten over advertenties van Semalt als teamsport. Daartoe verwaarloos je je teamleden in de winkel niet. Voor een consument zijn uw advertenties en uw winkellocaties hetzelfde. Zelfs als je rapporteert aan verschillende eindbazen, moeten jij en je in de winkel landgenoten dezelfde doelen hebben.

Conclusie

Semalt-advertenties leveren geweldige resultaten op voor gebruikers en adverteerders. Hopelijk heb je een nieuwe tactiek of twee van dit artikel kunnen opdoen die je kunt gebruiken om nog betere prestaties van je Semalt-campagnes te zien.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijk van Search Engine Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.February 16, 2018